Temat: Atrium21

Plusy i minusy firm zarządzających naszymi budynkami

Atrium21

Postautor: Woytek » 14 paź 2009, 12:10

Na moim poprzednim osiedlu zarządzała i robiła porządki po deweloperze firma Atrium21. Uważam ze bez zarzutu. Obsługuje kilka osiedli na Kabatach i wystarczy spojrzeć jak one wyglądają. Polecam.
Woytek

Re: Atrium21

Postautor: al-manar » 17 paź 2009, 14:31

Na Nowym Wilanowie, jednak nie do końca sie spisali. O minusach Atrium21 już pisałam, więc można sprawdzić tutaj. Jeśli chodzi o plusy - to wymienię:
1) konkurencyjne wynagrodzenie za zarządzanie (jedna z tańszych firm)
2) rzetelnie prowadzona księgowość wspólnoty (takie przynajmniej mam wrażenie)
Awatar użytkownikaal-manar

Postautor: Janwilanow » 23 paź 2009, 10:21

Witam,

Jestem mieszkancem Wspolnoty i czytajac posty co do jakosci A21 i poprawnosci i rzetelnosci prowadzenia ksiag rachunkowych to wrecz nie moge sie nadziwic tak suchymi informacjami bez pokrycia. Owszem firma jest jedna z najtanszych na rynku, ale cena nie jest wyznacznikiem jakosci. Wiekszosc opiekunow wspolnot w A21 ma na swojej glowie po 5 do 6 wspolnot i niestety zaden z opiekunow nie jest w stanie godnie reprezentowac wspolnoty. Przyklad na Sarmackiej jest doskonaly. A prowadzona ksiegowosc ma wiele do zyczenia. Obecna firma Administracyjna na Sarmackiej jest przynajmniej widoczna i konkretna.

Pozdrawiam,
Jan z 4Qwartału
Janwilanow

Postautor: Woytek » 23 paź 2009, 11:14

Myślę, że nie bez znaczenia jest kto konkretnie zajmuje się sprawami Wspólnoty. Wiadomo ze pracownik pracownikowi nie równy. Ja mam dobre doświadczenia z Kabat.
Faktycznie tam stawka za zarządzanie stanowi 50% tego co mam teraz w Wilanowie. A to co mam tu to gorszej jakości już chyba nie może być (PBM Południe).
Woytek

Postautor: al-manar » 23 paź 2009, 19:27

do Janwilanow: 2 prośby
1) odnośnie rzetelnego prowadzenia księgowości w Atrium21 – być może rzeczywiście jest coś, o czym nie wiem i stąd moje mylne przeświadczenie wynikające li tylko z braku informacji (nasz zarząd, jak wiesz, jest bardzo powściągliwy w informowaniu członków wspólnoty o czymkolwiek, nie mówiąc już o nieprawidłowościach). podaj proszę przykłady, które zawiodły twoje zaufanie do Atrium21 w tej kwestii.
2) odnośnie twojego zadowolenia z prac nowej firmy administrującej – mam sąsiedzką prośbę o założenie nowego wątku w tym dziale (z nazwą firmy w tytule) i podzielenie się z nami twoimi spostrzeżeniami n/t tej firmy. Chętnie dowiemy się czym szczególnie (po niespełna 2 miesiącach) zjednali sobie twoją sympatię i dlaczego zasłużyli na taki aplauz.

Do Woytek - zgadzam się całkowicie z tezą, że pracownik pracownikowi nierówny. Tyle, że szanująca się firma nie powinna dopuszczać do sytuacji, by jej opinię szargano, np. z powodu niesatysfakcjonującego poziomu usług świadczonych przez jej pracowników. Są sposoby by temu przeciwdziałać. Na naszym terenie Atrium21 zabrakło widocznie wyobraźni albo determinacji.

pozdrawiam, :->
Awatar użytkownikaal-manar

Postautor: rocckman » 30 mar 2010, 0:58

Co człowiek to inna opinia. Ja mam kilka lokali, m.in. na Sarmackiej i w Ursusie, gdzie Atrium nadal jest administratorem. Co prawda nie mieszkam na żadnym z powyższych osiedli, lecz mam lokale na wynajem, ale nigdy nie miałem poważniejszych zastrzeżeń do Atrium. Na jednym i na drugim osiedlu zawsze było widać gospodarskie podejście, pomimo że oba budynku obsługiwały różne osoby. Moja opinia na temat Atrium21 jest pozytywna i mogę ich polecić
rocckman

Postautor: vid-in » 30 kwi 2010, 0:24

Nie miałem jak do tej pory bezpośredniego kontaktu z tą firmą, ale tak się składa że słyszałem o nich od znajomych. Administrują ich sporym osiedlem i wystawili im dobrą opinię. Na osiedlu jest czyściutko i z tego co mi mówili ruszył właśnie proces egzekucji od wykonawcy budynku. Jak na naszym budynku powstanie wspólnota, to może pojawi się szansa, żeby ich przetestować:)
vid-in

Postautor: end_poland » 29 wrz 2011, 0:02

vid-in pisze:Nie miałem jak do tej pory bezpośredniego kontaktu z tą firmą, ale...

Brata ojca konia syn powiedzial...
Po co wpisujesz takie opinie i zasmiecasz temat? Nie miales "kontaktu" to nie wpisuj. Ja moge napisac, ze slyszalem, ze jest dokladnie inaczej. Osiedle znajomych wyglada slabo i jak sie nadarzy okazja, to ich wyrzuca jak najszybciej. I jaka to ma wartosc? Zero. Tak samo jak bym napisal, ze ta firma sie uklada z deweloperami. Pokaza mi jakas firme o ktorej nie ma takich opinii. Bulszit... :-/
Awatar użytkownikaend_poland

Osiedle/Inwestycja: Nowy Wilanów

Postautor: zawaszczak » 01 paź 2011, 16:52

bo jemu się pomyliło i miał napisać "szef mi kazał napisać, że atrium to dobra firma... i robimy, o przepraszam, robią dobry pijar w internecie"

hehehe, jakież to płytkie i oczywiste.

zresztą wystarczy poszperać w internecie

http://forum.gazeta.pl/forum/w,523,1289 ... cach_.html
http://forum.gazeta.pl/forum/w,523,9283 ... zadca.html

i będzie wiadomo że Atrium raczej godna polecenia nie jest bo:

a) są jedną z największych firm i często mają klienta w przysłowiowej bazie
b) blisko współpracują z deweloperami, mają od nich wspólnoty więc raczej ręki na złotą kurę nie podniosą
c) zaliczki w nieruchomościach przez nich zarządzanych nie należą do najtańszych.
d) administrator ma pod sobą wiele nieruchomości więc sprawy bieżące raczej stoją niż idą.

Moja bardzo dobra znajoma mieszka na Rębowskiego (niewielkie nowe osiedle na sadybie) i tam większość mieszkańców raczej nie jest zadowolona z zarządcy, jest bierny. A jest tylko i wyłącznie dlatego że nie ma wystarczającego lidera wśród mieszkańców by pociągnąć zmianę. To wiem z zasłyszenia,

oczywiście trzeba im przyznać że dział PR mają skuteczny, ankiety do mieszkańców, mailingi niezła strona WWW ale chyba nie ma to większego znaczenia dla kogoś komu cieknie na głowę albo nie jest posprzątane.
zawaszczak

Postautor: end_poland » 05 paź 2011, 8:03

No wlasnie to ukladanie sie z developerami. Pewnie, ze sie w pewien sposob ukladaja. Jak wszyscy pozostali (Larix, At home, Lux-dom itd...). Problem lezy w tym, zeby nie przekraczac pewnej granicy, kiedy to ukladanie sie jest juz ewidentnie na szkode wspolnoty. Mozna gdzieniegdzie poczytac albo posluchac jak to wyglada w poszczegolnych przypadkach. Czy Atrium ma najwiecej problemow? Nie podejmuje sie oceny.
Awatar użytkownikaend_poland

Osiedle/Inwestycja: Nowy Wilanów

Wróć do Opinie o Zarządcach Nieruchomościami