Temat: Zamieszanie z miejscami parkingowymi w C3
Moderator: admin
• Strona 1 z 1
Zamieszanie z miejscami parkingowymi w C3
Witam
Dziś rano za szybą samochodu znalazłem karteczkę z prośbą o pilny kontakt z administracją po telefonie okazało się, że niby parkujemy nie na swoim miejscu bo oni maja zapisane że do nas należy zupełnie inny numer. W umowie przedwstępnej w akcie mamy ten numer na którym parkujemy czy ktoś jeszcze spotkał się z taką sytuacją?
Dziś rano za szybą samochodu znalazłem karteczkę z prośbą o pilny kontakt z administracją po telefonie okazało się, że niby parkujemy nie na swoim miejscu bo oni maja zapisane że do nas należy zupełnie inny numer. W umowie przedwstępnej w akcie mamy ten numer na którym parkujemy czy ktoś jeszcze spotkał się z taką sytuacją?
- AdamR
- Osiedle/Inwestycja: Ostoja Wilanów
Re: Zamieszanie z miejscami parkingowymi w C3
Do umowy musi być załączona mapka z zaznaczonym miejscem w garażu i numerem miejsca. Nie powinno to budzić wątpliwości. Możliwe jednak, że administrator ma błędne informacje.
-
mimbla
Hej
Mam to wszystko tylko moje pytanie skad admin ma takie informacje
- AdamR
AdamR pisze:Witam
W moim budynku miejsca były renumerowane między umową przedwstępną a aktem. W efekcie był mały rozgardiasz ale na naszą prośbę do aktu dołączono mapkę z zaznaczonym miejscem. Na razie nikt sie nie czepiał, ale wkoło dużo wolnych miejsc
-
buba
Witam
Te karteczki za szybami mają sens. Wraz z zimową aurą wzrosła drastycznie liczba aut w garażu na C3. Fadesa nie daje promocji na miejsca postojowe a zaludniło się
osobiście zapłaciłem dużo za możliwość parkowania więc popieram kontrole garażowe.
Te karteczki za szybami mają sens. Wraz z zimową aurą wzrosła drastycznie liczba aut w garażu na C3. Fadesa nie daje promocji na miejsca postojowe a zaludniło się
http://odbiormieszkan.cba.pl/index/
- Marbuel
Rozwiązanie jest dużo prostsze niż by się mogło wydawać.
Z resztą zawsze proste rozwiązania są NAJLEPSZE
Każdy właściciel miejsca parkingowego w garażu powinien mieć za szybą kartkę/przepustkę.
Nad jej formą można pomyśleć. Przepustka była by przypisana do właściciela miejsca a nie do auta.
Na bramie z kolei powinna być informacja, że samochód nie posiadający przepustki może zostać odholowany.
I ochrona podczas wycieczek garażowych powinna sprawdzać, które auta mają przepustki oraz w razie ich braku dzwonić po SM.
Często podczas wjeżdżania do garażu, w pobliżu bramy stoi jakiś "sęp"
Raz, kiedy dojeżdżałem do bramy, niemalże jak z bloków startowych wystartował za mną jakiś samochód. Stwierdziłem, że nie wjadę i pojechałem dalej. Samochód cofnął się i dalej koczował w tym samym miejscu.
Każdy, kto wykupił miejsce wie, ILE to kosztowało.
Dlaczego ktoś ma parkować za darmo?
Pomijam już mentalność takiej osoby.
Z resztą zawsze proste rozwiązania są NAJLEPSZE
Każdy właściciel miejsca parkingowego w garażu powinien mieć za szybą kartkę/przepustkę.
Nad jej formą można pomyśleć. Przepustka była by przypisana do właściciela miejsca a nie do auta.
Na bramie z kolei powinna być informacja, że samochód nie posiadający przepustki może zostać odholowany.
I ochrona podczas wycieczek garażowych powinna sprawdzać, które auta mają przepustki oraz w razie ich braku dzwonić po SM.
Często podczas wjeżdżania do garażu, w pobliżu bramy stoi jakiś "sęp"
Raz, kiedy dojeżdżałem do bramy, niemalże jak z bloków startowych wystartował za mną jakiś samochód. Stwierdziłem, że nie wjadę i pojechałem dalej. Samochód cofnął się i dalej koczował w tym samym miejscu.
Każdy, kto wykupił miejsce wie, ILE to kosztowało.
Dlaczego ktoś ma parkować za darmo?
Pomijam już mentalność takiej osoby.
- JustRalf
JustRalf
dzięki za aktywnośc w sprawie wspólnoty.
fajny pomysł
zgłoś projekt uchwały na zebranie naszej wspólnoty lub wystąp PILNIE do naszego admina Larix (teraz nad tym pracują!!!)
aby przygotwali stosowny zapis w regulaminie lub uchwałe na ww. temat.
pozdr
Ja_cek
dzięki za aktywnośc w sprawie wspólnoty.
fajny pomysł
zgłoś projekt uchwały na zebranie naszej wspólnoty lub wystąp PILNIE do naszego admina Larix (teraz nad tym pracują!!!)
aby przygotwali stosowny zapis w regulaminie lub uchwałe na ww. temat.
pozdr
Ja_cek
-
Ja_cek
Super pomysł! tego typu przepustki mogłyby wpłynąć pozytywnie także na bezpieczeństwo - o wiele łatwiej wykryć intruza. Jeśli taki projekt uchwały się pojawi chętnie przyjdę na zebranie i zagłosuje.
-
Agawa
Dla mnie pomysł z przepustkami też jest super, tylko Ciekaw jestem czy samochody SM wjechały by do garażu żeby takiego parkującego na dziko odholować. Obawiam się że mogły by się nie zmieścić.
A wracając do kartek/przepustek powinny być one ciężkie do podrobienia.
A wracając do kartek/przepustek powinny być one ciężkie do podrobienia.
-
edito
edito pisze:Dla mnie pomysł z przepustkami też jest super, tylko Ciekaw jestem czy samochody SM wjechały by do garażu żeby takiego parkującego na dziko odholować.
Straż miejska nie ma żadnej "jurysdykcji" w garażu.
-
garneck
super pomysł!! możemy zakupić blokady i pobierać opłaty 
- Gabin
AdamR pisze:Hej
Podejrzewam, że osoba, która "stwierdziła"/wie, że dany samochód parkuje na jej miejscu zgłosiła to właśnie do Administracji i na tej właśnie podstawie Administracja zgłosiła się do autora postu
Numerów rejestracyjnych naszych aut raczej nie mają, przynajmniej my nikomu nie podawaliśmy
-
RAM
• Strona 1 z 1