Temat: Parkowanie na Ostoi...
Moderator: admin
Parkowanie na Ostoi...
Nie wiem jak Was Drodzy sasiedzi, ale mnie wrecz dobija brak umiejetnosci parkowania u niektorych kierowcow! Czy to jest naprawde takie trudne zmiescic sie pomiedzy wyznaczonymi liniami?? Dlaczego o tym pisze? Bo juz nie raz zdarzalo mi sie wrocic wieczorem i znalezc jedno wolne miejsce, ktore bylo by wolne, gdyby nie to ze kierowca samochodu stojacego obok postanowil miec w nosie parkowanie wg wyznaczonych miejsc...
To niestety nie jest rzadka sytuacja, spotykam sie z tym co chwile. Zaczalem nawet zbierac zdjecia tych "najlepiej zaparkowanych" pojazdow (do wgladu;)).
Niedlugo osiedle sie jeszcze bardziej zaludni i bedzie wiekszy klopot z parkowaniem na zewnatrz. Do tego czasu nie stwarzajmy sobie sami problemow, bardzo goraco prosze
Pozdrawiam
To niestety nie jest rzadka sytuacja, spotykam sie z tym co chwile. Zaczalem nawet zbierac zdjecia tych "najlepiej zaparkowanych" pojazdow (do wgladu;)).
Niedlugo osiedle sie jeszcze bardziej zaludni i bedzie wiekszy klopot z parkowaniem na zewnatrz. Do tego czasu nie stwarzajmy sobie sami problemow, bardzo goraco prosze
Pozdrawiam
-
ttorres
Re: Parkowanie na Ostoi...
Gorzej, że coraz częściej normą jest parkowanie na chodnikach, nawet jak kawałek dalej są wolne miejsca. Szczególnie uciążliwe jest to na wjeździe od al. Rzeczypospolitej.
-
adad
- Osiedle/Inwestycja: Ostoja Wilanów
Dokladnie - moim zdaniem najwiekszy problem to kierowcy parkujacy wszedzie tylko nie na miejscach do tego przeznaczonych.
Moi faworyci to osoby zastawiajace wjzady na osiedla i do garazy. Cala uliczka od strony Hlonda, wjazd od RP...
Moi faworyci to osoby zastawiajace wjzady na osiedla i do garazy. Cala uliczka od strony Hlonda, wjazd od RP...
- bartekka
Ja bym się nie odważył komuś nakleić coś takiego, natomiast wożę w samochodzie kilka kartek z podobnym logo, które wkładam za wycieraczki. Wydaje mi się że to wystarcza. Lepiej żeby ktoś zreflektował się przez chwilę (a nuż się uda), niż 10 minut szorował naklejkę rozpuszczalnikiem i przeklinał tego co to nakleił.
-
garneck
garneck pisze:Ja bym się nie odważył komuś nakleić coś takiego, natomiast wożę w samochodzie kilka kartek z podobnym logo, które wkładam za wycieraczki. Wydaje mi się że to wystarcza. Lepiej żeby ktoś zreflektował się przez chwilę (a nuż się uda), niż 10 minut szorował naklejkę rozpuszczalnikiem i przeklinał tego co to nakleił.
jakbyśmy byli na Fajsie to bym teraz klikał "Lubię To" ...
wrzuć jedną za moją wycieraczkę, może mi się przydać, bo też mam "słabość" do tak parkujących
-
mruw77
Mruw, napisz mi wiadomość które masz miejsce parkingowe to się przejdę i Ci włożę 
-
garneck
też mi brakuje opcji like jak z FB :-)
zamówiłem sobie te naklejki, wcale nie trzeba ich w końcu naklejać, jak ktoś parkuje trochę nie tak to za wycieraczkę a jak stoi po środku przystanku itp to trzeba nakleić pośrodku oczu :-)
zamówiłem sobie te naklejki, wcale nie trzeba ich w końcu naklejać, jak ktoś parkuje trochę nie tak to za wycieraczkę a jak stoi po środku przystanku itp to trzeba nakleić pośrodku oczu :-)
M@tteo
-
M@tteo
Rowniez kliknalbym LUBIE TO! 
A z drugiej strony jeszcze tego brakuje zebysmy wydawali kase na naklejki dla takich geniuszy parkowania...
A z drugiej strony jeszcze tego brakuje zebysmy wydawali kase na naklejki dla takich geniuszy parkowania...
-
ttorres
Mruw, sprawdź wycieraczkę 
-
garneck
żona znalazła - nie uprzedzałem i miała lekki
thx
po dzisiejszym spacerze z dzieckiem mam potrzebę wręczania takich karteczek właścicielom psów, którzy podczas spaceru po terenie osiedla, smyczy używają głównie do odganiania meszek i komarów ... ughhh
thx
po dzisiejszym spacerze z dzieckiem mam potrzebę wręczania takich karteczek właścicielom psów, którzy podczas spaceru po terenie osiedla, smyczy używają głównie do odganiania meszek i komarów ... ughhh
-
mruw77
Podbijam temat, bo coraz więcej samochodów zastawia uliczki wewnętrzne i chodniki. Czy możemy jako Wspólnota upoważnić i zobowiązać ochroniarzy do naklejania naklejek takim samochodom na szybę. Na początek może coś bardziej delikatnego niż karne kuta.y. Wiem że niektóre wspólnoty tak robią. Inne się nie bawią tylko od razu holują.
-
adad
adad, zajrzyj na e-kartotekę, jest tam regulamin parkowania. jest w nim napisane m.in. tak:
§ 5.
3. Na pojazdy pozostawione na miejscu parkingowym bez zgody właściciela zajmowanego miejsca będą na wniosek właściciela miejsca postojowego naklejane naklejki z informacją o zaparkowaniu w niedozwolonym miejscu.
§ 6.
Kontrola parkowania
1. Do przeprowadzania bieżącej kontroli w zakresie zgodności parkowania pojazdów z niniejszym REGULAMINEM upoważniony jest Administrator, pracownicy Ochrony.
2. Do przeprowadzania doraźnej kontroli w zakresie zgodności parkowania pojazdów z niniejszym regulaminem upoważniony jest Zarząd Wspólnoty oraz każdy z właścicieli lokali.
a przy okazji: tak wygląda parkowanie na zielonej trawce pod okiem kamery pod B5.
§ 5.
3. Na pojazdy pozostawione na miejscu parkingowym bez zgody właściciela zajmowanego miejsca będą na wniosek właściciela miejsca postojowego naklejane naklejki z informacją o zaparkowaniu w niedozwolonym miejscu.
§ 6.
Kontrola parkowania
1. Do przeprowadzania bieżącej kontroli w zakresie zgodności parkowania pojazdów z niniejszym REGULAMINEM upoważniony jest Administrator, pracownicy Ochrony.
2. Do przeprowadzania doraźnej kontroli w zakresie zgodności parkowania pojazdów z niniejszym regulaminem upoważniony jest Zarząd Wspólnoty oraz każdy z właścicieli lokali.
a przy okazji: tak wygląda parkowanie na zielonej trawce pod okiem kamery pod B5.
facebook.com/pantunieszczal
-
klientwkrawacie
Witam,
Faktycznie POL-KOP czuwa na całego
Koń by się uśmiał
Klient b. trafne spostrzeżenie co do obowiązków Admina Larix i osiedlowej ochrony POL-KOP wynikające wprost z regulaminu parkowania.
Podziel się tymi uwagami oraz zdjęciami z naszym Adminem. Larix - bo jak zgłaszałem jakiś czas temu swoje uwagi co do pracy ochrony to zawsze słyszałem, że tylko ja mam jakieś zastrzeżenia, bo przecież nasza ochrona działa super i wszyscy mieszkańcy sią BARDZO zadowoleni
Dobrze by było zapytać się też Larix jak wywiązuje się ze swoich obowiązków
w ww. zakresie i czy wogóle kiedykolwiek przeprowadził tzw. bieżącą kontrolę na osiedlu dot. parkowania?
pozdr
Ja_cek
Faktycznie POL-KOP czuwa na całego
Koń by się uśmiał
Klient b. trafne spostrzeżenie co do obowiązków Admina Larix i osiedlowej ochrony POL-KOP wynikające wprost z regulaminu parkowania.
Podziel się tymi uwagami oraz zdjęciami z naszym Adminem. Larix - bo jak zgłaszałem jakiś czas temu swoje uwagi co do pracy ochrony to zawsze słyszałem, że tylko ja mam jakieś zastrzeżenia, bo przecież nasza ochrona działa super i wszyscy mieszkańcy sią BARDZO zadowoleni
Dobrze by było zapytać się też Larix jak wywiązuje się ze swoich obowiązków
w ww. zakresie i czy wogóle kiedykolwiek przeprowadził tzw. bieżącą kontrolę na osiedlu dot. parkowania?
pozdr
Ja_cek
-
Ja_cek
Zdjęcie chyba z zeszłego tygodnia? Teraz trawy już tam nie ma, sąsiad który zbudował schodki w ogródku i podjazd, postanowił również wziąć się za likwidacje bezprawnie -trawnika już nie na jego posesji!Będziemy musieli się przyzwyczaić do parkowania w tym miejscu samochodów.Co na to nasz administrator?Pisał już może ktoś?Prawdziwa samowolka.
Zastanawia mnie kolejny raz sprawa parkowania samochodów pizzerii. Codziennie zastawiany jest chodnik przy wejściu do B5 od strony kanałku i ich lokalu. Ciekawe dlaczego ochrona nie interweniuje,mimo że stróżówka jest obok. W budynku też od kanałku przy Al.Rp(Hlonda2?)przy wejściu postawione są pachołki, tutaj również można by było takie postawić by swobodnie wchodzić na swoje patio.
Zastanawia mnie kolejny raz sprawa parkowania samochodów pizzerii. Codziennie zastawiany jest chodnik przy wejściu do B5 od strony kanałku i ich lokalu. Ciekawe dlaczego ochrona nie interweniuje,mimo że stróżówka jest obok. W budynku też od kanałku przy Al.Rp(Hlonda2?)przy wejściu postawione są pachołki, tutaj również można by było takie postawić by swobodnie wchodzić na swoje patio.
-
Camillo