Temat: Żłobek w Wilanowie

Wszystko co dotyczy całego Miasteczka Wilanów, niezależnie od osiedla

Żłobek w Wilanowie

Postautor: Katarzyna Popielarska » 01 lip 2011, 11:15

Jako że czas wrócić do pracy, zaczynam rozglądać się za żłobkiem dla mojej 14 miesięcznej córeczki. Czy ktoś z Was, Drodzy współmieszkańcy Miasteczka posyła do żłobka swoją pociechę? W grę wchodzi oczywiście prywatny, bo na państwowy to nawet nie liczę, pewnie ta sama sytuacja co z przedszkolami... Proszę Was o pomoc! :-)
Awatar użytkownikaKatarzyna Popielarska

Re: Żłobek w Wilanowie

Postautor: MRR » 01 lip 2011, 14:45

Swego czasu szukałam ... obejrzałam nawet ze dwa ale przyznam, że nie potrafiłam sobie wyobrazić zostawiania maleństwa w takiej "fabryce", gdzie łóżeczka są na zmiany itd. itp, a ceny mocno wygórowane, na tyle, że okazało się, że lepiej wynająć małe mieszkanie w MW i sprowadzić do niego babcię z dziadkiem z innego miasta niż rozważać żłobek czy niańkę :)

I tak Junior ma zakochanych dziadków a mama spokojne sumienie i serce w pracy :)

pozdrawiam
To co ma i tak spaść, należy popchnąć
Awatar użytkownikaMRR

Postautor: tygrys » 04 lip 2011, 12:51

Ja obejrzałam kilka żłobków w okolicy. Wybrałam Bobo Gromadka na Piechoty Łanowej. Jest OK. Nie ma fabryki, każde dziecko ma swoje łóżeczko, a panie naprawdę wiedzą co robią. Mogę z czystym sumieniem polecić.
tygrys

Postautor: Katarzyna Popielarska » 04 lip 2011, 14:12

Zaraz zerknę na ich stronę, dziękuję!
Awatar użytkownikaKatarzyna Popielarska

Postautor: Spock » 04 lip 2011, 14:45

Mogę polecić Moje Słoneczko na Przyczółkowej - fajna kameralna atmosfera (20 dzieci) i bardzo ciepłe podejście właścicielek i niań (mają tam też swoje dzieci :) Minusem jest trochę mały budynek i fatalny parking, ale to akurat nie jest najważniejsze...synek chodził prawie przez rok i chodził by dalej gdyby nie miejsce w firmowym przedszkolu :)
Spock

Postautor: dot » 04 lip 2011, 21:01

Moja córka chodziła do żłobka, nie w Wilanowie co prawda, ale podaję namiar, bo być może jest na Twojej drodze do pracy (tak było z nami). Żłobek nazywa się Małe Misie i znajduje się na Madalińskiego (z tego co wiem, mają też żłobek na Hawajskiej, niedaleko metra Imielin). Rozstawaliśmy się z nim z dużym żalem po 1,5 roku - a moje dziecko do dziś opowiada, jak to fajnie było w Misiach:)
dot

Postautor: Rudy » 23 sie 2011, 23:23

Nasza córeczka chodziła przez prawie 2 lata do Domu Rozwoju Malucha Promyczek na Koralowej (to jest maleńka ulica prostopadła do Vogla).
Byliśmy bardzo zadowoleni z opieki i rozwoju dziecka. Żłobek jest niewielki, w nowej willi z ogródkiem. Każde dziecko ma swój materacyk, spanie jest w oddzielnej sali, w jeszcze innej jedzenie i prace plastyczne.
Codziennie praktycznie na ścianach żłobka pojawiały się nowe prace dzieci, a nasza córeczka z dumną miną recytowała w domu wierszyki czy śpiewała posenki, opowiadała o wspólnych zabawach.
Przez to, że żłobek jest mały, córka mi prawie w ogóle nie chorowała. Mogę tylko polecić.
Rudy

Postautor: tygrys » 24 sie 2011, 22:47

Z tym Promyczkiem, to chyba nie wszystko jest OK. Na stronie informuja o wykwalifikowanej kadrze, a ja przypadkiem trafilam na ogloszenie, w ktorym poszukiwali do pracy " odpowiedzialnych pan". I ani slowa o kwalifikacjach :-(
Bylam tam razem z kolezanka. Opiekunka, jej niespelna rocznej wtedy corce, dala dlugopis do rysowania ... itd.
tygrys

Wróć do Miasteczko Wilanów