Temat: Tereny zagrożone podtopieniami
• Strona 1 z 1
Tereny zagrożone podtopieniami
Witam wszystkich bardzo proszę o wpisywanie nazw i numerów ulic gdzie wystepują podtopienia, zalania wodą.
ul. xxxx nr xxx
ul. xxxx nr xxx
Stan
-
SlawekSlawek
- Osiedle/Inwestycja: ADMINIE dodaj MOJĄ!
Re: Tereny zagrożone podtopieniami
wszędzie mogą wystąpić podtopienia , nie sądzę żeby warunki jakoś różniły się znacząco w ramach MW ,
a co do ewentualnej powodzi , to MW jest na obszarze wody stuletniej
a co do ewentualnej powodzi , to MW jest na obszarze wody stuletniej
- DEROBSON
A poza tym leży w pradolinie wisły.
Celowo kupiłem mieszkanie na 3 piętrze. Mam nadzieję, że w skrajnych sytuacjach przy odpowiednim zpasie jedzenia i wody pitnej przetrwam
Celowo kupiłem mieszkanie na 3 piętrze. Mam nadzieję, że w skrajnych sytuacjach przy odpowiednim zpasie jedzenia i wody pitnej przetrwam
-
adad
- Osiedle/Inwestycja: Ostoja Wilanów
Polecam spojrzeć tu i tu.
Niemniej jednak widziałem też inną mapę wykreśloną jako zalew w przypadku przelania korony wałów, których wysokość uznano ewentualny za zasięg wody (tereny poniżej korony wału znajdą się pod wodą, tereny powyżej - ocaleją). Wtedy zasięg wody oznaczono do wschodnich schodów Roxal Axis
(Kieślowskiego). Raczej więc Wisła nam nie grozi. Zwłaszcza, że po drodze jest taki jeden pałacyk, którego będą bronić jak niepodległości, a Wał Miedzyszyński jest niższy niż Zawadowski.
Czym innym są jednak lokalne podtopienia. Potok Służewiecki, wody gruntowe na Zawadach... To bardziej realne zagrożenia niż Królowa Polskich Rzek. Zastrzegam jednak od razu, że hydrologiem nie jestem...
Niemniej jednak widziałem też inną mapę wykreśloną jako zalew w przypadku przelania korony wałów, których wysokość uznano ewentualny za zasięg wody (tereny poniżej korony wału znajdą się pod wodą, tereny powyżej - ocaleją). Wtedy zasięg wody oznaczono do wschodnich schodów Roxal Axis
Czym innym są jednak lokalne podtopienia. Potok Służewiecki, wody gruntowe na Zawadach... To bardziej realne zagrożenia niż Królowa Polskich Rzek. Zastrzegam jednak od razu, że hydrologiem nie jestem...
! Demostenes: Nie mów 'inni tak robią', ale pomyśl, czy przystoi aby tak robili.
! Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie chcesz - znajdziesz powód.
! Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie chcesz - znajdziesz powód.
-
YOGItheBEAR
- Osiedle/Inwestycja: Royal Axis
• Strona 1 z 1