Temat: Światła na Sobieskiego

Wszystko na temat dróg i komunikacji w Miasteczku Wilanów

Światła na Sobieskiego

Postautor: adad » 02 mar 2011, 2:26

Czy mi się wydaje, czy światła na Sobieskiego palą się jakoś krócej?. Może to taki szok po feriach, ale przed feriami było chyba lepiej. Dzisiaj po południu na zielonym świetle przez Bonifacego w stronę Wilanowa przejeżdżały dosłownie po cztery samochody na każdym pasie!!!
Awatar użytkownikaadad

Osiedle/Inwestycja: Ostoja Wilanów

Re: Światła na Sobieskiego

Postautor: Chris » 02 mar 2011, 7:02

Odniosłem to samo wrażenie wczoraj.
Dojazd autobusem z Dolnej na Mokotowie do Wilanowa trwał z 10min dłużej. Nie wiem czy akurat na Bonifacego stało się najdłużej o z autobusu nie przyglądałem się na długość świateł.
Nie wiem czy to kwestia "inteligentnej" sygnalizacji świetlnej ale coś chyba jest nie tak.
Awatar użytkownikaChris

Postautor: Muks » 02 mar 2011, 10:07

Również mi się wydaje że "zielone" było krótsze. Zwłaszcza przy Bonifacego.
Muks

Postautor: bonegn » 02 mar 2011, 11:56

pewnie znowu cos 'poprawili'.
ja liczylem na to, ze po oddaniu wilanowskiej przywroca stare ustawienie swiatel, czyli bez wolnego lewoskretu z Sobieskiego (teraz de facto powinno byc zielone ze strzalka w lewo bo przeciwna jezdnia przeciez ma czerwone).
wtedy korkow nigdy nie bylo bo obie jezdnie jechaly na raz i zielone trwalo bardzo dlugo, a ze skretem w lewo tez raczej nie bylo problemu.
bonegn

Postautor: adad » 06 maj 2011, 10:33

adad pisze:Czy mi się wydaje, czy światła na Sobieskiego przy Bonifacego palą się jakoś krócej?

Dziś jak stałem na Sobieskiego to na Bonifacego mieli zielone światło dłużej niż ci na Sobieskiego mimo, że nie jechał juz żaden samochód.
Awatar użytkownikaadad

Postautor: maguś » 09 maj 2011, 10:06

Zmierzyłam. Światła na Sobieskiego, w obie strony trwają 20 s. Te z Bonifacego ok. 50. Zmienili, niewątpliwie. Pewnie ktoś z tego urzędu, co się zajmuje światłami, przejeżdża ul. Bonifacego do pracy :-> albo jacyś ważni ludzie za takim rozwiązaniem lobbowali. Nic nie dzieje się bez przyczyny :(
maguś

Postautor: Chris » 09 maj 2011, 14:45

Dodatkowo wydaje mi się, że gdy podczas remontu Wilanowskiej ruch odbywał się Śródziemnomorską to znacznie skrócono światła dla jadących Wilanowską w obie strony.
No ale to nic w porównaniu z tym co się stoi obecnie na Bonifacego...
Awatar użytkownikaChris

Postautor: adad » 09 maj 2011, 16:22

Dzisiaj zrozumiałem 'wyższą ideę' ukrytą w skróconym przejeździe. Otóż odkąd są krócej światła przy Bonifacego to krócej się stoi przed Dolną. Dojazd co Centrum się nie wydłużył. Gorzej z powrotem bo się dodatkowo stoi. Może korek przy Bonifacego skraca ten przed Konstancinem? :-/
Awatar użytkownikaadad

Postautor: garneck » 10 maj 2011, 8:50

Zawsze możesz spróbować skręcić w Limanowskiego, dojechać do Powsińskiej (tam jest zazwyczaj dobra przejezdność), a potem wrócić do Sobieskiego Nałęczowską (no ew. przeciskać się Klimczaka).
Awatar użytkownikagarneck

Wróć do Drogi i komunikacja