Temat: Ratusz Wilanów i okolice
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Ratusz Wilanów i okolice
Witam,
wie ktos cos na ten temat? Od marca sprawa ponownie ucichla! Co z tymi straszacymi kikutami przy wjezdzie do MW? Jak dlugo to ma jeszcze tak trwac? Robi cos gmina w tym kierunku, czy nie?
Pozdrowienia!
wie ktos cos na ten temat? Od marca sprawa ponownie ucichla! Co z tymi straszacymi kikutami przy wjezdzie do MW? Jak dlugo to ma jeszcze tak trwac? Robi cos gmina w tym kierunku, czy nie?
Pozdrowienia!
-
arthuro
Niebezpieczeństwo! Brak ogrodzeń koło "ratusza"
Przejeżdżałem dziś skrótem z Klimczaka do Wilanowskiej (między Nowym Wilanowem a ruinami "biurowców" koło "ratusza", który podobno nieustająco się buduje).
Ze zgrozą zauważyłem, że nie ma tam żadnych ogrodzeń. Idąc trawnikiem można bez problemu wpaść do jednej z głębokich dziur (fundamentów?) wypełnionych wodą. Te dziury są - jak wspomniałem - głębokie i pełno tam wystającego żelastwa. To jest nie tylko niezgodne z prawem, ale tam na prawdę można się zabić.
Cy ktoś wie komu to trzeba zgłosić? Policji? Straży miejskiej? Jakiejś inspekcji pracy? Innemu urządowi?
Please dajcie znać a ja natychmiast zadzwonię i napiszę, bo taki skandal woła o pomstę do nieba: Najpierw szpecą krajobraz widokiem tych ruin, kłamią w żywe oczy, że budowa ratusza trwa nadal (jeśli dziennik budowy to potwierdza, to jest to sprawa dla prokuratora za fałszowanie dokumentów), a teraz narażają nasze zdrowie i życie nie ogradzając tego terenu. Nie żartuję, zobaczcie to na własne oczy: Jeśli jakieś rozbrykane dziecko tam pobiegnie, albo ktoś wieczorem wyprowadzi psa, to wpaść do tych fundamentów niezmiernie łatwo.
Sorki za - być może - trochę histeryczny wydźwięk tego postu, ale krew we mnie zabulgotała, jak to draństwo zobaczyłem.
Ze zgrozą zauważyłem, że nie ma tam żadnych ogrodzeń. Idąc trawnikiem można bez problemu wpaść do jednej z głębokich dziur (fundamentów?) wypełnionych wodą. Te dziury są - jak wspomniałem - głębokie i pełno tam wystającego żelastwa. To jest nie tylko niezgodne z prawem, ale tam na prawdę można się zabić.
Cy ktoś wie komu to trzeba zgłosić? Policji? Straży miejskiej? Jakiejś inspekcji pracy? Innemu urządowi?
Please dajcie znać a ja natychmiast zadzwonię i napiszę, bo taki skandal woła o pomstę do nieba: Najpierw szpecą krajobraz widokiem tych ruin, kłamią w żywe oczy, że budowa ratusza trwa nadal (jeśli dziennik budowy to potwierdza, to jest to sprawa dla prokuratora za fałszowanie dokumentów), a teraz narażają nasze zdrowie i życie nie ogradzając tego terenu. Nie żartuję, zobaczcie to na własne oczy: Jeśli jakieś rozbrykane dziecko tam pobiegnie, albo ktoś wieczorem wyprowadzi psa, to wpaść do tych fundamentów niezmiernie łatwo.
Sorki za - być może - trochę histeryczny wydźwięk tego postu, ale krew we mnie zabulgotała, jak to draństwo zobaczyłem.
- reflektor2
nie przepraszaj; świat zna takie przypadki, że nikt nie zgłosił, a potem dziecko na wagarach tam się zabiło;Sorki za - być może - trochę histeryczny wydźwięk tego postu,
ja bym zadzwonił do straży miejskiej; KLIK
ale koniecznie po rozmowie poproś o nazwisko osoby z którą rozmawiałeś - to szansa na znacznie lepsze potraktowanie sprawy
-
Pohor
- admin
Re: Niebezpieczeństwo! Brak ogrodzeń koło "ratusza"
Witam,
Wyglada na to, że zaczęli grodzić ten nieszczęsny "ratusz" ze straszącym żelastwem. Takie wrażenie sprawiają toczące się tam prace. Robią wykop wzdłuż ulicy - jakby pod fundamenty pod przyszłe ogrodzenie?
Wyglada na to, że zaczęli grodzić ten nieszczęsny "ratusz" ze straszącym żelastwem. Takie wrażenie sprawiają toczące się tam prace. Robią wykop wzdłuż ulicy - jakby pod fundamenty pod przyszłe ogrodzenie?
- Aga
Re: Niebezpieczeństwo! Brak ogrodzeń koło "ratusza"
Jest materiał na TVN Warszawa http://www.tvnwarszawa.pl/-1,1601982,0, ... omosc.html
- Despero
Ratusz Wilanów
Czy ktoś słyszał coś więcej na temat kontynuacji budowy budynku Ratusza Wilanów przy ul. Klimczaka? Podobno ma jednak zostać ukończony i ma zostać wybudowany tam także biurowiec.
-
kasiaczekc
Re: Ratusz Wilanów
Przepraszam, nie zauważyłam że już była o tym mowa. Dziękuję za pomoc 
-
kasiaczekc
Rusza budowa obok Ratusza Wilanow?
Czesc,
zauwazylem ostatnio, ze obok Ratusza Wilanow pojawila sie ekipa ogradzajaca na nowo niedokonczone budynki mieszkalne. Ciekawe kto i co planuje tam budowac, czyzby "basen z mewami" chcieli nam zlikwidowac?
Btw, sprawdzilem w necie, ze wlascicielem tej dzialki kiedys bylo Pirelli Pekao.
zauwazylem ostatnio, ze obok Ratusza Wilanow pojawila sie ekipa ogradzajaca na nowo niedokonczone budynki mieszkalne. Ciekawe kto i co planuje tam budowac, czyzby "basen z mewami" chcieli nam zlikwidowac?
Btw, sprawdzilem w necie, ze wlascicielem tej dzialki kiedys bylo Pirelli Pekao.
- slovac
SIEDZIBA URZĘDU DZIELNICY - SZKIELET
Witam wszystkich,
mam pytanie - pewnie bardziej do naszych Radnych - co z tym szkieletem ratusza dzielnicy przy Klimczaka?
Czy ktoś wie czy koncepcja była właśnie taka aby pozostawić piękny szkielet jako atrakcja Wilanowa?
A tak serio, czy wiadomo czy i kiedy ta inwestycja zostanie dokończona ?
Z góry dziękuję za informacje.
Mieszkaniec MW.
mam pytanie - pewnie bardziej do naszych Radnych - co z tym szkieletem ratusza dzielnicy przy Klimczaka?
Czy ktoś wie czy koncepcja była właśnie taka aby pozostawić piękny szkielet jako atrakcja Wilanowa?
A tak serio, czy wiadomo czy i kiedy ta inwestycja zostanie dokończona ?
Z góry dziękuję za informacje.
Mieszkaniec MW.
- dyzio
Re: SIEDZIBA URZĘDU DZIELNICY - SZKIELET
Wydaje mi się, że ostatnio słyszałem płynące z ratusza dźwięki prac budowlanych. Może to tylko złomiarze, a może coś drgnęło.
-
adad
- Osiedle/Inwestycja: Ostoja Wilanów
Niestety, te dźwięki były chyba z inwestycji prowadzonej "za" ratuszem", też ostatnio to słyszałem, ale po dłuższej obserwacji okazało się, że jedynymi bywalcami są tam dzieciaki ze sprayami ;-)
A co do info na temat planów związanych z przyszłym niedoszłym ratuszem, to chyba trzeba udać się do źródła, czyli:
Ratusz Wilanów Sp. z o.o.
Adres siedziby: ul. Kubickiego 19 lok. 3, 02-954 Warszawa
Telefon: 22 497 10 02; 22 214 40 07
Fax: 22 497 10 03
A co do info na temat planów związanych z przyszłym niedoszłym ratuszem, to chyba trzeba udać się do źródła, czyli:
Ratusz Wilanów Sp. z o.o.
Adres siedziby: ul. Kubickiego 19 lok. 3, 02-954 Warszawa
Telefon: 22 497 10 02; 22 214 40 07
Fax: 22 497 10 03
- leszek.d
Na tyłach ratusza ruszyła budowa osiedla 9 budynków, wg projektu prof. Kuryłowicza. Generalny wykonawca: Bedner SA; deweloper: Henryka Krajewska Hossa Nova pracownia deweloperska.
Miłej niedzieli
M
Miłej niedzieli
M
- majkeloski
Potwierdzam - odgłosy dotyczą kompleksu między "ruinami ratusza z XXw" a ulicą Kieślowskiego. Trwają tam prace przygotowawcze i wyburzeniowe. Jest to jednak ta część "zemsty Turków za Wiedeń", której nie przejęło miasto. Kompleks "publiczny" stoi jak stał.
! Demostenes: Nie mów 'inni tak robią', ale pomyśl, czy przystoi aby tak robili.
! Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie chcesz - znajdziesz powód.
! Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie chcesz - znajdziesz powód.
-
YOGItheBEAR
- Osiedle/Inwestycja: Royal Axis
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3