Temat: Przychodnia Wilanów - Sarmacka

Hlonda 2-2C,4,5,6
Fadesa Prokom

Moderator: admin

Przychodnia Wilanów - Sarmacka

Postautor: _Madzik_ » 24 sty 2012, 15:51

Witam. czy ktoś z was jest może zapisany do przychodni publicznej Wilanów na Sarmackiej? Jestem ciekawa czy długo się czeka na wizytę u lekarza? Przychodnia wygląda ładniej niż większość publicznych placówek i zastanawiam się czy ktoś mógłby ją polecić. A jeśli nie tą to może jest jakaś inna, dobra na wilanowie.
Awatar użytkownika_Madzik_

Osiedle/Inwestycja: Ostoja Wilanów

Re: Przychodnia Wilanów - Sarmacka

Postautor: luz_de_luna » 24 sty 2012, 16:06

Witam, ja jestem tam zapisana razem z synem. W ramach NFZ. Z internisty jeszcze nie potrzebowałam korzystać więc nie wiem jak szybko można się dostać do lekarza. Natomiast korzystamy z pediatry, jednak tylko do szczepień. Jeden raz chciałam się dostać do pediatry z chorym dzieckiem to mi zaproponowano za 3 dni. Gdzie indziej dostałam się tego samego dnia. Poza tym, jest w miarę ok. Trochę się wyczuwa klimat państwowej służby zdrowia, taki lekki powiew, ale da się znieść :)))
luz_de_luna

Postautor: ginger » 24 sty 2012, 16:32

Ja nie polecam. Miałam nieprzyjemnośc skorzystania z "pomocy" internisty. Niemiły, mocno wyczywalny zapach potu, ciągle gapił się w ekran komputera, a nie na pacjenta. Nie żebym była zjawiskowo piekna, żeby przykuwać męski wzrok, ale kontakt wzrokowy z pacjentem byłby mile widziany. WIyzta trwała może 5 minut, razem z jego wykładem, który prowadził już odprowadzając mnie do drzwi..ech..dla mnie gorzej niz w państwowej przychodni.

A terminy faktycznie długie..No i raz sie zapisałam i dosłownie godzine przed wizyte odwołano, ze niby lekarza nie ma...

Od stycznia zapisałam się do prywatnej placówki. Trudno, płacę dodatkowo co miesiąc, ale traktują mnie jak człowieka i jak potrzebuje pomocy lekarza to jak jest taka potrzeba, wizyta jest tego samego dnia. I lekarze są tutaj zawsze usmiechnięci. A przynajmniej póki co trafiuałam na takich:)
ginger

Postautor: adad » 24 sty 2012, 16:54

A ja jestem zapisany z całą rodziną i jestem zadowolony. Do niektórych lekarzy terminy są bardzo długie, ale ponoć w razie nagłej potzreby da się wcisnąć rano- nie próbowałem. Ostatnio rzeczywiście był intensywny zapach potu w gabinecie, a lekarz ciągle coś pisał i patrzył w ekran. To jednak chyba syndrom czasów gdzie NFZ zawala formalnościami. Moja wizyta trwała dłużej niż 15 minut, może dlatego następną skrócił bo rzeczywiście pacjentka wyszła zanim zdążyłem się ubrać i zanim skończyłem rozmowę z rejestracją.
Dawno u lekarza nie miałem tak intensywnego i konkretnego wywiadu.
Największym problemem tej przychodni są kwestie udowodnienia że się jest ubezpieczonym.
Awatar użytkownikaadad

Postautor: mimbla » 24 sty 2012, 21:02

Pediatra i internista to te same osoby - tam po prostu przyjmuje para lekarzy rodzinnych, zasada raczej taka, że małe dzieci zapisują do pani, a starsze i dorosłych do pana. Wygodne miejsce, bo blisko i nie trzeba jeździć - na takie potrzeby jak zważenie niemowlaka, pobranie próbki do badań, czy ewentualnie osłuchanie dziecka jest ok, ale kiedy poszłam z czymś większym to spotkałam się raczej z uśmiechem na ustach u pani dr i problemem, jak by z tego wybrnąć, więc też się uśmiechnęłam i skorzystałam już z porady pediatry. W przypadku przeziębienia pani osłucha, zajrzy do gardła, ale do ucha już nie, bo od tego jest laryngolog itd itp... no więc nie traktuję tego jako jedynej opcji ;) poza tym biurokracja większa od metrażu przychodni ;)
Ponoć lepsza jest przychodnia w zatoce czerwonych, ale nie korzystałam, adres chyba Marconich albo Wilanowska.
Awatar użytkownikamimbla

Postautor: mimbla » 24 sty 2012, 21:04

...poza tym bardzo mnie zrazili do siebie swoją paskudną wolnostojącą reklamą!
Awatar użytkownikamimbla

Postautor: mruw77 » 25 sty 2012, 12:40

byłem tam z gorączkującym dzieckiem miesiąc po otwarciu:

+ przyjęto nas na 10 min. przed zamknięciem, chociaż dopiero jak pojawiłem się na miejscu "na Rejtana" ... wcześniejszy telefon bez większych ceregieli odpuścili, że późno i wogóle to lepiej jutro do Pani niż dziś do Pana ...

jak miałem czekać jak dzieciak ma od 2 godz. ponad 39st. i ból głowy ...? :shock:

- lekarz mocno strapiony, obejrzał, podrapał się chwilę po głowie, poszukał termometru ... który nie zadziałał, poszukał drugiego ... którego nie umiał obsłużyć ... znów podrapał się po głowie, popatrzył w monitor, zrobił krótki wywiad, stwierdził, że to może byc zapalenie ucha, ale nie ma czym zajrzeć, a wogóle to najlepiej do laryngologa się udać ... :roll:
po wyjściu czułem się fantastycznie, zapłaciłem 100 zł za ... no właśnie do dziś nie wiem za co? ... dziecko na ręku miota się z płaczu i weź tu człowieku po 19 szukaj laryngologa, który jeszcze przyjmuje ... :oops:

w efekcie nie przepisałem dzieci do przychodni do której mam sporo bliżej ... :idea:

fatalna lokalizacja reklamy też mi utkwiła w pamięci ...
Awatar użytkownikamruw77

Postautor: mimbla » 26 sty 2012, 21:58

No ja w takiej sytuacji, to już teraz jeżdżę Orszady do LuxMedu w Al.KEN (najbliżej) albo do Limu na Domaniewską...

(mam nadzieję, że nie będę tej reklamy replikować naokoło niczym parkiety, które są jak hydra, jak przypadkiem się przewróci reklama, to właściciele w odwecie stawiają ją z powrotem i jeszcze jakąś kolejną w innym miejscu)
Awatar użytkownikamimbla

Postautor: Fiołek » 22 lut 2012, 15:38

Wraz z rodziną jestem pacjentem Przychodni od pięciu miesięcy i jestem bardzo zadowolony. Z tego co wiem przyjmują tam dwie lekarki internistki, które zajmują się dziećmi od niemowlaka i jedna pediatra. Wszystkie Panie bardzo miłe i kompetentne. Na Pana lekarza nie trafiłem. Korzystałem też z usług dwóch specjalistów i robiliśmy badania. Wszystko było naprawdę OK.
Fiołek

Postautor: Krzaczek » 22 lut 2012, 19:54

Witam
Zupełnie nie zgadzam się z negatywnymi postami. Zapisałam do Przychodni całą moja rodzinę już w czerwcu, wraz z mieszkającymi u nas rodzicami, i wydaje mi się iż mam bardzo dobry przegląd sytuacji ponieważ oprócz szczepień dzieci jesteśmy, na nasze nieszczęście, bardzo chorujacą rodziną a co za tym idzie jesteśmy częstymi gośćmi w ww. Jeśli chodzi o szczepienia to rzeczywiście czeka się około 2 tygodni, ale tak się czeka wszędzie. Natomiast Panie w rejestracji są tak uprzejme, że jeśli się zwolni miejsce to zawsze powiadamiają. Na Pana Doktora nie trafiłam ale przyjmują 3 przemiłe Panie Lekarki, nie wszystkie są Lekarzami Rodzinnymi, tak jak ktoś napisał, ponieważ jedna z nich jest Pediatrą. Nigdy nie miałam problemów aby się dostać do nich na wizytę - zawsze uśmiechnięte i pomocne, wszystko dokładnie wyjaśniają a przede wszystkim co jest najważniejsze dobrze i skutecznie leczą. Zanim napiszecie jakieś paszkwile 2x zastanówcie się a nie wylewajcie swoich żali.
Krzaczek

Postautor: mruw77 » 24 lut 2012, 11:07

Krzaczek pisze:Zanim napiszecie jakieś paszkwile 2x zastanówcie się a nie wylewajcie swoich żali.

a może tak konkretniej? na jakiej podstawie twierdzisz, że to są paszkwile? byłaś tam?
a może dlatego ...? :shock:
Krzaczek pisze: i wydaje mi się iż mam bardzo dobry przegląd sytuacji ...
Awatar użytkownikamruw77

Postautor: garneck » 24 lut 2012, 11:38

Ya, riiiiite...
Awatar użytkownikagarneck

Postautor: Aania » 24 lut 2012, 12:24

Też tam byłam - 2 razy, ale nie na NFZ, tylko prywatnie.
Umówiłam się dużo wcześniej, więc dzień przed wizytą miałam telefon z pytaniem czy przyjdę (a przy okazji przypominający o wizycie), przyjęta zostałam punktualnie, obie Panie które mnie przyjmowały miłe.
Na chwilę obecną nie mogę powiedzieć nic złego o przychodni.
Aania

Postautor: ginger » 24 lut 2012, 12:33

No byłas prywatnie to zależało..Na NFZ się nie wysilaja..No i róznica bo ja byłam u faceta Ty u miłych Pan których ja wtedy nie spotkałam...
A Krzaczek niech wskoczy pod krzaczek koło przechodni, bo z jednym postem to ten post dla mnie jest niewiarygodny...Skutecznie to oni zniechęcają odsyłając do innych placówek.
ginger

Postautor: Aania » 24 lut 2012, 23:35

Post Krzaczka dla mnie też jest niewiarygodny ;)
Na razie zastanawiam się nad zapisaniem się tam do lekarza 1 kontaktu w ramach NFZ, ale nie mogę się zdecydować :>
Aania

Wróć do Ostoja Wilanów