Temat: Euro 2012 w Miasteczku Wilanow

Wszystko co dotyczy całego Miasteczka Wilanów, niezależnie od osiedla

Euro 2012 w Miasteczku Wilanow

Postautor: tubylec » 14 sty 2012, 23:08

Podejrzewam, ze dzielnica zrobi nam na plazy jakas mala strefe kibica na plazy.
Poki co, zastanawiam sie calkiem powaznie nad wynajmem mieszkania na ten czas dla kibicow:
http://www.odnajme.pl/
www.polandaccommodation.eu

Jak myslicie, czy to dobry pomysl? Odwazylibyscie sie, gdybyscie mogli opuscic na chwile mieszkanie i udostepnic gosciom z zagranicy?
tubylec

Re: Euro 2012 w Miasteczku Wilanow

Postautor: radekwawa » 17 sty 2012, 12:38

Pomysl... Wynajecie mieszkania gosciom, ktorzy przyjada do Polski sie zapic... Chyba nie spodziewasz sie, ze przyjada do Polski rodziny z dziecmi :) na spokojny wypocznek i zwiedzanie. Balangi, koks, dziwki tego mozna sie predzej spodziewac :)

PS. Przepraszam za brak Polskich liter, ale nie mam komputera z obsluga polskich liter.
Lubię sobie trzasnąć posta
radekwawa

Osiedle/Inwestycja: Apartamenty Atmosfera

Postautor: tubylec » 17 sty 2012, 14:40

No wiec, wlasnie tak sobie glosno mysle. Ty, widze, masz jednoznaczna opinie, dosc w sumie stereotypowa. Ja zdaje sobie sprawe z takich zagrozen, ale nie jestem do konca przekonany, ze to pewnik.
tubylec

Postautor: radekwawa » 17 sty 2012, 16:44

tubylec pisze:No wiec, wlasnie tak sobie glosno mysle. Ty, widze, masz jednoznaczna opinie, dosc w sumie stereotypowa. Ja zdaje sobie sprawe z takich zagrozen, ale nie jestem do konca przekonany, ze to pewnik.

Oczywiscie, ze nie jest to pewnik, ale ryzyko jest bardzo duze. Zobacz, ze Srodmiescie wymiata jesli chodzi o lokalizacje. Wilanow jest slabo skomunikowany z reszta Warszawy. Typowy turysta, ktory chce cos zobaczyc wybierze Srodmiescie bo wszedzie blisko i ma wybor + zycie nocne. A co jest u nas? Jesli chodzi o informacje w innych jezykach niz polski to jest tragicznie w Warszawie.
Dalej od centrum tym cena jest nizsza przy wynajeciu mieszkania. Jesli masz duze mieszkanie (a sa jakies male w Miasteczku?) to jest to miejsce na kilka osob :).
Co zrobisz jak ci zdemoluja mieszkanie? Bedziesz ludzi scigac po Europie/Swiecie? :).
Wedlug mnie inaczej jest kiedy masz mieszkanie pod wynajem, a inaczej kiedy wynajmujesz swoje mieszkanie.

Wydaje mi sie, ze Wilanow jest malo atrakcyjny jesli chodzi o tymczasowe wynajecie mieszaknie dla osob prywatych. Duzo bardzo fajnych meczy bedzie w Krakowie, Gdansku i Wroclawiu. Te miasta sa bardzo popularne wsrod turystow. Czlowiek, ktory laduje w Polsce chce cos zobaczyc, pozwiedzac i poimprezowac. Majac do wyboru Ochote, bliska Wole, Srodmiescie, Mokotow i Wilanow. Wybieram cala reszte :).

Kolejna kwestia... jak chcesz sie rozliczalc? Gotowka czy karta, platne przed czy platne po?

To tylko moja opinia. Byc moze sie myle... nie znam sie za bardzo na wynajmowaniu mieszkan.

Edit: A gdzie bedziesz mieszkac jak twoje mieszkanie bedzie zajete? Jak dla mnie troche za malo zysku, za taki numer, a za duzo ryzka. Jestem ciekaw ile bedzie postow po Euro, ze goscie z zagranicy robie chlew, zlodzieje, albo oszusci albo cos jeszcze innego
radekwawa

Postautor: tubylec » 17 sty 2012, 18:30

Jesli chodzi o procedury zabezpieczajace, to jest dosc dokladnie opisane w linkach.
Jesli chodzi o walory turystyczne okolicy i komunikacje z reszta W-wy, to srednio, nie przecze.
Mieszkac bym mial gdzie, to nie problem.
Pracowalem pare lat w firmie gdzie kierownik byl z Moskwy, dyrektor z Brukseli, zakumplowalem sie z Czechem i jakos tak nabralem troche nawykow wiekszej otwartosci w stosunku do innych.
Co nie znaczy, ze summa summarum, moze sie to nazwac naiwnoscia, fakt.
Nawiasem mowiac, moje mieszkanie standardu wilanowskiego po 7 latach uzytkowania oczekuje pilnie remontu, wiec...:-)
tubylec

Postautor: adad » 17 sty 2012, 23:51

radekwawa pisze:a sa jakies male w Miasteczku?

40 m2 to chyba obecny standard chyba nie należy do dużych.
Awatar użytkownikaadad

Osiedle/Inwestycja: Ostoja Wilanów

Postautor: radekwawa » 18 sty 2012, 11:36

tubylec pisze:Pracowalem pare lat w firmie gdzie kierownik byl z Moskwy, dyrektor z Brukseli, zakumplowalem sie z Czechem i jakos tak nabralem troche nawykow wiekszej otwartosci w stosunku do innych.
Co nie znaczy, ze summa summarum, moze sie to nazwac naiwnoscia, fakt.
Nawiasem mowiac, moje mieszkanie standardu wilanowskiego po 7 latach uzytkowania oczekuje pilnie remontu, wiec...:-)

Ja pracowalem w zespolach i firmach gdzie ludzie z Polski sa rzadkoscia :) i rowniez nie mam problemow z otwartoscia. Wiem rowniez, ze robienie "walkow" nie jest Polska specyfika :). Jesli masz gdzie mieszkac, mieszkanie masz do odswierzenia to ja bym na to poszedl :mrgreen:
Pamietaj jeszcze o zaplaceniu podatku po zaraz sie znajdzie jakis zyczliwy.

Pozdrawiam
radekwawa

Postautor: tubylec » 18 sty 2012, 18:16

Pamietam, 8,5% :-). Wszystko jest w instrukcji obslugi pomyslodawcow.
Tak czy siak, jeszcze bede nad tym myslal. Dzieki za swoje przemyslenia.
tubylec

Postautor: radekwawa » 18 sty 2012, 23:56

adad pisze:
radekwawa pisze:a sa jakies male w Miasteczku?

40 m2 to chyba obecny standard chyba nie należy do dużych.

No chyba żartujesz... 40m2 w MW??? Nigdy nie widziałem tak małego mieszkania na sprzedaż w MW.
radekwawa

Postautor: sdsw » 19 sty 2012, 0:13

Sa i mniejsze na sprzedaz: http://www.simur.pl/szukaj.php
sdsw

Osiedle/Inwestycja: nie w Wilanowie

Wróć do Miasteczko Wilanów