Temat: 25 września - maraton waszawski - odcięci od świata

Wszystko na temat dróg i komunikacji w Miasteczku Wilanów

25 września - maraton waszawski - odcięci od świata

Postautor: Chris » 24 wrz 2011, 9:59

Obrazek

http://maratonwarszawski.com/files/info ... gowy_1.pdf

- ul. Sobieskiego między al. Witosa a al. Wilanowską - kierunek do Śródmieścia wyłączony z ruchu w
godz. 9:00-15:00; kierunek na Wilanów przejezdny przez cały czas (uwaga - skręt w al. Wilanowską
będzie możliwy wyłącznie w prawą stronę!),
- al. Wilanowska (między ul. Sobieskiego a ul. Wiertniczą) - wyłączenie w dwóch kierunkach w godz.
9:15 - 14:45,
- al. Wilanowska (między ul. Sobieskiego a Doliną Służewiecką) - kierunek na Dolinę Służewiecką
przejezdny przez cały czas; odcinek ul. Sobieskiego - ul. Arbuzowa zamknięty w godz. 9:00-12:00,
- Osada Wilanów - wyjazd przez śluzy sterowane przez policjantów na skrzyżowaniach
ul.Branickiego/ul. Przyczółkowa oraz przez ul. Rosoła; uwaga! gorąco sugerujemy mieszkańcom
osady Wilanów takie zaplanowanie wyjazdów samochodowych, aby do niezbędnego minimum
ograniczyć je w godz. 9:00-12:30,
Awatar użytkownikaChris

Re: 25 września - maraton waszawski - odcięci od świata

Postautor: paszczakR » 24 wrz 2011, 12:43

A nie mogą biegać na parkingu GW przy Czerskiej?
W końcu MW i inne okolice sparaliżowane przez tłum lubiących się pocić zamieszkują nie tylko miłośnicy joggingu :mrgreen:
W każdym razie życze wszystkim pobicia życiówek.
Lubię pracować, a nawet palę się do roboty. Praca tak mnie urzeka, że mogę całymi godzinami siedzieć i patrzeć na nią.
Awatar użytkownikapaszczakR

Osiedle/Inwestycja: Ostoja Wilanów

Postautor: loki2000 » 25 wrz 2011, 11:35

co to jest osada wilanów?
loki2000

Postautor: sober » 25 wrz 2011, 11:57

Muszę przyznać, że skutecznie odcięli. Jedyny wyjazd jest możliwy w stronę Konstancina przez Branickiego, ale bardzo rzadko puszczają i utworzył się spory korek. Mam jednak wrażenie, że nie wszyscy mieszkańcy byli świadomi maratonu. Gdyby nie forum, sam bym o tym nie wiedział. Plakatów, ogłoszeń nie widziałem żadnych...słabo to zorganizowane jeśli o nas chodzi.
sober

Postautor: Rudy » 25 wrz 2011, 20:33

Moim zdaniem "słabo" to a mało powiedziane. Dziś rano nie widziałam żadnej informacji jak można wyjechać z Miasteczka, a Pan postawiony przy jednej z barykad (może policjant?) poinformował nas, że jedyny wyjazd jest przez skarpę w stronę Ursynowa, gdzie na Nowoursynowskiej kolejny Pan stwierdził, że tu przejazdu nie ma, a jest na jakiejś ulicy "na p". Skoro nie udało się wcześniej powiesić drogowskazów, to chociaż wypadało by panów przeszkolić ... :-(
Rudy

Postautor: Chris » 25 wrz 2011, 21:01

Mapę maratonu zobaczyłem w sobotę rano na przystanku pod świątynią.
Aż zbladlem jak zobaczyłem jaką pętlę nam wytyczyli dokoła osiedla.
No i zakupy trzeba było zrobić w sobotę aby w niedzielę nie ruszać się z miejsca :P
Awatar użytkownikaChris

Postautor: adad » 25 wrz 2011, 21:05

Niedziela była piekna więc fajnie było posiedzieć w domu i najbliższej okolicy. Penie nie tylko Ty zyskałeś niepowtarzalną możliwość spędzenia niedzieli na powietrzu a nie w centrum handlowym.
Awatar użytkownikaadad

Osiedle/Inwestycja: Ostoja Wilanów

Postautor: bierute » 26 wrz 2011, 10:50

moim zdaniem organizacja to był skandal. ludzie jeździli wsciekli po całym Wilanowie, żaden mundurowy nie byl w stanie powiedziec którędy mozna wyjechać poza Miasteczko, zero wskazówek, plakatów, jakiejkolwiek informacji. nie każdy sprawdza codziennie prasę i internet w poszukiwaniu informacji czy będzie mógł swobodnie wyjechac poza miejsce swojego zamieszkania. znajoma z chorym dzieckiem godzinę miotała się po uliczkach, nie mogła dotrzeć do lekarza. jedyny wyjazd ulicą na której stoi zakaz ruchu i w tygodniu obstawianą przez policje celem łapania śmiałków jeżdżącyych ta droga to kolejny skandal. jak dla mnie to powinny poleciec głowy. to nie są zarty jak odcina się od świata kilkadziesiąt tysięcy ludzi. nie mam nic przeciwko biegaczom, ale przeciwko durnym organizatorom tak.

jedynym umocowanym przedstawicielem MW jest chyba SMMW, apeluję zatem o zajęcie się tą sprawą.
C-5
bierute

Postautor: bartekka » 26 wrz 2011, 16:48

skandal to chyba malo powiedziane

zaden z policjantow "na blokadach" nie mial zielonego pojecia gdzie jest wyjazd, a gdzie wjazd, na MW - kierowcow odsylano z blokady na blodade po calej okolicy

sam niczego nie planowalem ale musialem wyjechac zeby przeprowadzic rodzine, ktora nieopatrznie akurat w niedziele postanowila mnie odwiedzic

cymbal w niebieskim przy Branickiego (tam gdzie teoretycznie byla "sluza" wjazdowo/wyjazdowa) nie chcial nas wposcic na miasteczko - mimo, ze chwile wszesniej (jakies 15 min) ta droga miasteczko opuscilem :)

a juz calkiem nie rozumiem czemu np. trzeba zamykac 2 pasy wilanowskiej - a nie jak na przyczolkowej 1

cale zamieszanie byloby duzo mniejsze gdyby ktos przemyslal sprawe i nie zrobil petli biegu odcinajac tysiace ludzi

tak sie po prostu nie robi - glupie sa tlumaczenia, ze to raz w roku, ze to, ze tamto - jasne tylko nawet raz w roku trzeba to robic z glowa... nawet imprezy w SOB nie maja takiego stopnia uciazliwosci - i informacja jest wczesniej, i utrudnienia w ruchu to sa utrudnienia, a nie tworzenie "strefy zamknietej"
bartekka

Postautor: norbert » 29 wrz 2011, 15:21

Ja na szczęście tego dnia późno wstałem, a potem udałem się pieszo na spacer. Nigdzie nie widziałem żadnych ogłoszeń, niczego. Zero informacji. Niestety widziałem przy okazji do czego doprowadziła nieudolność organizatorów... Pewnie sprawa przejdzie bez echa i nikt z tym nic nie zrobi, a za rok to samo. Czyż to nie władze dzielnicy zgotowały nam taki los zezwalając na wytyczenie właśnie takiej trasy i nie wymuszenie na organizatorach, aby należycie poinformowali mieszkańców o tym, że będą dosłownie odcięci od Świata???
Awatar użytkownikanorbert

Osiedle/Inwestycja: Wilanów ONE

Wróć do Drogi i komunikacja