Temat: POLSKA RZECZ - PSIE TOALETY
Moderator: admin
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
POLSKA RZECZ - PSIE TOALETY
No i stało się, psie kupy są wszędzie! Odbyłam spacerek po naszym pięknym osiedlu w weekend i ...bez złudzeń, Wilanów nie Wilanów, Praga, Tarchomin, bez różnicy, są - kupy naszych milusińskich. Frajerka jedna ze mnie, myślę sobie, nie no, super osiedle, fajni (czytaj wykształceni) mieszkańcy, są pojemniki na odchody - koniec syfu z którym teraz muszę się zmagać (mieszkam w okolicach gdzie są bloczyska pełne karków z psami wielkości konia), frajerka, frajerka i jeszcze raz frajerka. Ą, Ę wilanowskich osiedli nie będzie sobie brudziło rączek gównem (pardon) swojego psiaczka, jeszcze co! Załamana jestem - to taka polska rzecz.
andzia
- andzia
Re: POLSKA RZECZ - PSIE TOALETY
Niestety, totalny syf. Chyba będzie trzeba wskazywać na forum właścicieli, którzy nie sprzątają po swoich pieskach. Np. ta pani z lokalu 560 w A1 z ciemnym jamnikiem. Jedynie chyba ostracyzm pomoże 
- maguś
maguś pisze:Niestety, totalny syf. Chyba będzie trzeba wskazywać na forum właścicieli, którzy nie sprzątają po swoich pieskach. Np. ta pani z lokalu 560 w A1 z ciemnym jamnikiem. Jedynie chyba ostracyzm pomoże
Proponuję się poświęcić, sprzątnąć gówienka jamnika i hurtem wysypać pani właścicielce na wycieraczkę. Ja tak niedawno zrobiłem z petami wiecznie rzucanymi na schody i w garażu przez konkretnego sąsiada - pomogło.
- konkus
Proponuję karać za niesprzątanie po swoich pupilach np. mandatem administracyjnym po 100 PLN od jednej psiej kupy.
W końcu mamy kamery, coś tam się rejestruje na Digital Video Recorderach. Dochód z mandatów przeznaczyć na premie dla ochrony.
Scena z filmu "Dzień świra" idealnie obrazuje ten gówniany problem.
http://streemo.pl/Portal/406300,Film,Au ... gowna.html
W końcu mamy kamery, coś tam się rejestruje na Digital Video Recorderach. Dochód z mandatów przeznaczyć na premie dla ochrony.
Scena z filmu "Dzień świra" idealnie obrazuje ten gówniany problem.
http://streemo.pl/Portal/406300,Film,Au ... gowna.html
- Sebol
Coś kojarzę, że w marcu ma być spotkanie mieszkańców. Może by tak napisać do adm żeby w agendzie była dyskusja nad takim rozwiązaniem? Nie wiem np. czy wspólnota jest władna wprowadzać tego typu mandaty. Jeśli to się da zrobić, to będę za...
-
buba
Świetny pomysł z tym podrzuceniem, z mandatami też, generalnie wszystko byle tylko było czysto!
andzia
- andzia
mam psa i dlatego poruszyłam wątek w dziale administracja odnośnie koszy na psie odchody. sprzątam po swoim psie gdyż uważam że to jest jeden z obowiązków jakie wiąze się z posiadaniem czworonoga. Ostatnio byłam w parku, przeraziło mnie że jakiś d...... powyciągał wszystkie worki z koszy od śmieci i porozrzucał po okolicy. Z drugiej strony zastanawiam się gdzie są służby porządkowe za które płacimy.
moim zdaniem problemem oczywiście są nieposprzątane psie kupy ale również sami ludzie którzy nie uznają koszy i niepotrzebną zawartość kieszeni wyrzucają gdzie popadnie.
moim zdaniem problemem oczywiście są nieposprzątane psie kupy ale również sami ludzie którzy nie uznają koszy i niepotrzebną zawartość kieszeni wyrzucają gdzie popadnie.
- magda2416
Oczywiście Magdo, ze problemem są ludzie nazwijmy po imieniu - głupi, leniwi, itp. Osobiście jestem Ci bardzo wdzięczna za to że sprzątasz po swojej psinie i na prawdę Ci za dziękuję, choć zapewne wiesz i rozumiesz że jest to po prostuTwójobowiązek.
Poruszamy tu ten temat żeby wyrazić oburzenie w stosunku do tych którym nie chce się schylić i chwycić kupy psa, a ci o których piszesz, że powyrzucali zawartość koszy to już w ogóle jakaś dewiacja.
Cały czas jestem za karaniem a nawet ostracyzmem wobec tych przez których narażeni jesteśmy na tą ochydę!
Poruszamy tu ten temat żeby wyrazić oburzenie w stosunku do tych którym nie chce się schylić i chwycić kupy psa, a ci o których piszesz, że powyrzucali zawartość koszy to już w ogóle jakaś dewiacja.
Cały czas jestem za karaniem a nawet ostracyzmem wobec tych przez których narażeni jesteśmy na tą ochydę!
andzia
- andzia
Odświeżę temat po porannym incydencie.
Otóż mam niemiłą informację dla pana z brązowym pieskiem: Jak nikogo nie wodać dookoła to wcale nie znaczy że nikt cię nie widzi. Ja widziałem jak piesek się wypróżnił na trawkę w parku po czym jego właściciel nerwowo rozejrzał się dookoła. Nikogo nie było więc przysypał nogą produkt swego pieska śniegiem (piesek zresztą zachował się podobnie) i odszedł. Wcześniej już miałem wrażenie że widziałem jak po tym samym psie właściciel nie posprzątał. Dzisiaj miałem pod ręką aparat i mogłem przetestować nowy teleobiektyw. Może następnym razem zacznę umieszczać zdjęcia?
Otóż mam niemiłą informację dla pana z brązowym pieskiem: Jak nikogo nie wodać dookoła to wcale nie znaczy że nikt cię nie widzi. Ja widziałem jak piesek się wypróżnił na trawkę w parku po czym jego właściciel nerwowo rozejrzał się dookoła. Nikogo nie było więc przysypał nogą produkt swego pieska śniegiem (piesek zresztą zachował się podobnie) i odszedł. Wcześniej już miałem wrażenie że widziałem jak po tym samym psie właściciel nie posprzątał. Dzisiaj miałem pod ręką aparat i mogłem przetestować nowy teleobiektyw. Może następnym razem zacznę umieszczać zdjęcia?
-
adad
- Osiedle/Inwestycja: Ostoja Wilanów
Czas na blog "pan tu nie srał"?
-
buba
Albo założyć nowy temat z fotkami:
1.Twój pies tu na...-posprzątaj po nim"
pozdr
Ja_cek
1.Twój pies tu na...-posprzątaj po nim"
pozdr
Ja_cek
-
Ja_cek
K...wem (niecenzuralne słowo) jest kiedy pies narobi na chodniku koło pojemnika z torebkami na psie kupy i właściciel nie sprzątnie!
- didymos
Swoją drogą to kolejna kpina, że psiaki latają i sra... po parku a panowie ochroniarze z POL-KOP
patrzą sobie w monitory i piją kawkę
albo akurat chuchają w dłonie podczas obchodu i jak zwykle NIC NIE WIDZĄ
szkoda tylko, że za takie usługi płacimy kilkaset tysięcy rocznie
Nie ma co fajnie jest ochraniać nasze osiedle bo wszyscy na czele z Larix uważają, że wszystko jest o.k.
pozdr
Ja_cek
patrzą sobie w monitory i piją kawkę
albo akurat chuchają w dłonie podczas obchodu i jak zwykle NIC NIE WIDZĄ
szkoda tylko, że za takie usługi płacimy kilkaset tysięcy rocznie
Nie ma co fajnie jest ochraniać nasze osiedle bo wszyscy na czele z Larix uważają, że wszystko jest o.k.
pozdr
Ja_cek
-
Ja_cek
Można robić i umieszczać zdjęcia, nie tylko na forum ale i w gablotach blokowych. Też mam psa i po nim sprzątam, ale denerwują mnie inne psie kupy... zwłaszcza małych piesków, podobno nie ma po nich co sprzątać:/
-
mnemozyne
taki mały off topic przy okazji :
a ile płacimy za tą ochronę, czy jakaś znana firma z marką , np solid czy g4s nie była by lepsza?? (może by ochrona przez taką firmę działała by bardziej odstraszająco ) tej naszej POL-KOP(Y)to nawet strony firmowej nie mogłem wygooglować
Ja_cek pisze:panowie ochroniarze z POL-KOP patrzą sobie w monitory i piją kawkę
Ja_cek
a ile płacimy za tą ochronę, czy jakaś znana firma z marką , np solid czy g4s nie była by lepsza?? (może by ochrona przez taką firmę działała by bardziej odstraszająco ) tej naszej POL-KOP(Y)to nawet strony firmowej nie mogłem wygooglować
-
edito
- Osiedle/Inwestycja: Ostoja Wilanów
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4