Temat: wentylacja - awaria
• Strona 1 z 1
wentylacja - awaria
cześć,
czy Wasze wentylatory Helios są ciągle sprawne?
U mnie w mieszkaniu oba zaliczyły małe problemy i w tym momencie nie działają.
Plastikowe części wewnątrz wentylatora (odpowiadające za trzymanie wiatraka (?): nadtopiły się (?)/ odkształciły i część, która powinna się obracać tego nie robi
Co z takimi usterkami? Obejmuje je gwarancja (btw: czy na wentylatory mamy gwarancję?)? Naprawa? Podlegają zgłoszeniu?
czy Wasze wentylatory Helios są ciągle sprawne?
U mnie w mieszkaniu oba zaliczyły małe problemy i w tym momencie nie działają.
Plastikowe części wewnątrz wentylatora (odpowiadające za trzymanie wiatraka (?): nadtopiły się (?)/ odkształciły i część, która powinna się obracać tego nie robi
Co z takimi usterkami? Obejmuje je gwarancja (btw: czy na wentylatory mamy gwarancję?)? Naprawa? Podlegają zgłoszeniu?
- byku002
Re: wentylacja - awaria
Wal z pismem do developera: "wzywam do usunięcia usterki w lokalu..."itd. Rękojmia na mieszkania 3 lata od dnia odbioru kluczy.
- Veegoo
trzeba otwierac Heliosa co jakis czas i czyscic pod woda filtr .. w innym wypadku bedzie buczec, wyc itp. lub nadtopi sie jakas czesc jak u Ciebie
-
QQrydziany
- Osiedle/Inwestycja: Królewskie Przedmieście
Nie prawda na wentylatory nie ma 3 lat gwarancji!
jest tylko gwarancja producenta ważna od momentu podpisania protokołu końcowego odbioru budynku. z reguły jest to rok. Tak więc myślę, że już minęła.
jest tylko gwarancja producenta ważna od momentu podpisania protokołu końcowego odbioru budynku. z reguły jest to rok. Tak więc myślę, że już minęła.
Pozdrawiam,
Jacek
Jacek
- JacekB2
Ale jak często trzeba czyścić te wentylatory? Ja w ciagu roku czyściłam 2 razy i wentylator mi padł ... Nie wydaje mi się, żebym kazała mu pracować w wyjątkowo trudnych warunkach ...
- Rudy
Najlepiej czyścić przy każdych większych porządkach (np. u mnie raz na miesiąc). Nie ma pisanej zasady co jaki czas to robić.
- M.Krs
- Osiedle/Inwestycja: nie w Wilanowie
• Strona 1 z 1