Temat: Opłata z tytułu użytkowania wieczystego
Moderator: admin
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Opłata z tytułu użytkowania wieczystego
Witam
Mam pytanko do kiedy i gdzie wpłaca się Opłatę z tytułu użytkowania wieczystego skąd wiadomo jaka kwotę wpłacić ? gdzieś słyszałem , że trzeba wpłacić do 31 marca ,
Czy ktoś z was ma może rachunek na jaki trzeba takiej wpłaty dokonać , za wszelkie informacje z góry dziękuje .
Pozdrawiam
Mam pytanko do kiedy i gdzie wpłaca się Opłatę z tytułu użytkowania wieczystego skąd wiadomo jaka kwotę wpłacić ? gdzieś słyszałem , że trzeba wpłacić do 31 marca ,
Czy ktoś z was ma może rachunek na jaki trzeba takiej wpłaty dokonać , za wszelkie informacje z góry dziękuje .
Pozdrawiam
- Some1
Re: Opłata z tytułu użytkowania wieczystego
Do Agencji Rynku Rolnego. Dostaniesz pismo.
-
garneck
Pierwszy rok opłaca Developer. Póżniej ponoć będzie oczekiwał zwrotu.
-
adad
- Osiedle/Inwestycja: Ostoja Wilanów
adad pisze:Pierwszy rok opłaca Developer. Póżniej ponoć będzie oczekiwał zwrotu.
Chyba, że ktoś odebrał mieszkanie w 2011. To wtedy przyjdzie mu pismo z ARR.
A co do dewelopera, to FPP upomina się o swoje
-
garneck
FPP odezwie się za swoje jedynie jeśli zapłaci za ten rok w którym kupi się mieszkanie, ale tylko za okres od daty odbioru.
- Witia997
No to jestem w kropce. Odebrałem mieszkanie 31.12.2010 i do tej pory nic nie dostałem odnośnie płacenia za urzytkowanie wieczyste. Może powinienem gdzieś uderzyć?
-
adad
Musisz zgłosić do ARR. Masz czas do końca marca. To jest gdzieś przy Placu Bankowym. W FPP Ci powiedzą. Mi przy zakupie przekazali adres na kartce,ale już jej nie mam, także nie pomogę.
- Witia997
Część z Was pisze, żeby czekać na pismo, ale są też informacje o konieczności zgłoszenia się do ANR. Nie dostałem jeszcze żadnego listu i zastanawiam się czy czekać dalej czy może jednak trzeba osobiście coś zrobić
. Może ktoś dostał już jakieś pismo lub sam był w ANR ?
- kkrygiel
Dzisiaj dostałem komplecik pism z ANR i z dzielnicy
więc czekaj - oni o Tobie na pewno nie zapomną

M@tteo
-
M@tteo
Za "urzytkowanie" to raczej nie dostaniesz pisma od nikogoadad pisze:No to jestem w kropce. Odebrałem mieszkanie 31.12.2010 i do tej pory nic nie dostałem odnośnie płacenia za urzytkowanie wieczyste. Może powinienem gdzieś uderzyć?
pozdr.
-
norbert
- Osiedle/Inwestycja: Wilanów ONE
ANR nie zawsze wysyła pismo. Jak nie wyśle trzeba się samemu przypomnieć, wtedy prześlą "rozliczenie".
Pozdrawiam,
Synchronizacja
Synchronizacja
-
Synchronizacja
A wiecie ile kosztuje ta przyjemność za mieszkanko 51 metrów
Bo ja też jeszcze niczego nie dostałam. Pod jaki adres przysyłają pod zameldowania czy mieszkania ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Małgosia
-
Małgosia
Witam,
Opłaty powinny być wniesione do końca marca, później naliczają ustawowe odsetki.
I tak nie uniknie się tej opłaty więc najlepiej zadzwonić do Agencji Nieruchomości Rolnych (22) 531 15 82 / 83 i spytać o kwotę. Od lipca jest nowy numer konta więc przed przelewem lepiej sprawdzić jak jest w ustawieniach. Można płacić w ratach ale i tak naliczą odsetki ( groszowe ale zawsze ) wówczas przed ostatnią ratą trzeba zadzwonić ponownie aby podali ile pozostało do spłaty wraz z odsetkami.
Opłaty powinny być wniesione do końca marca, później naliczają ustawowe odsetki.
I tak nie uniknie się tej opłaty więc najlepiej zadzwonić do Agencji Nieruchomości Rolnych (22) 531 15 82 / 83 i spytać o kwotę. Od lipca jest nowy numer konta więc przed przelewem lepiej sprawdzić jak jest w ustawieniach. Można płacić w ratach ale i tak naliczą odsetki ( groszowe ale zawsze ) wówczas przed ostatnią ratą trzeba zadzwonić ponownie aby podali ile pozostało do spłaty wraz z odsetkami.
-
p24
Dostaniesz pismo pocztą. Opłata będzie się składać z Twojego udziału w gruncie z tytułu mieszkania i udziału w gruncie z tytułu powierzchni wpólnych (miejsce garażowe). Zapłacić trzeba do Agencji Rynku Rolnego do 31.03.2012 i lepiej tak zrobić, ponieważ w przeciwieństwie do podatku od nieruchomości, Agencja Rolna potrafi dowalić niezłe odsetki łącznie z wpisem do KRD.
-
Morris
- Osiedle/Inwestycja: Królewskie Przedmieście
... proszę nie pisać niesprawdzonych informacji. Agencja Rynku Rolnego to odpowiada za min :
interwencyjny zakup i sprzedaż produktów rolnych i ich przetworów.
Z tymi odsetkami i wpisem do KRD to też przesada (no chyba, że ktoś jest totalnym ignorantem)
interwencyjny zakup i sprzedaż produktów rolnych i ich przetworów.
Z tymi odsetkami i wpisem do KRD to też przesada (no chyba, że ktoś jest totalnym ignorantem)
-
p24
• Strona 1 z 2 • 1, 2