Temat: Coffee Heaven w MW :)

Pisz o czym chcesz - na luzie lub poważnie...

Coffee Heaven w MW :)

Postautor: Jacek_Stach » 19 lis 2011, 21:49

Witajcie,

plotka głosi (a niektóre źródła potwierdzają), że w MW powstaje kawiarnia sieci Coffee Heaven. Ma powstać podobno na rogu Al. Rzeczypospolitej i Klimczaka, w budynku Atmosfera Apartamenty - w lokalu trwają obecnie prace wykończeniowe.

Jeśli plotka się potwierdzi, przybędzie nam fajne miejsce spotkań :)
Co Wy na to?
Jacek_Stach

Re: Coffee Heaven w MW :)

Postautor: deps » 21 lis 2011, 0:36

Oj fajna wiadomość, a nawet b. fajna !!!! :)
Awatar użytkownikadeps

Postautor: loki2000 » 21 lis 2011, 10:19

dla mnie fajna raczej tylko dlatego, że MW się rozwija... bo kawę to wolę w Małej Czarnej :) jakoś mniej "hipermarketowo"
loki2000

Postautor: YOGItheBEAR » 21 lis 2011, 12:00

Ja również nie przepadam za kawą z tej akurat sieci, ale cieszy mnie fakt, że przybywa "życia" w Miasteczku. ;)
! Demostenes: Nie mów 'inni tak robią', ale pomyśl, czy przystoi aby tak robili.
! Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie chcesz - znajdziesz powód.
Awatar użytkownikaYOGItheBEAR

Osiedle/Inwestycja: Royal Axis

Postautor: atmosferyczny » 21 lis 2011, 12:17

Ja jakoś nie bardzo.Skojarzenie mam jedno:kawa do papierowego kubka i w nogi!!!
atmosferyczny

Osiedle/Inwestycja: Apartamenty Atmosfera

Postautor: garneck » 21 lis 2011, 13:25

Biorąc pod uwagę spory rozmiar tego lokalu użytkowego, będzie gdzie usiąść. A Coffeeheaven na miejscu serwuje w ceramicznych kubkach.
Awatar użytkownikagarneck

Postautor: Jacek_Stach » 21 lis 2011, 15:02

Oczywiście, że na miejscu kawa podawana jest w ceramicznych kubkach. Zresztą nie chodzi o kawę - ja też znam miejsca, gdzie podają lepszą (i wcale nie jest to Mała Czarna, w której w dodatku poza okresem letnim po prostu jest ciasno) - fajnie, że tworzy się wreszcie tkanka miejska z prawdziwego zdarzenia. A i pierzeja budynku w tym dość reprezentacyjnym miejscu MW wyglądać będzie miło (domyślam się, że są tacy którzy marudziliby nawet gdyby otwierał sie tam Louis Vuitton, jednak Coffee Heaven to dla mnie o niebo lepszy "lokator" niż kebab, chińczyk czy KFC ;-)
Jacek_Stach

Postautor: YOGItheBEAR » 21 lis 2011, 15:39

Nie chcę wchodzić w buty adwokata Atmosferycznego, bo pełnomocnictwa nie dostałem, więc nie jestem należycie "umocowany". Ponieważ jednak mam podobne skojarzenia pozwolę sobie wyjaśnić. Otóż, nie chodzi o to jak serwują kawę w lokalu. Chodzi o wizerunek. A wizerunek jest taki, że wpadasz, łapiesz kawę w tekturce i lecisz dalej. I tak jak w przypadku McDonald's słowo "restauracja" przywołuje na usta uśmieszek, tak Coffee Heaven nie nazwałbym kawiarnią... ;) Choćby serwowali kawę w chińskiej porcelanie - zawsze mój tył głowy znajdzie w niej posmak papieru. Głowa to głowa... ;)

Niemniej jednak cieszy mnie fakt, że kolejna część Miasteczka zyska stabilnego najemcę i miejsce spotkań mieszkańców. Jak to zostało ładnie napisane - to tworzy tkankę miejską.
! Demostenes: Nie mów 'inni tak robią', ale pomyśl, czy przystoi aby tak robili.

Postautor: Jacek_Stach » 21 lis 2011, 16:28

YOGI,

zasadniczo zgadzam się z Tobą, że Coffee Heaven jak każda sieciówka kojarzy się z czymś anonimowym, przewidywalnym, bez klimatu i na szybko.
Zwykle tak jest.
W przypadku jednak kawiarni bywa jednak nieco inaczej (a akurat trochę się tą branżą zajmuję). Klimat kawiarni bardzo determinuje lokalizacja, to ona może czasem lokal sieciowy zamienić w modne miejsce, a trendy marka umiejscowiona w hipermarkecie staje sie miejscem dla każdego (a więc i dla nikogo). I tak inny jest przytulny klimat Starbucks'a przy berlinskiej Friedrichstrase, inny przy Nowym Świecie (nie wiedząc czemu dla części młodzieży to kultowe miejsce), inny na lotnisku, a jeszcze inny w Nowym Jorku przy NYU, gdzie Starbucks stał się niejako studencką świetlicą. Podobnie sprawa ma się np. z modną i serwująca bardzo dobrą moim skromnym zdaniem kawę warszawską kawiarną Cava - ta sama marka, ten sam standard, a jakże inny klimat/ludzie: na Nowym Świecie/Foksal oraz w Złotych Tarasach.

Jak będzie wyglądał "klimat" wilanowskiego Coffee Heaven - pozyjemy, zobaczymy. Mnie w każdym razie kawiarnie (jakie by nie były) kojarzą się z czymś ciepłym i przyjemnym :))
Jacek_Stach

Postautor: YOGItheBEAR » 21 lis 2011, 16:36

Masz dużo racji. Osobiście ostatnio jestem "bywalcem" greencoffee. Niby sieciówka, ale mam swoje miejsce w kątku, a obsługa nawet nie pyta jaką kawę chcę. Też część ludzi bierze kawę w papierku, ale nie mam takich skojarzeń jak w przypadku Coffee Haeven... Jak napisałem - wszystko tkwi w głowie.

Życzę nam wszystkim, aby następnym razem obok "Starbucks'a przy berlinskiej Friedrichstrase" można było wymieniać "Coffee Heaven w Miasteczku Wilanów"... ;)

coffee heaven...

Postautor: miki » 11 gru 2011, 23:19

dziś przejeżdżając obok ŚOB zobaczyłem duży szyld z napisem " COFFEE HEAVEN".. ciekaw jestem od kiedy będzie czynny... w środku chyba już wszystko gotowe na przyjmowanie Klientów... wreszcie zaczyna się coś dziać :)
Awatar użytkownikamiki

Re: coffee heaven...

Postautor: kkaliber44 » 11 gru 2011, 23:45

Czynne od jutra - 12 grudnia
kkaliber44

Postautor: miki » 11 gru 2011, 23:48

dzięki za info :)
wiem ,że nie wszyscy lubią CH ale mi się podoba że powstają kolejne miejsca , gdzie można pójść usiąść , poczytać gazetę, napić się kawy i zjeść coś słodkiego.. :)
Awatar użytkownikamiki

Postautor: kkaliber44 » 12 gru 2011, 0:15

...oraz zassac cos przez Wi-Fi... Ja sie bardzo ciesze.
Poza tym, ze to fajnie, iz powstaje u nas kolejna kawiarnia, to ciesze sie tez, ze wprowadza sie do nas jakas "sieciowka". Uwazam, ze tych w Miasteczku brakuje; Mamy juz sporo "Przysmakow Sarmackich" i innych bardzo fajnych, ale drogich sklepow, a brakuje Kebaba, Carrefoura, zwyklej wietnamskiej knajpy, itp.
kkaliber44

Postautor: QQrydziany » 12 gru 2011, 2:23

Kozak ... Połączenie Arabiki i Rubusty :) CH witamy ...
Awatar użytkownikaQQrydziany

Osiedle/Inwestycja: Królewskie Przedmieście

Wróć do Pogadanki