Temat: Zebranie Wspólnoty

Hlonda 2-2C,4,5,6
Fadesa Prokom

Moderator: admin

Zebranie Wspólnoty

Postautor: adad » 09 sty 2012, 22:33

No właśnie- zbliża się. Może jakieś propozycje ustaw pod głosowanie?
Ilość kup w parku z rzeczką w ostatni weekend mnie przeraziła, więc może jakaś ustawa o obowiązku sprzątania i jakiejś egzekucji przez ochroniarzy.
Podobnie z parkowaniem na chodnikach.
Awatar użytkownikaadad

Osiedle/Inwestycja: Ostoja Wilanów

Re: Zebranie Wspólnoty

Postautor: Ja_cek » 09 sty 2012, 22:52

Witam
o wszystkie ww tematy powinien sam z siebie w ramach standardów zarządczych zadbać profesjonalny admin, którego nam brak :oops:
Jeśli najbliższe zebranie tego nie zmieni oraz nie zmieni się grupa larixowych serwisantów od wszystkiego, to nic z tego co nas denerwuje NIE ZMIENI SIĘ PRZEZ NASTĘPNY ROK - i żadna nawet uzbrojona po zęby uchwała tego nie spowoduje o czym Adad piszesz, nie ma co się łudzić :(
pozdr
Ja_cek
Awatar użytkownikaJa_cek

Postautor: M@tteo » 10 sty 2012, 10:13

@Ja_cek, czy można zatem rozumieć, że szykujesz/cie uchwałę której celem będzie odwołanie Larixu? Czy to jest możliwe bez pojawienia się właścicieli z Hiszpanii i pewnie co najmniej połowy naszych obecnych sąsiadów (bo jak zawsze po prostu nie przyjdą)?
M@tteo
Awatar użytkownikaM@tteo

Postautor: mnemozyne » 10 sty 2012, 10:20

Kiedy i gdzie jest zebranie? Ja nie dostałam żadnych informacji na ten temat.

Też jestem za karanie niesprzątania po swoich psach, mimo że sama mam uroczą seterkę. Niektórzy myślą że kupa yorka jest tak mała że jej nie widać:P
Awatar użytkownikamnemozyne

Postautor: Tomek_Z » 10 sty 2012, 10:30

M@tteo właściciele może nie muszą. Fadesa ma pełnomocnika w Wawie, który między innymi reprezentuje developera u notariusza, więc to może wystarczy?
Awatar użytkownikaTomek_Z

Postautor: M@tteo » 10 sty 2012, 10:51

@Tomek_Z - pewnie że wystarczy, ale takich pełnomocników a) trzeba chcieć mieć, a takiego interesu Hiszpanie nie mają (to oni mają największe zadłużenie we wspólnocie), b) historia pokazuje że na zebraniach nie pojawia się żadny reprezentant Hiszpanów

@mnemozyne - zebranie ma być na początku marca (o ile dobrze pamiętam), odpowiednie zaproszenia na pewno do Was przyjdą
M@tteo
Awatar użytkownikaM@tteo

Postautor: marczello » 10 sty 2012, 11:27

M@tteo pisze: Czy to jest możliwe bez pojawienia się właścicieli z Hiszpanii i pewnie co najmniej połowy naszych obecnych sąsiadów (bo jak zawsze po prostu nie przyjdą)?

Czy można w takim razie poprosić tych sąsiadów, którzy nie chcą / nie mogą przyjść aby ustanowili swoich pełnomocników w osobach tych, którzy przyjdą?
marczello

Postautor: M@tteo » 10 sty 2012, 11:39

prosić można zawsze, tyle że skutek jest też zawsze taki sam, czyli opłakany :(
M@tteo
Awatar użytkownikaM@tteo

Postautor: Hlonda » 10 sty 2012, 12:04

zebranie winno byc zwolane do 31.3 9czytaj wysłane zaproszenia), w latach poprzednich larix w tym terminie zebrania organizował (26.3, 28.3)
wyniki ankiety sa dostepne w larixie, miały być opublikowane na e-kartoteka?!
na podstawie wyników ankiety larix ma przygotwac projekt uchwały regulamin parków
czy regulamin cos zmieni, nie sadze....jak ktos nie ma zwyczaju sprzatąć po sobie to i sankcje z regulaminu nie spowodują ze nagle zacznie to robić
Hlonda

Postautor: adad » 10 sty 2012, 12:56

Może niektóre punkty regulaminu parków warto głosować odrębnie, np. zamykanie po 22 czy wprowadzanie psów. Szkoda by było gdyby nie przeszedł regulamin bo każdemu nie pasuje jakiś jeden punkt.
Czy regulamin będzie wspólny dla obu parków? Z pytania w ankiecie odnośnie wprowadzania psów nie wynikało że dotyczy to jedynie zamykanego parku. Nie sądzę by dało się zabronić wprowadzania psów do parku z rzeczką. Zaś do ogrodzonego parku moim zdaniem powinien być zakaz.
Awatar użytkownikaadad

Postautor: Ja_cek » 10 sty 2012, 13:20

Witam
bardzo proszę sąsiadów o poparcie e-mailami do Larix pomysłu aby zebranie naszej wspólnoty odbyło się nie jak w poprzednich latach w szkloe podstawowej w Powsinku :shock: ale tak jak inne wspólnoty z MW w Instytucie Jana Pawła II, Hlonda 1 lub w szkole podstawoej nr 263 w Wilanowie vis a vis McDonalda- Szkoła Kostki Potockiego.Zebranie trwa zawsze bardzo długo,ponadto dojazd nie jest ciekawy i lepiej by wszyscy zainteresowani mieli możliwośc uczestnictwa w zebraniu- prościej niż trudniej.
pozdr
Ja_cek
Awatar użytkownikaJa_cek

Postautor: Ja_cek » 10 sty 2012, 18:29

M@tteo pisze:@Ja_cek, czy można zatem rozumieć, że szykujesz/cie uchwałę której celem będzie odwołanie Larixu? Czy to jest możliwe bez pojawienia się właścicieli z Hiszpanii i pewnie co najmniej połowy naszych obecnych sąsiadów (bo jak zawsze po prostu nie przyjdą)?

Ad vocem Mateo -Twojego pytania:
1.kluczowe jest przekazywanie do Przewodniczącego Zarządu - p.S.Marcinkowskiego (wybranemu przez naszego dewelopera)
e-mail:
slawomir.marcinkowski@fadesapolnord.pl
oraz do pełnomocnika Fadesy, p. kierownik A.Niemirowska
agnieszka.niemirowska@fadesapolnord.pl
jak najliczniejszych głosów na temat konieczności zmiany administratora i serwisantów osiedla Ostoja.
Jeśli takich uwag i argumentów uzasadniających ww. od meszkańców będzie sporo to będzie możliwość żądania:
po primo- od Fadesy (również jako członka wspólnoty liczenia się z głosami mieszkanców) i zagłosowanie PRZECIW przyjęciu sprawozdania Admina Larix z dokonań za ostatni rok,
po secundo-rozwiązanie na tej podstawie umowy na zarządzanie i serwis nieruchomości z dostawcami przez jedyny formalny organ wspólnoty Zarząd Wspólnoty - p.S.Marcinkowskiego.
Jeśli sąsiedzi będą bierni i nie prześlą swoich uwag do Fadesy to zawsze Larix będzie dowodził, że tak naprawdę wszystko jest o.k. i poza grupą oszołomów :lol: z rady mieszkańców wszyscy sią bardzo zadowoleni z pracy administratora i serwisantów i że już ok 2.000.000 pln :shock: które płacimy łącznie co roku za administrowanie i serwis osiedla (sprzątanie,zieleń etc.) są płacone za porządną robotę i dobrą jakość jaki otrzymujemy- I NIC SIĘ NIE ZMIENI :oops: :(
pozdr
Ja_cek
Awatar użytkownikaJa_cek

Postautor: adad » 10 sty 2012, 21:11

Tak sobie jeszcze myślę, czy nie powinniśmy w formie indywidualnego zbierania głosów przed zebraniem podjąć uchwały która by dawała członkom wspólnoty obecnym na zebraniu moc decydowania.
Awatar użytkownikaadad

Postautor: mruw77 » 10 sty 2012, 22:03

adad pisze:Tak sobie jeszcze myślę, czy nie powinniśmy w formie indywidualnego zbierania głosów przed zebraniem podjąć uchwały która by dawała członkom wspólnoty obecnym na zebraniu moc decydowania.

aż się prosisz aby Ci dosadnie odpisać coś na temat tego "myślenia" ... ;)

adad może zajrzysz na najbliższe (w styczniu) spotkanie rady z Larixem?
zainicjowałeś ten temat, zazwyczaj masz wyrobione zdanie nt. różnych problemów wspólnoty, warto abyś "na żywo" posłuchał jak pracuje nasza admnistracja, z jakim zaangażowaniem "załatwia" cały szereg spraw wspólnoty ...
:roll:
pytam całkiem serio? :idea:
Awatar użytkownikamruw77

Postautor: adad » 10 sty 2012, 22:30

A kiedy to zebranie?
Awatar użytkownikaadad

Wróć do Ostoja Wilanów