Temat: imprezowe dylematy

Sarmacka 28,28a,28b
Al.Rzeczypospolitej 2, 2a

imprezowe dylematy

Postautor: miki » 24 cze 2010, 21:48

Po ostatnim weekendzie ( a dokładnie nocy z soboty na niedzielę ) leżąc w łózku przy otwartym oknie i słuchając mimowolnie muzyki dobiegającej z mieszkania kilkanaście numerów dalej ,naszła mnie refleksja - jakie są granice imprezowania=spotkań towarzyskich w naszych mieszkankach.

Nikt z nas nie mieszka w pustelni i jako znajomych , rodzinę czy przyjaciół mamy ludzi lubiących się spotkać , pogadać , potańczyć itd itd
Czasem organizujemy jakieś imprezki w domku , ale czy musimy zapraszać na nią przy okazji także wszystkich mieszkańców z KPII ( obojętnie czy chcą czy nie) ? Czy jedynym sposobem organizowania imprezy jest music na full
i pseudo-karaoke?
Przepraszam,jeżeli naruszam czyjąś wolność bądź chęć samostanowienia o sposobie spędzania wolnego czasu ale
( nic odkrywczego) nie mieszkamy tutaj sami .

Dziękuję bardzo że sąsiedzi o mnie pomyśleli , bo w miniony weekend nigdzie się nie wybierałem w celach taneczno-alkoholowych ale wolę sam decydować ,czy idę na imprezę X czy może na imprezę Y a może siedzę w domu.
Tym razem wyboru nie miałem ...

Zaraz się odezwą głosy ,że jak mi się nie podoba to powinienem mieszkać w domku jednorodzinnym a nie w bloku , bo w tym typie budownictwa należy się liczyć z tego typu zdarzeniami.

Z drugiej strony - jeśli tak będzie co weekend - to czy będziemy uważać,że jest wszystko OK i że nie ma tematu?
Awatar użytkownikamiki

Re: imprezowe dylematy

Postautor: kmk » 29 cze 2010, 10:10

To wyłącznie kwestia kultury osobistej, miałem ponad rok problem z sąsiadami studentami, którzy po zakończonej sesji robili imprezy nawet w tygodniu do białego rana, trochę się nachodziłem i nagadałem ale wkońcu zrozumieli, że nie każdy może spać np w środę do 14, a niektórzy ludzie nawet mają pracę.
kmk

Postautor: Pittrek » 06 lip 2010, 18:56

miki pisze:...Czy jedynym sposobem organizowania imprezy jest music na full
i pseudo-karaoke?

to chyba moi sąsiedzi przeprowadzili się w Twoje okolice bo było dokładnie tak samo ;)
na szczęście ktoś po pewnym wieczorze nakleił kulturalną kartkę w windzie na co odpowiedzieli "imprezowi" sąsiedzi także w kulturalny sposób i problem się rozwiązał
nie ma co nikomu robić po złości, wzywać ochronę czy policję
na początku warto poprosić o cichsze zachowanie w godzinach nocnych... no chyba że nie przynosi to skutku to trzeba załatwić to w inny sposób
każdy może się spotykać ze znajomymi i raz na jakiś czas może być głośniej, ale też w ramach przyzwoitości
a tak poza tematem to każdy kulturalny człowiek, wiedząc że może być głośniej powinien powiadomić wcześniej sąsiadów, wystarczy prosta kartka w windzie i już przychylniej odbiorą to sąsiedzi :)
ale wszystko zależy od człowieka, mi np. od kilku dni ktoś zajmuje miejsce parkingowe w garażu i nie ma chyba zamiaru się przestawić :-?
Pittrek

Postautor: Aga » 06 lip 2010, 20:07

Niestety kartka w windzie w tym wypadku nie wystarczyłaby, bo impreza była klatkę dalej.
Nie mówimy o spotkaniu ze znajomymi, kiedy jest trochę głośniej. To była impreza-spęd, a hałas niósł się na cały blok i patio (zresztą nie pierwszy raz).
No cóż, jakoś to przeżyliśmy, mam nadzieję że sąsiad przeczyta wpisy na forum i na przyszłość weżmie pod uwagę, że nie mieszka sam w bloku...
Aga

Postautor: Pittrek » 06 lip 2010, 21:47

szczerze to wątpię, że to przeczyta
zakładam że nie ma pojęcia o takim forum ;)
jeśli wiesz w której klatce była impreza to może wystarczy powiesić kartkę na drzwiach wejściowych i tyle
ostatnio byłem na imprezie urodzinowej u znajomego i w windzie nakleił kartkę że z góry przeprasza za głośniejsze zachowanie i postara się nie hałasować do zbyt późna
pojawiły się nawet dowcipne wpisy sąsiadów, więc można to załatwić po ludzku
ale jak ktoś ewidentnie nie szanuje współlokatorów to już świadczy o braku kultury i niestety trzeba zwracać na to uwagę

link do mojego tematu:
http://www.e-wilanow.pl/forum/7/1587
Pittrek

Wróć do Królewskie Przedmieście