Temat: Ratusz Wilanów i okolice

Wszystko co dotyczy całego Miasteczka Wilanów, niezależnie od osiedla

Ratusz Wilanów i okolice

Postautor: arthuro » 25 maj 2008, 20:27

Witam,

wie ktos cos na ten temat? Od marca sprawa ponownie ucichla! Co z tymi straszacymi kikutami przy wjezdzie do MW? Jak dlugo to ma jeszcze tak trwac? Robi cos gmina w tym kierunku, czy nie?

Pozdrowienia!
Awatar użytkownikaarthuro

Postautor: maryczka » 30 cze 2008, 14:59

Słyszałam, że istnieje szansa na to że coś się zacznie dziać, miasto odzyskało działkę i wycofuje się z planów ratusza w budynku biblioteki, ale ciekawe co z tego wyjdzie :?:
maryczka

Niebezpieczeństwo! Brak ogrodzeń koło "ratusza"

Postautor: reflektor2 » 18 mar 2009, 9:18

Przejeżdżałem dziś skrótem z Klimczaka do Wilanowskiej (między Nowym Wilanowem a ruinami "biurowców" koło "ratusza", który podobno nieustająco się buduje).

Ze zgrozą zauważyłem, że nie ma tam żadnych ogrodzeń. Idąc trawnikiem można bez problemu wpaść do jednej z głębokich dziur (fundamentów?) wypełnionych wodą. Te dziury są - jak wspomniałem - głębokie i pełno tam wystającego żelastwa. To jest nie tylko niezgodne z prawem, ale tam na prawdę można się zabić.

Cy ktoś wie komu to trzeba zgłosić? Policji? Straży miejskiej? Jakiejś inspekcji pracy? Innemu urządowi?

Please dajcie znać a ja natychmiast zadzwonię i napiszę, bo taki skandal woła o pomstę do nieba: Najpierw szpecą krajobraz widokiem tych ruin, kłamią w żywe oczy, że budowa ratusza trwa nadal (jeśli dziennik budowy to potwierdza, to jest to sprawa dla prokuratora za fałszowanie dokumentów), a teraz narażają nasze zdrowie i życie nie ogradzając tego terenu. Nie żartuję, zobaczcie to na własne oczy: Jeśli jakieś rozbrykane dziecko tam pobiegnie, albo ktoś wieczorem wyprowadzi psa, to wpaść do tych fundamentów niezmiernie łatwo.

Sorki za - być może - trochę histeryczny wydźwięk tego postu, ale krew we mnie zabulgotała, jak to draństwo zobaczyłem.
reflektor2

Postautor: Pohor » 18 mar 2009, 11:46

Sorki za - być może - trochę histeryczny wydźwięk tego postu,
nie przepraszaj; świat zna takie przypadki, że nikt nie zgłosił, a potem dziecko na wagarach tam się zabiło;

ja bym zadzwonił do straży miejskiej; KLIK
ale koniecznie po rozmowie poproś o nazwisko osoby z którą rozmawiałeś - to szansa na znacznie lepsze potraktowanie sprawy
Awatar użytkownikaPohor
admin

Re: Niebezpieczeństwo! Brak ogrodzeń koło "ratusza"

Postautor: Aga » 24 kwi 2009, 10:57

Witam,
Wyglada na to, że zaczęli grodzić ten nieszczęsny "ratusz" ze straszącym żelastwem. Takie wrażenie sprawiają toczące się tam prace. Robią wykop wzdłuż ulicy - jakby pod fundamenty pod przyszłe ogrodzenie?
Aga

Re: Niebezpieczeństwo! Brak ogrodzeń koło "ratusza"

Postautor: Despero » 25 maj 2009, 21:37

Despero

Ratusz Wilanów

Postautor: kasiaczekc » 07 gru 2009, 15:42

Czy ktoś słyszał coś więcej na temat kontynuacji budowy budynku Ratusza Wilanów przy ul. Klimczaka? Podobno ma jednak zostać ukończony i ma zostać wybudowany tam także biurowiec.
Awatar użytkownikakasiaczekc

Re: Ratusz Wilanów

Postautor: deps » 07 gru 2009, 15:52

tu są informacje, było na forum :

http://www.tvnwarszawa.pl/28415,1631578 ... omosc.html
Awatar użytkownikadeps

Re: Ratusz Wilanów

Postautor: kasiaczekc » 07 gru 2009, 16:04

Przepraszam, nie zauważyłam że już była o tym mowa. Dziękuję za pomoc :)
Awatar użytkownikakasiaczekc

Rusza budowa obok Ratusza Wilanow?

Postautor: slovac » 17 wrz 2010, 13:15

Czesc,

zauwazylem ostatnio, ze obok Ratusza Wilanow pojawila sie ekipa ogradzajaca na nowo niedokonczone budynki mieszkalne. Ciekawe kto i co planuje tam budowac, czyzby "basen z mewami" chcieli nam zlikwidowac? ;)

Btw, sprawdzilem w necie, ze wlascicielem tej dzialki kiedys bylo Pirelli Pekao.
slovac

SIEDZIBA URZĘDU DZIELNICY - SZKIELET

Postautor: dyzio » 24 wrz 2011, 16:14

Witam wszystkich,
mam pytanie - pewnie bardziej do naszych Radnych - co z tym szkieletem ratusza dzielnicy przy Klimczaka?
Czy ktoś wie czy koncepcja była właśnie taka aby pozostawić piękny szkielet jako atrakcja Wilanowa?
A tak serio, czy wiadomo czy i kiedy ta inwestycja zostanie dokończona ?

Z góry dziękuję za informacje.

Mieszkaniec MW.
dyzio

Re: SIEDZIBA URZĘDU DZIELNICY - SZKIELET

Postautor: adad » 24 wrz 2011, 20:29

Wydaje mi się, że ostatnio słyszałem płynące z ratusza dźwięki prac budowlanych. Może to tylko złomiarze, a może coś drgnęło.
Awatar użytkownikaadad

Osiedle/Inwestycja: Ostoja Wilanów

Postautor: leszek.d » 25 wrz 2011, 8:51

Niestety, te dźwięki były chyba z inwestycji prowadzonej "za" ratuszem", też ostatnio to słyszałem, ale po dłuższej obserwacji okazało się, że jedynymi bywalcami są tam dzieciaki ze sprayami ;-)

A co do info na temat planów związanych z przyszłym niedoszłym ratuszem, to chyba trzeba udać się do źródła, czyli:
Ratusz Wilanów Sp. z o.o.

Adres siedziby: ul. Kubickiego 19 lok. 3, 02-954 Warszawa

Telefon: 22 497 10 02; 22 214 40 07
Fax: 22 497 10 03
leszek.d

Postautor: majkeloski » 25 wrz 2011, 10:13

Na tyłach ratusza ruszyła budowa osiedla 9 budynków, wg projektu prof. Kuryłowicza. Generalny wykonawca: Bedner SA; deweloper: Henryka Krajewska Hossa Nova pracownia deweloperska.

Miłej niedzieli :)

M
majkeloski

Postautor: YOGItheBEAR » 26 wrz 2011, 12:41

Potwierdzam - odgłosy dotyczą kompleksu między "ruinami ratusza z XXw" a ulicą Kieślowskiego. Trwają tam prace przygotowawcze i wyburzeniowe. Jest to jednak ta część "zemsty Turków za Wiedeń", której nie przejęło miasto. Kompleks "publiczny" stoi jak stał.
! Demostenes: Nie mów 'inni tak robią', ale pomyśl, czy przystoi aby tak robili.
! Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie chcesz - znajdziesz powód.
Awatar użytkownikaYOGItheBEAR

Osiedle/Inwestycja: Royal Axis

Wróć do Miasteczko Wilanów