Temat: żłobek Moje Słoneczko prośba o opinię

Pisz o czym chcesz - na luzie lub poważnie...

żłobek Moje Słoneczko prośba o opinię

Postautor: luz_de_luna » 06 gru 2011, 11:40

Witam,
Chciałabym serdecznie poprosić rodziców posyłających swoje maleństwo do żłobka Moje Słoneczko o wyrażenie swojej opinii na temat tego miejsca. Zwłaszcza rodziców maluchów, które poszły do żłobka bardzo malutkie czyli ok 7-8 m-ca życia. Przymierzam się do wybrania żlobka dla mojego synka i Moje Sloneczko jest jako jedna z opcji. Bardzo będę wdzięczna za odzew. Pozdrawiam
luz_de_luna

Re: żłobek Moje Słoneczko prośba o opinię

Postautor: Gazela » 07 gru 2011, 22:45

Weszlam na ich strone i wydaje mi sie, ze przede wszystkim nie jest to zlobek tylko cos w rodzaju 'klubiku'. Przy tak malym dziecku to szczegolnie wazne, bo miejsca tego typu nie sa objete chyba zadnym nadzorem, nie spelniaja standardow, pewnie tez nie podlegaja kontrolom sanepidu. Tak jak prawdziwe zlobki i przedszkola. Niedawno odwiedzilam kilka takich miejsc i bardzo odbiegaja poziomem opieki, wyzywienia i sal od zlobkow. Nie zdecydowalam sie na zadne z tych miejsc w okolicy wiec nie doradze. Nie bez powodu wszystkie zlobki i przedszkola nie maja w tych miesiacach miejsc a 'klubiki' bez problemu przyjmuja.
Gazela

Osiedle/Inwestycja: Aura Park

Postautor: tygrys » 12 gru 2011, 23:16

Szczerze polecam bobo gromadke. Moj synek mial pol roczku jak go zapisalam i bylam naprawde bardzo zadowolona! Sasiadka zapisala tam corke i ma podobna opinie. A panie ze sloneczka, nie zrobily na mnie dobrego wrazenia ...
tygrys

Postautor: Anaid » 15 gru 2011, 13:24

wydaje mi się, że atmosferę miejsca dla dzieci tworzą panie opiekunki przede wszystkim. i nie ma znaczenia wielkiego czy to żłobek państwowy, podlegający surowym wymaganiom Ministerstwa Zdrowia czy prywatny, ale dobór personelu, to prawdziwe wyzwanie i temu warto przyjrzeć :)
Anaid

Postautor: Spock » 15 gru 2011, 13:49

Synek chodził przez rok i generalnie ok, atmosfera i opiekunki były raczej mocną stroną tego miejsca :) gorzej z szeroko pojętą infrastrukturą - ciasny budynek, fatalne dojście i parking - zwłaszcza po deszczu, duszno...ale wiem że niedawno był remont więc może jest już lepiej.
Spock

Postautor: luz_de_luna » 16 gru 2011, 13:59

bardzo dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Bobo gromadkę też biorę pod uwagę. Jednak priorytetem jest niania. Mam nadzieję, że znajdę milą i ciepłą nianię w pierwszej kolejności.
luz_de_luna

bardzo polecam moje słoneczko

Postautor: dzidzia » 24 kwi 2012, 11:13

witam,
Do żłobka Moje Słoneczko moja córeczka chodzi od półtora roku. Szczerze polecam to miejsce. Przemiłe, niezmieniające sie Panie. Konkretne właścicielki bardzo dbające o żłobek i kontakt z rodzicami. Dzieci mają ciekawy plan edukacyjny i język angielski. lokal może nie jest tak reprezentacyjny (choć rzeczywiście po remoncie bardzo się poprawiło)jak inne okoliczne żłobki ale ja uważam że to nie ma aż takiego znaczenia. Zawracam uwage raczej na indywidualne podejście do dziecka, do jego potrzeb no i oczywiście personel. Najważniejsze że jest to miejsce kameralne i córka mało chorowała. Nie wiem do jakiego przedszkola teraz pośle córe od września bo na sytą sie nie dostaliśmy ;-(( ale chciałabym znaleźć tak dobre i ciepłe miejsce jak moje słoneczko. Może polecicie mi cos/
dzidzia

Osiedle/Inwestycja: Królewskie Przedmieście

Postautor: Harm » 24 kwi 2012, 14:09

witam, ponieważ temat dotyczy żłobka .... Niania, która opiekuje się nasza córeczką szuka pracy od sierpnia, września. My musimy niestety zrezygnowac na jakiś czas z jej usług. Wiecej info na prv
Harm

Wróć do Pogadanki