Temat: wózkownia/rowerownia
Moderator: admin
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
wózkownia/rowerownia
Witam wszystkich,
Wczoraj odebrałam klucz do pomieszczenia w etapie B5 nazwanego wózkonią/rowerownią. Wcześniej słyszałam, że są 3 pomieszczenia. Pomyślałam-super:) Ale jak zobaczyłam co tam się dzieje to moja euforia opadła.
Wszystko stoi jak chce i gdzie chce. Może warto zainwestować w jakieś wieszaki (np. takie jak w skm) na rowery? Więcej się ich zmieści, będzie można przejść swobodnie i nie ma problemu z ich wstawieniem.
Może coś w tym stylu:
http://www.zm.org.pl/?a=bdik-079&img=1
Wczoraj odebrałam klucz do pomieszczenia w etapie B5 nazwanego wózkonią/rowerownią. Wcześniej słyszałam, że są 3 pomieszczenia. Pomyślałam-super:) Ale jak zobaczyłam co tam się dzieje to moja euforia opadła.
Wszystko stoi jak chce i gdzie chce. Może warto zainwestować w jakieś wieszaki (np. takie jak w skm) na rowery? Więcej się ich zmieści, będzie można przejść swobodnie i nie ma problemu z ich wstawieniem.
Może coś w tym stylu:
http://www.zm.org.pl/?a=bdik-079&img=1
-
mnemozyne
Re: wózkownia/rowerownia
Pisz prośbę do Larixu z sugerowanym rozwiązaniem + ewentualnie do Rady i niebawem będą wieszaki.
-
adad
- Osiedle/Inwestycja: Ostoja Wilanów
ja też odebrałam wczoraj klucze do rowerowni. gdzie mieści się rowerownia? i jak się do niej dostać? tzn jak pokonać domofon w innej klatce?
- ogosiao7
widze szkoła Jackaadad pisze:Pisz prośbę do Larixu z sugerowanym rozwiązaniem + ewentualnie do Rady i niebawem będą wieszaki.
- Sosnowiecki
- Osiedle/Inwestycja: nie w Wilanowie
w A1 dopiero otwarcie drugiej rowerowni i zewnętrzne stojaki rozładowały tłok
- Hlonda
Hlonda pisze:widze szkoła Jacka
Może i tak. Kiedyś tak zrobiłem odnośnie stojaków zewnętrznych i szybciutko się pojawiły. Być może wcześniej coś się działo w temacie, ale wiadomo sukces ma wielu ojców.
-
adad
Witam,
potwierdzam stojaki na Ostoja pojawiły się na wniosek Adada, który wysłał swój wniosek do Admin. Larix.
Wniosek następnie był przesłany do rady mieszkańców, która go oczywiście poparła.
A więc konkludując ojcem stojaków jest Adad
I napewno warto kierować swoje formalne wnioski do Admina Larix, bo bez tego oraz generalnie aktywności sąsiadów bardzo wiele rzeczy na naszym osiedlu byłoby nadal w stanie bezwładu -do dziś nieruszone
Bardzo dziękuję wszystkim za zainteresowanie naszymi sprawami !!!
pozdr
Ja_cek
potwierdzam stojaki na Ostoja pojawiły się na wniosek Adada, który wysłał swój wniosek do Admin. Larix.
Wniosek następnie był przesłany do rady mieszkańców, która go oczywiście poparła.
A więc konkludując ojcem stojaków jest Adad
I napewno warto kierować swoje formalne wnioski do Admina Larix, bo bez tego oraz generalnie aktywności sąsiadów bardzo wiele rzeczy na naszym osiedlu byłoby nadal w stanie bezwładu -do dziś nieruszone
Bardzo dziękuję wszystkim za zainteresowanie naszymi sprawami !!!
pozdr
Ja_cek
-
Ja_cek
Czyli jak komuś stojaki przeszkadzają to mam przerąbane.
-
adad
Ja zupełnie nie rozumiem czemu ktoś wpadł na genialny pomysł żeby powstawiać ścianki działowe do rowerowni w B5. Tyle miejsca się przez to traci. Więc najpierw przydałoby się wyburzyć te ściany, a potem zamontować wieszaki.
-
garneck
Wieszaki mają być, dostałam maila od Larix. Ale kiedy, to nie wiadomo...
-
mnemozyne
Prawie miesiąc minął, a jak wieszaków na rowery nie było, tak nie ma.
Dzisiaj wstawiłam do rowerowni dwa rowery. Po pierwsze, nie bez problemów, a po drugie, na pewno uprzykrzyłam życie innym użytkownikom pomieszczenia. Przepraszam, ale inaczej "pojazdów" ustawić się nie dało:/ Masakra jakaś. Może trzeba jeszcze raz do Larixa napisać? Czy jak napisali że zrobią, to siedzieć i czekać??
Dzisiaj wstawiłam do rowerowni dwa rowery. Po pierwsze, nie bez problemów, a po drugie, na pewno uprzykrzyłam życie innym użytkownikom pomieszczenia. Przepraszam, ale inaczej "pojazdów" ustawić się nie dało:/ Masakra jakaś. Może trzeba jeszcze raz do Larixa napisać? Czy jak napisali że zrobią, to siedzieć i czekać??
-
mnemozyne
Witaj Mnezo
w. dzięki za podbicie tego istotnego wątku i podzielenie się również
swoimi wątpliwościami.
Powiem Ci więcej- co się stanie z kilkudziesięcioma/setką? rowerów, które stoją pod podcieniami na kilkunastu stojakach jak przyjdzie zima?
Gdzie sąsiedzi je postawią??? W domu/ na klatce przy windzie (już takie patenty widziałem
W A1 w rowerowni nr 1 stała 3 lata woda, coś tam ostatnio robili?
Nie wiem czy już jest sucho, bo ja zabrałem rowery do rowerowni nr 2
Rowerowni jest na Ostoja na wszystkich etapach za mało i faktycznie jakimś rozwiązaniem byłoby zainstalwanie dodatkowych naściennych stelaży
Uważam, ze w tej sprawie powinnaś wysłać formalne pytanie do Admina Larix (na które powinnaś otrzymać answer) oraz również podzielić się swoimi wątpliwościami w tej sprawie z Przewodniczącym Zarządu Wspólnoty, który ma jako jedyny instrumenty prawne wpłynięcia na Larix i PILNĄ !! zmianę ww. kompromitującej Admina. Larix sytuacji.
Kontakt e-mial:
slawomir.marcinkowski@fadesapolnord.pl
pozdr
Ja_cek
w. dzięki za podbicie tego istotnego wątku i podzielenie się również
swoimi wątpliwościami.
Powiem Ci więcej- co się stanie z kilkudziesięcioma/setką? rowerów, które stoją pod podcieniami na kilkunastu stojakach jak przyjdzie zima?
Gdzie sąsiedzi je postawią??? W domu/ na klatce przy windzie (już takie patenty widziałem
W A1 w rowerowni nr 1 stała 3 lata woda, coś tam ostatnio robili?
Nie wiem czy już jest sucho, bo ja zabrałem rowery do rowerowni nr 2
Rowerowni jest na Ostoja na wszystkich etapach za mało i faktycznie jakimś rozwiązaniem byłoby zainstalwanie dodatkowych naściennych stelaży
Uważam, ze w tej sprawie powinnaś wysłać formalne pytanie do Admina Larix (na które powinnaś otrzymać answer) oraz również podzielić się swoimi wątpliwościami w tej sprawie z Przewodniczącym Zarządu Wspólnoty, który ma jako jedyny instrumenty prawne wpłynięcia na Larix i PILNĄ !! zmianę ww. kompromitującej Admina. Larix sytuacji.
Kontakt e-mial:
slawomir.marcinkowski@fadesapolnord.pl
pozdr
Ja_cek
-
Ja_cek
Ja na zime planuję powiesić rowery na ścianie w garażu. Już mam odpowiednią zgodę z Larixu i nawet wieszak leży w mieszkaniu, tylko zapału do pracy brakuje.
-
adad
Czesć Adad
zainteresowała mnie ta zgoda Larixu na montaż, o której piszesz.
Czy zbadałeś na ile głebokości wchodzą w ścianę kołki montujące stelaż (ogladałem ostatnio podobny patent na blokadzie miejsca postojowego) czy przypadkiem nie uszkadzają izolacji podtynkowej, he?
Sprawdzałeś tą kwestię z Larixem?
pozdr
Ja_cek
zainteresowała mnie ta zgoda Larixu na montaż, o której piszesz.
Czy zbadałeś na ile głebokości wchodzą w ścianę kołki montujące stelaż (ogladałem ostatnio podobny patent na blokadzie miejsca postojowego) czy przypadkiem nie uszkadzają izolacji podtynkowej, he?
Sprawdzałeś tą kwestię z Larixem?
pozdr
Ja_cek
-
Ja_cek
@Adad, fajna sprawa, też chyba wystąpię o zgodę do Larix, taki wieszak to najlepszy sposób na przechowywanie rowerów.
M@tteo
-
M@tteo
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4