Temat: Działka za Villa Siena

Budynek przy ul. A.Branickiego

Działka za Villa Siena

Postautor: wiolka123 » 09 gru 2011, 19:22

czy ktoś się może orientuje czyja jest działka za inwestycją Villa Siena i kiedy tam coś powstanie? Na razie jest tam sporo piachu i nic więcej.
Będę wdzięczna za info.
wiolka123

Osiedle/Inwestycja: nie w Wilanowie

Re: Działka za Villa Siena

Postautor: kamil083 » 09 gru 2011, 21:07

Nie ROBYG'a? Wnoszę tylko dlatego, że ten teren jest połączony (brak płotu) z osiedlem Zdrowa.

Według planu zagosp. budynki mieszkalno-usługowe nie wyższe od VS.
kamil083

Osiedle/Inwestycja: Villa Siena

Postautor: loki2000 » 12 gru 2011, 21:46

przy biurze sprzedazy polnordu przy klimaczaka jest taki baner/mapa z zaznaczonymi inwestorami... mysle ze tam znajdziesz odpowiedź, ale tez stawialbym na robyg albo QD...
loki2000

Postautor: kamil083 » 15 gru 2011, 10:13

Nie wydaje mi się aby baner Polnordu był aktualny. Działka była sprzedawana ale kto komu...

Pozostaje przejść się w poniedziałek do ratusza i zapytać.

PS. Wymagają numeru działki
kamil083

Postautor: kamil083 » 06 lut 2012, 13:12

Chciałbym się z Wami podzielić pewnymi spostrzeżeniami. Poniżej zamieściłem wycinek planu zagospodarowania przestrzennego ze strony Urzędu Dzielnicy Wilanów. Na działce 13 MU znajduje się Villa Siena. Jest tam zaznaczone coś takiego jak otwarcie widokowe.

Czy można przyjąć, iż wzdłuż pomarańczowych linii nie zostanie nic zbudowane? W przypadku górnej pomarańczowej linii i tej po prawej ta reguła się sprawdza. Jak to będzie wyglądało w przypadku naszej działki?

PS. Żółtą linię ot tak maznąłem. Nie ma tego w planie, ale ów otwarcie zostanie zachowane minimum do Wilanów Office Park ;)

Dziękuję za każdą wypowiedź.

Obrazek

Źródło: Urząd Dzielnicy Wilanów http://plany.wilanow.pl/

Obrazek
kamil083

Postautor: maingano » 06 lut 2012, 14:56

Cześć Kamil,
teoretycznie masz rację - linia pomarańczowa przechodząca obok szpitala - rzeczpospolitą to oś widokowa - dla jadących czy idących rzeczpos... ale przestrzeń która została za sieną w stronę swiątyni - jeżeli nowe budownictwo nie będzie wychodzilo poza tą oś jest raczej do dyspozycji deweloperki, ale może dzięki temu nie będzie tak rozbudowane?
maingano

Postautor: PiotrekM » 06 lut 2012, 23:26

Wedlug mnie to co mówisz ma sens, ale ogólnie to teren Acciony pod nowe bloki, bodajże dwa.
Tu Masz link jak to niby ma wyglądać
http://smmw.republika.pl/mapa_osiedla.jpg

Moim zdaniem to wszystko w rzeczywistości jednak wygląda trochę inaczej jak na tym planie. Wydaje mi się, że jest tam ciaśniej, jak tam wsadzą jeden blok to bedzie OK, ale jak postawią jednak dwa to już będzie gęsto.
PiotrekM

Postautor: kamil083 » 07 lut 2012, 9:05

Piotrek nie wydaje mi się aby to co zamieściłeś było aktualne.
Działka została sprzedana przez Accionę - nie wiem komu :(

Poniżej mapka lokalizacyjna Wilanów Office Park.
Zupełnie inaczej wyglądają te bloki.

Obrazek

Źródło: http://www.wilanowofficepark.pl/lokalizacja.php
kamil083

Postautor: maingano » 07 lut 2012, 11:04

Ciekawy plan, dzięki.
Przy tym układzie raczej osi widokowej nie będzie, widoku na świątynie też nie, chyba że na kopułę;). Martwi mnie inna rzecz - Branickiego będzie główną arterią, obok Rzeczypospolitej, a nawet ważniejszą gdyż będzie drogą na Ursynów, z tym że dzięki obwodnicy Warszawy nie będzie tak oblężona jakby jej nie było. I pytanie za 100 pkt - co będzie pierwsze?
maingano

Postautor: loki2000 » 07 lut 2012, 12:58

połączenia z ursynowem ul. Branickiego nie bedzie do 2033 (patrz wieloletni plan inwestycyjny WWa), może powstaną jakieś kawałki przy okazji budowy Centrum handlowego, ale w moim przekonaniu to równie mało prawdopodobne...

Tak więc skoro S-2 ma powstać jeśli dobrze pamiętam w latach 2014-17 to pierwsza będzie S-2 :)
loki2000

Postautor: kamil083 » 07 lut 2012, 13:45

Maingano ten plan jest jedynie wizualizacją Polnordu. Mogą tam wstawić cokolwiek.

Odnośnie połączenia Wilanowa z Ursynowem - postawie na taką kolejność:

1) Ulica Rosnowskiego (http://siskom.waw.pl/nowokabacka.htm);
2) Przedłużenia ul. Ciszewskiego do Osi Królewskiej;
3) Jakiś kawałek ul. Branickiego (w sąsiedztwie Galerii Wilanów);
4) S2 z tunelem i dalej na wschód;
5) Połączenie w/w dzielnic ulicą Branickiego.
kamil083

Postautor: PiotrekM » 07 lut 2012, 17:02

Mi póki co zależy, żebyśmy mieli dobry dojazd do bloku/garażu. Jak rozmawiałem tam ostatnio, to za różowo to nie wygląda. Będzie tam droga pożarowa, ale chodzą słuchy, że będą to płyty betonowe. Lepsza byłaby kostka, a o asfalcie nawet nie wspominając. Tam w okresie deszczowym, to wszystko będzie płynąć, tak jak to było i w tym roku...
Co do samej kolejności ulic, to jak dla mnie dzielnic mogą nie łączyć, wtedy to będzie droga osiedlowa dla nas i tyle :)
PiotrekM

Postautor: maingano » 07 lut 2012, 20:48

Dokładnie PiotrekM, w tym przypadku połaczenie dzielic przez S2 będzie wystarczające - wjeżdzasz na węźle na przyczólkowej - wyjeżdzasz na Puławskiej - reszte sobie można dojechać. Ale z drugiej strony dojazd przez Rosnowskiego, choć odległy jak na piechotę pozwoli np kogoś podrzucić do metra kabaty w 5 min samochodem od domu a potem już jest lekko.
Aby Branickiego było jak najdłużej lokalna.;) co do jakości,to może być tak jak mówisz Piotrek, ale tak dywaguję że po drugiej stronie są biurowce, do tego Asseco, wiadomo, oprócz pracowników, klientów, będą jacyś goście, raczej będzie im zależało żeby nie brodzili w błocie i jeździli po płytach. Myślę że będzie presja z ich strony aby przynajmniej do końca office parku jakoś to ucywilizować - a więcej nam nie potrzeba:) Właśnie przy takich parkach budują szybciej drogi niż na osiedlach. Ale czas pokaże. Jak myślicie - kiedy będzie się można spodziewać jakiś otwartych drzwi w sienie?
maingano

Postautor: PiotrekM » 07 lut 2012, 21:39

Te biura mają niestety dojazd z drugiej strony, gdzies tam chyba od medicovera i to dojazd asfaltową drogą wiec wykończenia branickiego nie byłbym taki pewien :P. Co do drzwi otwartych to hmm... ciekawa sprawa chętnie sam bym się załapał na to. Ostatnio tam byłem to widzialem, że już drzwi do klatek pozakladali i ochroniarz mówił, że już wszystko pozamykane. Może jakbyśmy się zgadali i w kilka osób umówili to może dałoby radę takie wejście załatwić któregoś popołudnia... osobiście byłbym zainteresowany. A w której klatce mieszkacie?
PiotrekM

Postautor: maingano » 08 lut 2012, 21:36

Można spróbować, ja będę w drugiej klatce a W Quali mówili (p.Wioleta) że są planowane jakieś drzwi otwarte i mają dać znać
maingano

Wróć do Villa Siena