Temat: Autobus nocny do MW

Wszystko na temat dróg i komunikacji w Miasteczku Wilanów

Autobus nocny do MW

Postautor: maryosska » 14 sty 2012, 14:10

Witam wszystkich
Co uważacie o jakiejś wspólnej inicjatywie skontaktowania się z ZTM w sprawie uruchomienia autobusu nocnego do MW kursującego chociażby w weekendy? Pisałam maila w tej sprawie do ZTM, jednak zapewne został zupełnie zignorowany.
pozdrawiam :)
maryosska

Osiedle/Inwestycja: Villa Bianca

Re: Autobus nocny do MW

Postautor: gobus1 » 14 sty 2012, 19:55

Biurokracja. Ja proponuję przewoźnika prywatnego. Będzie taniej i punktualnie.

Postautor: miksssss » 15 sty 2012, 22:17

@gobus1 - twoja wypowiedz to marketing szeptany w wyjatkowo nieudolnym wydaniu czy sposob na link po SEO:)?

jezeli chodzi o autobus nocny, to licze ze niedlugo taki pojawi sie pod swiatynia opacznosci. co do maili do ZTM, to mam wrazenie, ze trafiaja w proznie :/.
Awatar użytkownikamiksssss

Postautor: garneck » 16 sty 2012, 10:17

Zawsze można dojechać nocnym do Al. Wilanowskiej/Sobieskiego, ew. Królowej Marysieńki, ew. na pętlę w Wilanowie i się przejść te 15 minut. Jako że nocnym zazwyczaj się wraca z imprezy, to spacer może na niektórych zbawiennie wpłynąć. Ja nie widzę problemu.
Awatar użytkownikagarneck

Postautor: bierute » 16 sty 2012, 16:53

eee tam. jakby nocnik skrecał z Al. Wilanowskiej W RP i jechał do szpitala, tam zawijał i walił spowrotem i znowu w al. Wil to ile by nadrobił? 5-7 minut? a jakie udogodnienie dla mieszkańców...
C-5
bierute

Postautor: adad » 17 sty 2012, 17:07

Ostatnio nocnym jechałem....
chyba w zeszłym wieku.
Zdecydowanie wolałbym 422 w weekendy, albo inny autobus jadący do Starego Miasta, szczególnie w weekendy.
Awatar użytkownikaadad

Osiedle/Inwestycja: Ostoja Wilanów

Postautor: sadybiak » 18 sty 2012, 1:35

W 100 % popieram pomysł z autobusem jadącym w okolice Starego Miasta!
Szczególnie, że zapewne byłaby to linia przez Wiertniczą-Powsińską, co w znakomity sposób pomogłoby dzieciom z MW, które uczęszczają do szkół podstawowych 103 i 115. Nie wspomnę już o tym, że taka linia skomunikowałaby nas z takimi przybytkami jak Sadyba Best Mall czy stadion Legii ;).
Awatar użytkownikasadybiak

Postautor: adad » 18 sty 2012, 11:00

Myślałem raczej że prosto Sobieskiego itd. Rzeczywiście przydałby się bus na Powsińską. Problemem jednak jest brak możliwośći skrętu w lewo z Wilanowskiej na al. Rz.
Awatar użytkownikaadad

Postautor: sadybiak » 18 sty 2012, 16:19

Tak, to jest problem, ale nie jestem przekonany czy tego zakazu nie dałoby się ruszyć? Zakaz może nie dotyczyć autobusów - są takie miejsca w Warszawie.
Gdyby jednak nie, to częściowym rozwiązaniem byłoby puszczenie takiej linii poprzez Sobieskiego/Bonifacego/Powsińska.
A kiedyś tam w przyszłości to zapewne będzie linia od pętli (która ma powstać) na końcu Rzeczypospolitej, przez Branickiego (tej ulicy też jeszcze nie ma ;) ) i dalej Przyczółkową/Wiertniczą/Powsińską.
Mam jednak nadzieję, że któryś z tych dwóch pierwszych wariantów jest możliwy do szybszego wprowadzenia.
Awatar użytkownikasadybiak

Postautor: adad » 19 sty 2012, 18:43

sadybiak pisze:Mam jednak nadzieję, że któryś z tych dwóch pierwszych wariantów jest możliwy do szybszego wprowadzenia.

Rozumiem że chodzi Ci o te warianty:
adad pisze:Zdecydowanie wolałbym 422 w weekendy, albo inny autobus jadący do Starego Miasta, szczególnie w weekendy.
Awatar użytkownikaadad

Wróć do Drogi i komunikacja