Temat: Skrócenie trasy 519
• Strona 1 z 1
Skrócenie trasy 519
Witam!
Ostatnio urzędnikom ZTM wpadł pomysł, by skrócić linię 519 do pętli w Wilanowie, na jej dalszą trasę wpuszczając autobus 239 jadący z metra wilanowska do Parku Kultury w Powsinie. Wydaje mi się to pomysłem zupełnie chybionym, gdyż na prawie tej samej trasie, co 239, jeżdżą już 4 autobusy - 139, 700, 710 i 724, więc chętni do metra na pewno mają już spory wybór, a do centrum z dalszych zakątków Wilanowa jeździ tylko 519. Linia jest skracana pod pretekstem nierentowności na odcinku Powsin - Wilanów, ale zauważyłem, że na tym odcinku jeździ sporo pasażerów, więc uprzykrzanie im życia wydaje mi się bezzasadne.
http://www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=346&c=100&l=1 - link do informacji o zmianach
http://www.ztm.waw.pl/?c=115&l=1 - kontakt z ZTM, ja do nich już napisałem
Może by ktoś ważniejszy od nas poruszył ten temat i zrobił w tej sprawie, co trzeba, jednak na razie ślijmy do nich prośby o wstrzymanie się z decyzją.
P.S. Wiecie może co z tramwajem do Wilanowa? Gdyby powstało, to byłby już zupełnie raj w Wilanowie.
Ostatnio urzędnikom ZTM wpadł pomysł, by skrócić linię 519 do pętli w Wilanowie, na jej dalszą trasę wpuszczając autobus 239 jadący z metra wilanowska do Parku Kultury w Powsinie. Wydaje mi się to pomysłem zupełnie chybionym, gdyż na prawie tej samej trasie, co 239, jeżdżą już 4 autobusy - 139, 700, 710 i 724, więc chętni do metra na pewno mają już spory wybór, a do centrum z dalszych zakątków Wilanowa jeździ tylko 519. Linia jest skracana pod pretekstem nierentowności na odcinku Powsin - Wilanów, ale zauważyłem, że na tym odcinku jeździ sporo pasażerów, więc uprzykrzanie im życia wydaje mi się bezzasadne.
http://www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=346&c=100&l=1 - link do informacji o zmianach
http://www.ztm.waw.pl/?c=115&l=1 - kontakt z ZTM, ja do nich już napisałem
Może by ktoś ważniejszy od nas poruszył ten temat i zrobił w tej sprawie, co trzeba, jednak na razie ślijmy do nich prośby o wstrzymanie się z decyzją.
P.S. Wiecie może co z tramwajem do Wilanowa? Gdyby powstało, to byłby już zupełnie raj w Wilanowie.
- Olek007
Re: Skrócenie trasy 519
Jako mieszkaniec Powsina potwierdzam, że 519 cieszy się dużym wzięciem - zawsze jest kilka/naście osób. W zasadzie pusty dojeżdża dopiero do samej pętli przy Parku, ale to chyba normalne.
Szkoda by było...
Może jakaś petycja?
Szkoda by było...
Może jakaś petycja?
-
Olender
WITAM,
ad vocem linii 519 to cześciowo pragnę nie zgodzić się z Szanownym Panem Radnym Marcinem.
Z moich kilkunastoletnich już obserwacji linii 519 uważam, że szczególnie w weekendy oraz w ciepłe miesiące do samej pętli jeździ bardzo dużo osób - np. po wodę do zdroju wody oligoceńskiej i na spacery po lesie.
Ponadto 519 to jedyne połączenie z prawdziwego zdarzenia dla mieszkańców innych dzielnic - bezpośrednio z centrum (z pod Dworca Centralnego) do Powsina.
Dlatego może warto by z petycją lub pismem w tej sprawie wystapili własnie radni z Wilanowa,Powsinka i Powsina?
pozdr
Jacek
ad vocem linii 519 to cześciowo pragnę nie zgodzić się z Szanownym Panem Radnym Marcinem.
Z moich kilkunastoletnich już obserwacji linii 519 uważam, że szczególnie w weekendy oraz w ciepłe miesiące do samej pętli jeździ bardzo dużo osób - np. po wodę do zdroju wody oligoceńskiej i na spacery po lesie.
Ponadto 519 to jedyne połączenie z prawdziwego zdarzenia dla mieszkańców innych dzielnic - bezpośrednio z centrum (z pod Dworca Centralnego) do Powsina.
Dlatego może warto by z petycją lub pismem w tej sprawie wystapili własnie radni z Wilanowa,Powsinka i Powsina?
pozdr
Jacek
-
Ja_cek
Dzięki za informację o planach skrócenia tej linii! Myślę, że bardzo mało osób o tym wie. Jestem nogami i rękoma za pozostawieniem tej linii! Inaczej bedziemy całkowicie odcienci od centrum! Nie bedzie żadnego bezposredniego polączenia z centrum i dw. centralnym! Pozostanei albo brnąc w błocie do Swiatyni albo nadkładac kilometrów do pętli! Porponuje nagłośnic sprawe! Bardzo dużo osób jezdzi 519 w godzinach szczytu z przystanku Vogla! Z Powsina nigdy nie przyjezdza też pusty! Na uruchomionym ostatnio na trasie tej lini przystanku Spacerowa wsiada za to w godzinach sczytu 1-2 ososby albo czesto nikt! Myslalam że zniosą żadanie na tym prystanku bo tyle osób wsiada a ZTM chce skrócic trase! Gdzie tu logika! Jak można pozowlic żeby zostawic kilkudziesięciotysięczne osiedle bez komunikcji miejskiej?! Osiedle i tak ubogie w infrastrukturę drogową!!! Składajcie prosze petycje na stronie ZTM! Zgłosiłam sprawe do SMMW! Może warto zgłosic do deweloperów? Im tez powinno zależec na tym by był tu jakakolwiek komunikacja miejska!
-
Gaduła
• Strona 1 z 1