Temat: Internet w C3
Moderator: admin
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Internet w C3
Chciałbym zapytać czy może ktoś się orientuje jaki jest przewidywany termin udostępnienia możliwości korzystania z usług np. UPC w celu podłączenia w mieszkaniu Internetu. Może już któryś z operatorów ma możliwość świadczenia usług w C3 (widziałem w piwnicy skrzynkę TP)?
Tak przy okazji może ktoś z Was ma już doświadczenie w korzystaniu z Internetu mobilnego na Wilanowie? Jak jest z zasięgiem i jakością połączeń?
Pozdrawiam,
K.
Tak przy okazji może ktoś z Was ma już doświadczenie w korzystaniu z Internetu mobilnego na Wilanowie? Jak jest z zasięgiem i jakością połączeń?
Pozdrawiam,
K.
- kkrygiel
Re: Internet w C3
przetestowałem wszystkie mobile i tylko play
- Hlonda
ja mialem orange jak wchodzil i play jak wchodzil, po 2 lata kazdy, dluzej nie wytrzymalem ;] co do UPC w C3 to niestety ale mozecie sobie troche na niego poczekac, ja czekalem 4 miesiace
- Mariano
może zamiast podpisywania umowy z mobilnym dostawcą (12, 24 m-ce), zanim UPC zacznie świadczyć swoje usługi warto skorzystać z bezpłatnego internetu od Solarza:
http://www.aero2.pl/bdi.html
Szału nie będzie ale jednocześnie człowiek nie będzie wykluczony i rachunki co miesiąc mniejsze
http://www.aero2.pl/bdi.html
Szału nie będzie ale jednocześnie człowiek nie będzie wykluczony i rachunki co miesiąc mniejsze
-
goalkeeper
- Osiedle/Inwestycja: Ostoja Wilanów
Na łączu 256 kbps to można jedynie guli na szyi dostać, a nie internet przeglądąć 
-
garneck
a wie ktoś jak jest z Vectrą, mają chyba najtańszą ofertę z TV i netem, i oferta programowa (przynajmniej jeżeli chodzi o moje preferencję ) też jest bardzo dobra
-
edito
edito pisze:a wie ktoś jak jest z Vectrą, mają chyba najtańszą ofertę z TV i netem, i oferta programowa (przynajmniej jeżeli chodzi o moje preferencję ) też jest bardzo dobra
o no to by bylo chyba najlepsze patrzylam teraz oferte tv + net = 89 zl
Małgosia
-
Małgosia
a propos wejścia Vectry..
http://www.e-wilanow.pl/forum/106/2463?p=27305#p27305
http://www.e-wilanow.pl/forum/106/2463?p=27305#p27305
-
wawra
Bez zbytniej reklamy, ale ja póki co zachwalam sobie modem-ruter w Play. W UPS powiedziano mi że jeszcze kilka miesięcy nie będą wchodzili w dalsze bloki... Dewel. mówił coś o Vectrze... No to podpisałem na rok umowę z mobilnym netem (59zł/m-c, pobrań 12Gb/m-c - od 24 do 9 bez limitów + 199zł za osprzętowienie) Jeszcze tylko, póki co, jakąś antenę muszę kupić w markiecie... Co prawda pewnie bez tvn24 i AXN, ale jakoś abonament się zwróci;) 
-
Zawadzki
Małe srpstowanie
ruter = router
UPS = UPC
Ja mam 4 różne wersje netu w domu i co do prędkości którą osiągam za pomocą PLAY (ich kartę mam w iPadzie) to moim zdaniem nie powala, choć oczywiście jako rozwiązanie przejściowe daje radę. Dla tych którzy nie chcą się wiązać umową jest jeszcze wersja prepaid. Za każde doładowanie ponad 30 zł bonus ok 2Gb a za ponad 50 zł - dodatkowe 3,84 Gb.
Mają też ofertę prepaid za 500 zł z modemem w cenie i 30 Gb ważnymi przez rok co też wyjdzie taniej niż rok abonamentów po 59 zł.
ruter = router
UPS = UPC
Ja mam 4 różne wersje netu w domu i co do prędkości którą osiągam za pomocą PLAY (ich kartę mam w iPadzie) to moim zdaniem nie powala, choć oczywiście jako rozwiązanie przejściowe daje radę. Dla tych którzy nie chcą się wiązać umową jest jeszcze wersja prepaid. Za każde doładowanie ponad 30 zł bonus ok 2Gb a za ponad 50 zł - dodatkowe 3,84 Gb.
Mają też ofertę prepaid za 500 zł z modemem w cenie i 30 Gb ważnymi przez rok co też wyjdzie taniej niż rok abonamentów po 59 zł.
M@tteo
-
M@tteo
Cześć
Ale skucha z tym netem.. Jak odbieraliśmy mieszkanie to poinformowano nas, że w budynku Hlonda 10c jest infrastruktura do świadczenia usług telekomunikacyjnych przez Telekomunikację Polską i UPC. W związku z tym, zaraz po wprowadzeniu szybko zamówiłem neostradę z TV, Telekomunikacja szybciutko przysłała modem, tuner itp i... okazuje się że blok nie jest podpięty do sieci TP. Larix, który rzekomo od 1 grudnia jest prawowitym administratorem etapu C3 deklaruje że w ciągu tygodni, max 2 blok będzie podpięty już z TP ale zakładam, że rzeczywistość jak zawsze będzie gorsza:) Ehh.. zawsze coś...
pzdr
Ale skucha z tym netem.. Jak odbieraliśmy mieszkanie to poinformowano nas, że w budynku Hlonda 10c jest infrastruktura do świadczenia usług telekomunikacyjnych przez Telekomunikację Polską i UPC. W związku z tym, zaraz po wprowadzeniu szybko zamówiłem neostradę z TV, Telekomunikacja szybciutko przysłała modem, tuner itp i... okazuje się że blok nie jest podpięty do sieci TP. Larix, który rzekomo od 1 grudnia jest prawowitym administratorem etapu C3 deklaruje że w ciągu tygodni, max 2 blok będzie podpięty już z TP ale zakładam, że rzeczywistość jak zawsze będzie gorsza:) Ehh.. zawsze coś...
pzdr
- Fronczak
A co do internetu mobilnego - mam takowy z Orange, i o ile przed blokiem (10c) działa nieźle (50 % mocy sygnału w HSPA) o tyle w mieszkaniu masakra - 30 % e EDGE, co praktycznie uniemożliwia korzystanie z niego...
- Fronczak
Ja mam mobilny playa, i już widziałam,że jedyne szanse na jako taki sygnał to rozłożenie się z laptopem na tarasie, ponieważ w mieszkaniu nawet zasięg tel. jest mocno nieciekawy( tel w orange
Próbowałam dowiedzieć się kiedy upc sie podłączy do naszego bloczku ale Pan na infolini nic nie wie. Może ktoś ma aktualniejsze informacje i może bardziej pozytywne
Próbowałam dowiedzieć się kiedy upc sie podłączy do naszego bloczku ale Pan na infolini nic nie wie. Może ktoś ma aktualniejsze informacje i może bardziej pozytywne
-
Kasik30
ja sprawdzalam playa u siebie w mieszkaniu i chodzil dosc dobrze, choc lepiej przy oknach, ale moze to tez zalezy od pory no nie wiem sama
Małgosia
-
Małgosia
Dzwoniłam wczoraj do larix wsprawie internetu i otzrymałam informację że w 19 grudnia ma przyjść ktoś z upc i powiedzieć kiedy można się spodziewać podłączeni. Vectra ma się pojawić styczeń ,luty.
-
Kasik30
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4