Temat: Przychodnia Wilanów - Sarmacka
Moderator: admin
• Strona 1 z 1
Przychodnia Wilanów - Sarmacka
Witam. czy ktoś z was jest może zapisany do przychodni publicznej Wilanów na Sarmackiej? Jestem ciekawa czy długo się czeka na wizytę u lekarza? Przychodnia wygląda ładniej niż większość publicznych placówek i zastanawiam się czy ktoś mógłby ją polecić. A jeśli nie tą to może jest jakaś inna, dobra na wilanowie.
-
_Madzik_
- Osiedle/Inwestycja: Ostoja Wilanów
Re: Przychodnia Wilanów - Sarmacka
Witam, ja jestem tam zapisana razem z synem. W ramach NFZ. Z internisty jeszcze nie potrzebowałam korzystać więc nie wiem jak szybko można się dostać do lekarza. Natomiast korzystamy z pediatry, jednak tylko do szczepień. Jeden raz chciałam się dostać do pediatry z chorym dzieckiem to mi zaproponowano za 3 dni. Gdzie indziej dostałam się tego samego dnia. Poza tym, jest w miarę ok. Trochę się wyczuwa klimat państwowej służby zdrowia, taki lekki powiew, ale da się znieść
))
- luz_de_luna
Ja nie polecam. Miałam nieprzyjemnośc skorzystania z "pomocy" internisty. Niemiły, mocno wyczywalny zapach potu, ciągle gapił się w ekran komputera, a nie na pacjenta. Nie żebym była zjawiskowo piekna, żeby przykuwać męski wzrok, ale kontakt wzrokowy z pacjentem byłby mile widziany. WIyzta trwała może 5 minut, razem z jego wykładem, który prowadził już odprowadzając mnie do drzwi..ech..dla mnie gorzej niz w państwowej przychodni.
A terminy faktycznie długie..No i raz sie zapisałam i dosłownie godzine przed wizyte odwołano, ze niby lekarza nie ma...
Od stycznia zapisałam się do prywatnej placówki. Trudno, płacę dodatkowo co miesiąc, ale traktują mnie jak człowieka i jak potrzebuje pomocy lekarza to jak jest taka potrzeba, wizyta jest tego samego dnia. I lekarze są tutaj zawsze usmiechnięci. A przynajmniej póki co trafiuałam na takich:)
A terminy faktycznie długie..No i raz sie zapisałam i dosłownie godzine przed wizyte odwołano, ze niby lekarza nie ma...
Od stycznia zapisałam się do prywatnej placówki. Trudno, płacę dodatkowo co miesiąc, ale traktują mnie jak człowieka i jak potrzebuje pomocy lekarza to jak jest taka potrzeba, wizyta jest tego samego dnia. I lekarze są tutaj zawsze usmiechnięci. A przynajmniej póki co trafiuałam na takich:)
- ginger
A ja jestem zapisany z całą rodziną i jestem zadowolony. Do niektórych lekarzy terminy są bardzo długie, ale ponoć w razie nagłej potzreby da się wcisnąć rano- nie próbowałem. Ostatnio rzeczywiście był intensywny zapach potu w gabinecie, a lekarz ciągle coś pisał i patrzył w ekran. To jednak chyba syndrom czasów gdzie NFZ zawala formalnościami. Moja wizyta trwała dłużej niż 15 minut, może dlatego następną skrócił bo rzeczywiście pacjentka wyszła zanim zdążyłem się ubrać i zanim skończyłem rozmowę z rejestracją.
Dawno u lekarza nie miałem tak intensywnego i konkretnego wywiadu.
Największym problemem tej przychodni są kwestie udowodnienia że się jest ubezpieczonym.
Dawno u lekarza nie miałem tak intensywnego i konkretnego wywiadu.
Największym problemem tej przychodni są kwestie udowodnienia że się jest ubezpieczonym.
-
adad
Pediatra i internista to te same osoby - tam po prostu przyjmuje para lekarzy rodzinnych, zasada raczej taka, że małe dzieci zapisują do pani, a starsze i dorosłych do pana. Wygodne miejsce, bo blisko i nie trzeba jeździć - na takie potrzeby jak zważenie niemowlaka, pobranie próbki do badań, czy ewentualnie osłuchanie dziecka jest ok, ale kiedy poszłam z czymś większym to spotkałam się raczej z uśmiechem na ustach u pani dr i problemem, jak by z tego wybrnąć, więc też się uśmiechnęłam i skorzystałam już z porady pediatry. W przypadku przeziębienia pani osłucha, zajrzy do gardła, ale do ucha już nie, bo od tego jest laryngolog itd itp... no więc nie traktuję tego jako jedynej opcji
poza tym biurokracja większa od metrażu przychodni
Ponoć lepsza jest przychodnia w zatoce czerwonych, ale nie korzystałam, adres chyba Marconich albo Wilanowska.
Ponoć lepsza jest przychodnia w zatoce czerwonych, ale nie korzystałam, adres chyba Marconich albo Wilanowska.
-
mimbla
...poza tym bardzo mnie zrazili do siebie swoją paskudną wolnostojącą reklamą!
-
mimbla
byłem tam z gorączkującym dzieckiem miesiąc po otwarciu:
+ przyjęto nas na 10 min. przed zamknięciem, chociaż dopiero jak pojawiłem się na miejscu "na Rejtana" ... wcześniejszy telefon bez większych ceregieli odpuścili, że późno i wogóle to lepiej jutro do Pani niż dziś do Pana ...
jak miałem czekać jak dzieciak ma od 2 godz. ponad 39st. i ból głowy ...?
- lekarz mocno strapiony, obejrzał, podrapał się chwilę po głowie, poszukał termometru ... który nie zadziałał, poszukał drugiego ... którego nie umiał obsłużyć ... znów podrapał się po głowie, popatrzył w monitor, zrobił krótki wywiad, stwierdził, że to może byc zapalenie ucha, ale nie ma czym zajrzeć, a wogóle to najlepiej do laryngologa się udać ...
po wyjściu czułem się fantastycznie, zapłaciłem 100 zł za ... no właśnie do dziś nie wiem za co? ... dziecko na ręku miota się z płaczu i weź tu człowieku po 19 szukaj laryngologa, który jeszcze przyjmuje ...
w efekcie nie przepisałem dzieci do przychodni do której mam sporo bliżej ...
fatalna lokalizacja reklamy też mi utkwiła w pamięci ...
+ przyjęto nas na 10 min. przed zamknięciem, chociaż dopiero jak pojawiłem się na miejscu "na Rejtana" ... wcześniejszy telefon bez większych ceregieli odpuścili, że późno i wogóle to lepiej jutro do Pani niż dziś do Pana ...
jak miałem czekać jak dzieciak ma od 2 godz. ponad 39st. i ból głowy ...?
- lekarz mocno strapiony, obejrzał, podrapał się chwilę po głowie, poszukał termometru ... który nie zadziałał, poszukał drugiego ... którego nie umiał obsłużyć ... znów podrapał się po głowie, popatrzył w monitor, zrobił krótki wywiad, stwierdził, że to może byc zapalenie ucha, ale nie ma czym zajrzeć, a wogóle to najlepiej do laryngologa się udać ...
po wyjściu czułem się fantastycznie, zapłaciłem 100 zł za ... no właśnie do dziś nie wiem za co? ... dziecko na ręku miota się z płaczu i weź tu człowieku po 19 szukaj laryngologa, który jeszcze przyjmuje ...
w efekcie nie przepisałem dzieci do przychodni do której mam sporo bliżej ...
fatalna lokalizacja reklamy też mi utkwiła w pamięci ...
-
mruw77
No ja w takiej sytuacji, to już teraz jeżdżę Orszady do LuxMedu w Al.KEN (najbliżej) albo do Limu na Domaniewską...
(mam nadzieję, że nie będę tej reklamy replikować naokoło niczym parkiety, które są jak hydra, jak przypadkiem się przewróci reklama, to właściciele w odwecie stawiają ją z powrotem i jeszcze jakąś kolejną w innym miejscu)
(mam nadzieję, że nie będę tej reklamy replikować naokoło niczym parkiety, które są jak hydra, jak przypadkiem się przewróci reklama, to właściciele w odwecie stawiają ją z powrotem i jeszcze jakąś kolejną w innym miejscu)
-
mimbla
Wraz z rodziną jestem pacjentem Przychodni od pięciu miesięcy i jestem bardzo zadowolony. Z tego co wiem przyjmują tam dwie lekarki internistki, które zajmują się dziećmi od niemowlaka i jedna pediatra. Wszystkie Panie bardzo miłe i kompetentne. Na Pana lekarza nie trafiłem. Korzystałem też z usług dwóch specjalistów i robiliśmy badania. Wszystko było naprawdę OK.
- Fiołek
Witam
Zupełnie nie zgadzam się z negatywnymi postami. Zapisałam do Przychodni całą moja rodzinę już w czerwcu, wraz z mieszkającymi u nas rodzicami, i wydaje mi się iż mam bardzo dobry przegląd sytuacji ponieważ oprócz szczepień dzieci jesteśmy, na nasze nieszczęście, bardzo chorujacą rodziną a co za tym idzie jesteśmy częstymi gośćmi w ww. Jeśli chodzi o szczepienia to rzeczywiście czeka się około 2 tygodni, ale tak się czeka wszędzie. Natomiast Panie w rejestracji są tak uprzejme, że jeśli się zwolni miejsce to zawsze powiadamiają. Na Pana Doktora nie trafiłam ale przyjmują 3 przemiłe Panie Lekarki, nie wszystkie są Lekarzami Rodzinnymi, tak jak ktoś napisał, ponieważ jedna z nich jest Pediatrą. Nigdy nie miałam problemów aby się dostać do nich na wizytę - zawsze uśmiechnięte i pomocne, wszystko dokładnie wyjaśniają a przede wszystkim co jest najważniejsze dobrze i skutecznie leczą. Zanim napiszecie jakieś paszkwile 2x zastanówcie się a nie wylewajcie swoich żali.
Zupełnie nie zgadzam się z negatywnymi postami. Zapisałam do Przychodni całą moja rodzinę już w czerwcu, wraz z mieszkającymi u nas rodzicami, i wydaje mi się iż mam bardzo dobry przegląd sytuacji ponieważ oprócz szczepień dzieci jesteśmy, na nasze nieszczęście, bardzo chorujacą rodziną a co za tym idzie jesteśmy częstymi gośćmi w ww. Jeśli chodzi o szczepienia to rzeczywiście czeka się około 2 tygodni, ale tak się czeka wszędzie. Natomiast Panie w rejestracji są tak uprzejme, że jeśli się zwolni miejsce to zawsze powiadamiają. Na Pana Doktora nie trafiłam ale przyjmują 3 przemiłe Panie Lekarki, nie wszystkie są Lekarzami Rodzinnymi, tak jak ktoś napisał, ponieważ jedna z nich jest Pediatrą. Nigdy nie miałam problemów aby się dostać do nich na wizytę - zawsze uśmiechnięte i pomocne, wszystko dokładnie wyjaśniają a przede wszystkim co jest najważniejsze dobrze i skutecznie leczą. Zanim napiszecie jakieś paszkwile 2x zastanówcie się a nie wylewajcie swoich żali.
- Krzaczek
Krzaczek pisze:Zanim napiszecie jakieś paszkwile 2x zastanówcie się a nie wylewajcie swoich żali.
a może tak konkretniej? na jakiej podstawie twierdzisz, że to są paszkwile? byłaś tam?
a może dlatego ...?
Krzaczek pisze: i wydaje mi się iż mam bardzo dobry przegląd sytuacji ...
-
mruw77
Ya, riiiiite...
Ya, riiiiite...
-
garneck
Też tam byłam - 2 razy, ale nie na NFZ, tylko prywatnie.
Umówiłam się dużo wcześniej, więc dzień przed wizytą miałam telefon z pytaniem czy przyjdę (a przy okazji przypominający o wizycie), przyjęta zostałam punktualnie, obie Panie które mnie przyjmowały miłe.
Na chwilę obecną nie mogę powiedzieć nic złego o przychodni.
Umówiłam się dużo wcześniej, więc dzień przed wizytą miałam telefon z pytaniem czy przyjdę (a przy okazji przypominający o wizycie), przyjęta zostałam punktualnie, obie Panie które mnie przyjmowały miłe.
Na chwilę obecną nie mogę powiedzieć nic złego o przychodni.
- Aania
No byłas prywatnie to zależało..Na NFZ się nie wysilaja..No i róznica bo ja byłam u faceta Ty u miłych Pan których ja wtedy nie spotkałam...
A Krzaczek niech wskoczy pod krzaczek koło przechodni, bo z jednym postem to ten post dla mnie jest niewiarygodny...Skutecznie to oni zniechęcają odsyłając do innych placówek.
A Krzaczek niech wskoczy pod krzaczek koło przechodni, bo z jednym postem to ten post dla mnie jest niewiarygodny...Skutecznie to oni zniechęcają odsyłając do innych placówek.
- ginger
Post Krzaczka dla mnie też jest niewiarygodny 
Na razie zastanawiam się nad zapisaniem się tam do lekarza 1 kontaktu w ramach NFZ, ale nie mogę się zdecydować :>
Na razie zastanawiam się nad zapisaniem się tam do lekarza 1 kontaktu w ramach NFZ, ale nie mogę się zdecydować :>
- Aania
• Strona 1 z 1