Temat: Czy demontujemy platformy?

Mill-Yon

Moderatorzy: -JACO-, Gringo

Czy demontujemy platformy?

Postautor: robert_kudelski » 09 paź 2009, 7:42

Jestem juz chyba kolejna osoba ktora rozwalila sobie opone (wiec konieczna wymiana dwoch za pare tysiecy) na naszych wspanialych podstawach do platform. Skoro mamy nowy zarzad to moze warto pomyslec nad usunieciem tych zbednych konstrukcji tam gdzie zycza sobie tego ich wlasciciele? Skoro mozna bylo gdzies skladowac rampy platform to moze i pozostala czesc?
pozdr
robert_kudelski
Awatar użytkownikarobert_kudelski

Re: Czy demontujemy platformy?

Postautor: Ka. » 09 paź 2009, 13:36

Poinformowano mnie w momencie odbioru miejsca parkingowego, że aby usunąć platformę wystarczy napisać podanie i nie będzie żadnego problemu.
Ka.

Postautor: stalmi » 10 paź 2009, 22:26

Można usunąć część ruchomą platformy. Natomiast podstawa, z tego co pamiętam, jest nie do usunięcia, ze względu na zapisy w aktach. Ale sprawdzimy.
stalmi

Postautor: Ka. » 22 paź 2009, 15:38

Koszt demontażu platformy to około 420 zł.
:/
Ka.

Postautor: Veegoo » 22 paź 2009, 21:11

Jesli ktos z B2 usunie platformę, to chętnie kupię takie miejsce postojowe :]
Veegoo

Postautor: wojtas » 23 paź 2009, 0:50

Pytanie czy za 420zł usuwają też słupki boczne? Bo jeśli tak, to może nawet zdecydowałbym się zapłacić, chociaż to naciąganie klienta (przed podpisaniem aktu notarialnego nie było mowy o żadnych opłatach za usunięcie platformy)
Domyślam się jednak, że słupki z boku zostają (?), w tym momencie dla mnie w zasadzie bez różnicy czy platforma jest czy nie.
wojtas

Postautor: Ka. » 26 paź 2009, 12:34

Niestety nie wiem czy demontują całość. Jak tylko dowiedziałam się o opłacie zrezygnowałam.
Poprosiłam jedynie o podniesienie platformy bo tylko to może uchronić moje auto od uszkodzeń :)
Ka.

Postautor: Veegoo » 26 paź 2009, 22:27

Co prawda nie mam platformy, ale mysle ze sprobowal bym wezwac mill-yon do usuniecia platformy, bo jak nie to sam ja usune. Moze warto ich postraszyc :)
Veegoo

Postautor: mario » 29 paź 2009, 13:29

Ja również mam oponę na swoim koncie. Po informacji z forum starałem się być naprawdę ostrożny, raz widocznie w sposób niewystarczający:(. Krawędzie są naprawdę ostre-w ciągu 3 min totalny kapeć.
Jeżeli Mill-yon nie chce usunąć wszystkich części składowych platformy, to może nasz zarząd zmusi ich chociaż do zabezpieczenia ostrych krawędzi, na których to rozwalamy sobie opony.

pozdr
mario
mario

Postautor: stalmi » 30 paź 2009, 22:19

Zarząd tutaj niestety nic nie może zrobić. Garaż to odrębny lokal, nie część wspólna. W związku z tym właściciele miejsc postojowych muszą sami o to zadbać.
Jako właściciel miejsca postojowego z genialnymi słupkami, bez części ruchomej platformy, sam jestem zainteresowany pozbyciem się tego badziewia...
stalmi

Postautor: JacekB2 » 01 lis 2009, 16:40

Witam!

Ja zamówiłem demontaż ruchomej części platformy. Myślę że to kwetia wprawy wjezdzanie na te platformy.

A co do kolegi który chce wzywac milion do usunięcia platformy, to nie wiem kogo chcesz tu starszyc, przeciez kazdy widzial co kupuje. znam te platformy juz z innej inwestycji, i tak kazdy na poczatku "psioczy" ale da się z tym żyć.

bez urazy :)

Jacek.
Pozdrawiam,
Jacek
JacekB2

Postautor: mario » 02 lis 2009, 11:13

nie wszystkie platformy są takie same, te serwowane przez mill-yon są wyjątkowo wąskie i niskie. poza tym wiekszość mieszkań 1 etapu sprzedana została zanim platformy stanęły w garażach, więc zasada "widziały gały co brały" nie bardzo tutaj pasuje, raczej "gra w ciemno".

mario
p.s.
też mi się wydawało, że to kwestia wprawy, a okazało się, że to kwestia czasu:)
mario

Postautor: JacekB2 » 03 lis 2009, 0:33

Tzn, że np ktoś kupił miejsce a później zamontowane zostały platformy?
Pozdrawiam,
Jacek
JacekB2

Postautor: mario » 03 lis 2009, 11:51

Pierwszy etap był w większości sprzedany, kiedy budowa była na poziomie "1", może "2".
Wiadomo było, że będą platformy, ale dokładnych parametrów platform oraz nikt nie znał (przepraszam, może tylko ja nie byłem na tyle dociekliwy), pewnie poza mill-yon`em.
Rozwiązania, z którymi się spotkałem w innych inwestycjach były bardziej "user friendly":)
Z resztą i tak, informacja ta nie miałaby decydującej wagi przy podejmowaniu decyzji o zakupie mieszkania, jak i teraz nie ma przy ocenie tej decyzji

pozdr

mario

PS
Czy ktoś z Was widział jakieś auto zaparkowane na podniesionej platformie?
W budynku A2 jeszcze się z tym widokiem nie spotkałem.
mario

Postautor: tob » 03 lis 2009, 14:02

mario pisze:Czy ktoś z Was widział jakieś auto zaparkowane na podniesionej platformie?

przejdz sie do Impresji, tam doswiadczysz takiego widoku.
www.radiopin.pl
www.roxy.fm
www.radiojazz.fm (wcześniej Jazz Radio 106,8 fm)
tob

Osiedle/Inwestycja: Aura Park

Wróć do Aura Park