Temat: Siadła sprzedaż a teraz prace na budowie
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Sprzedaż siadła
No kiepsko się Mill-Yonowi "apartamenty" sprzedają.
W I etapie ciągle 11 mieszkań do sprzedania.
W II etapie 110 mieszkań do sprzedania z 272. Czyli sprzedali dopiero 60%, a budynek prawie gotowy.
W I etapie ciągle 11 mieszkań do sprzedania.
W II etapie 110 mieszkań do sprzedania z 272. Czyli sprzedali dopiero 60%, a budynek prawie gotowy.
- stalmi
To dopiero zaobserwował Pan zjawisko, wszedzie siadła. Proponuje zobaczyć ile wolnych mieszkań jest w Nowym Wilanowie, Robbygu oraz inwestycji Bouygues Immobilier Polska, a i jakie mają ceny. A jakość może nie wszystkich ale podobna tez mocno oszczedzaja.
- ON32
ON32 pisze:To dopiero zaobserwował Pan zjawisko, wszedzie siadła. Proponuje zobaczyć ile wolnych mieszkań jest w Nowym Wilanowie, Robbygu oraz inwestycji Bouygues Immobilier Polska, a i jakie mają ceny. A jakość może nie wszystkich ale podobna tez mocno oszczedzaja.
Ale mnie Nowy Wilanów i inne nie interesuję. Mnie cieszy porażka Mill-Yona, więc trzymam kciuki za ich wtopę. Oby więcej ludzi nie oszukiwali.
- stalmi
... ale przynajmniej trzeba przyznać, że nie siedzą z założonymi rękami...
PS: Chyba mimo wszystko najgorsze byłoby, gdyby poszli z torbami zostwiając rozgrzebaną budowę obok...
PS2: Tylko skąd te drzewa na renderze... ? W realu nie ma na nie miejsca...
źródło: Deweloperzy kombinują jak rozruszać rynek, Gazeta.pl
Dariusz Brzostek, 2009-02-05
(....)
Inną strategię sponsoringową obrał deweloper Mill-Yon, który użyczył jednego ze swoich mieszkań na osiedlu Aura Park, jako plan zdjęciowy dla serialu TVN "Na Wspólnej".
W zamian za udostępnienie mieszkania w serialu pojawiła się scena kręcona w mieszkaniu znajdującym się w Aura Park. Pojawiły się również sceny aktywne, które miały podkreślić walory osiedla takie jak drewniana stolarka, ochrona, cisza, roślinność, oczka wodne oraz plac zabaw dla dzieci. Taka forma reklamy ukazała się w odcinku 1059 oraz 1063. Ale to nie wszystko. Celowo zostali dobrani również bohaterzy serialu- młode małżeństwo z perspektywami, szukające własnego domu.
O spółce głośno było kilka miesięcy temu za sprawą konkursu organizowanego przez dewelopera i radio PiN "Klucz do Mill-Yona". Przez pięć dni rozrzucono ok. tysiąca kluczy w warszawskich centrach handlowych m.in. w Arkadii, Złotych Tarasach i Galerii Mokotów. Każdy, kto znalazł klucz wysyłał maila z kodem zapisanym na kluczu na radiową skrzynkę pocztową licząc na wygraną. A trzeba przyznać, że było o co walczyć. Oprócz bonów zakupowych do salonu Duka można było wygrać również kupon rabatowy na zakup mieszkania w Miasteczku Wilanów.
To nie były jedyne niekonwencjonalne pomysły firmy Mill-Yon na promocję. Deweloper zdecydował się na inną formę reklamy w postaci marketingu wirusowego. Firma zleciła agencji ArboVision przygotowanie serii krótkich filmów "Z życia pani Wiesi i pana Józka", które mają w sposób kontrastowy i żartobliwy zaprezentować problemy sąsiedzkie "rodem z PRL". Stworzony został 7-odcinkowy serial a filmiki były umieszczone w odstępie tygodniowym na najpopularniejszych serwisach internetowych.
Hasłem przewodnim kampanii było "Masz Mill-Yon powodów, by mieszkać inaczej".
(....)
źródło:Mill-Yon, Oferta specjalna
Ekskluzywne lokale mieszkalne, o powierzchni od 100 do 140 m2 (dodatkowo taras od 100 do 280 m2) na ostatniej kondygnacji II etapu osiedla Aura Park, będą sprzedawane wraz z wykończeniem „pod klucz”. Klienci otrzymają możliwość aranżacji własnego mieszkania we współpracy z architektem i w oparciu o specjalny katalog materiałów wykończeniowych.
O szczegółach oferty poinformują Państwa konsultanci w Biurze Sprzedaży inwestycji Aura Park
– ul. Sarmacka 18.
Tel. +48 (22) 353 71 71 (72)
[center][/center]
PS: Chyba mimo wszystko najgorsze byłoby, gdyby poszli z torbami zostwiając rozgrzebaną budowę obok...
PS2: Tylko skąd te drzewa na renderze... ? W realu nie ma na nie miejsca...
- Gringo
Wiem, że najłatwiej krytykować, ale moim zdaniem ten marketing wirusowy, był nieudany.
Co do product placement w serialu na Wspólnej, to dziwna koncepcja bo to jest produkt lokalny, klienci to mieszkańcy Warszawy i okolicy, a serial ma zasięg ogólnopolski. Po drugie to nie jest dobro szybko zbywalne, żeby decyzja była podejmowana pod wpływem impulsu lub dlatego, że zobaczyli go w serialu.
Z tego całego zestawu to najbardziej mi się podoba akcja z kluczami, tylko nagroda marna...
Co do product placement w serialu na Wspólnej, to dziwna koncepcja bo to jest produkt lokalny, klienci to mieszkańcy Warszawy i okolicy, a serial ma zasięg ogólnopolski. Po drugie to nie jest dobro szybko zbywalne, żeby decyzja była podejmowana pod wpływem impulsu lub dlatego, że zobaczyli go w serialu.
Z tego całego zestawu to najbardziej mi się podoba akcja z kluczami, tylko nagroda marna...
- stalmi
Siadła sprzedaż a teraz prace na budowie
Zauważyłem, że od paru dni na budowie ostatniego etapu Aura Park nic się nie dzieje. Na przeciwko w Acciona uwija się jakieś 30 osób, a na budowie Miljona aż 3 osoby. Acciona zaczęła później i dłużej przygotowywali teren pod fundamenty, a już przegonili Miljon. Czyżby początek końca?
- stalmi
Re: Siadła sprzedaż a teraz prace na budowie
stalmi pisze:Zauważyłem, że od paru dni na budowie ostatniego etapu Aura Park nic się nie dzieje. Na przeciwko w Acciona uwija się jakieś 30 osób, a na budowie Miljona aż 3 osoby. Acciona zaczęła później i dłużej przygotowywali teren pod fundamenty, a już przegonili Miljon. Czyżby początek końca?
Miejmy nadzieje, ze nie - bo glupio by miec widok z okna na dziure w ziemi
- wojciech.nowak
I tak się długo trzymają. Pekao jest w sporej rozterce co robić dalej z takim gruzem jak Millyon. Przejęcie osiedle na własność to niej jest takie znowu super rozwiązanie. Na razie ratuje ich gwarancja spółki matki z Izraela, pytanie tylko jak długo.
- Greg
Bylem dwa dni temu w biurach sprzedaży Aura Parku i Acciony
Ostatniego etapu Aura Parku nie ma w sprzedaży - tak mi powiedziano.
A Acciona sprzedaje tylko pierwszy etap, czyli budynek vis a vis Światyni Opatrzności Bożej. Drugiego, mimo, że w budowie - nie sprzedają i... nie wiadomo czy będą kontynuować budowę. Pani nie potrafiła powiedziec co się stanie.
Co zrobic Panie, kryzys...
Ostatniego etapu Aura Parku nie ma w sprzedaży - tak mi powiedziano.
A Acciona sprzedaje tylko pierwszy etap, czyli budynek vis a vis Światyni Opatrzności Bożej. Drugiego, mimo, że w budowie - nie sprzedają i... nie wiadomo czy będą kontynuować budowę. Pani nie potrafiła powiedziec co się stanie.
Co zrobic Panie, kryzys...
-
Zdrowy
No tak ale te dziury w ziemi? To wyglada bardzo nieprofesionalnie i co z tym potem bedzie? Mnie wykancza np. samo spojrzenie na szkielet ratusza i tego tureckiego osiedla obok przy Klimczaka! 
Ostatnio zmieniony 20 lut 2009, 21:31 przez arthuro, łącznie zmieniany 1 raz
ticino - jedno z najpiekniejszych miejsc na swiecie! Film: The Beach (Niebianska plaza, r. 2000), czyli zycie mojich marzen w Warszawie... Mogla byc Ibiza albo Tajlandia ale wybralem Wawe... Warsaw, till i die... (1944)
-
arthuro
A czym się różni profesjonalny wykop od nieprofesjonalnego? Ostatnio mamy zimę i istnieją jakieś limity temperatur otoczenia, przy których przerywa się budowę i wylewanie betonu. Bywam co parę tygodni w okolicy i za każdym razem widzę postęp. Oczywiście poza reprezentacyjnym ratuszem przy Klimczaka. A podobno miała być zrobiona ekspertyza techniczna?
- elka
Ekspertyza zostala zrobiona, Wyborcza pisala, ratusz nadaje sie do dalszej budowy i znowu cisza. Czekaja teraz chyba, az sie nie bedzie nadawal...
A nieprofesionalnie to bedzie nasze osiedle wygladalo, jak pol miasteczka bedzie straszyc rozkopanymi i pozostawionymi budowami. Tego sie obawiam najbardziej. Ratusz powinni wreszczie zaczac budowac a to tureckie osiedle obok (o tak wdziecznej nazwie) "Ratusz Wilanow" powinno pojsc pod kilof i ziemia ponownie sprzedana... Ten ratusz juz tak straszy od kiedy przyjechalem pierwszy raz do Polski, kiedy to bylo? w 2001 chyba?
Pytajac taxowkarza, ten tlumaczyl mi, ze tu powstaje wlasnie ratusz Wilanowa a budowa, jak stoji, tak stoji... Koszmar!!! 
ticino - jedno z najpiekniejszych miejsc na swiecie! Film: The Beach (Niebianska plaza, r. 2000), czyli zycie mojich marzen w Warszawie... Mogla byc Ibiza albo Tajlandia ale wybralem Wawe... Warsaw, till i die... (1944)
-
arthuro
• Strona 1 z 2 • 1, 2