Temat: Przestroga dla wszystkich nabywajacych lokale od Polnordu!!!

Sarmacka 28,28a,28b
Al.Rzeczypospolitej 2, 2a

Przestroga dla wszystkich nabywajacych lokale od Polnordu!!!

Postautor: KRISS » 08 sie 2011, 22:51

Witam,
Nie chciałem pisać tej informacji, ale to co mnie spotkało ze strony Polnordu oraz Skarbca Nieruchomości (czy Integry itd.. cholera wie, kto tak naprawdę jest odpowiedzialny za to całe partactwo.....) to zwykłe chamstwo oraz totalne olanie i brak szacunku do Klienta. Z góry przepraszam wszystkich Państwa za słowa, których będę używał, ale uwierzcie mi; innymi nie da się pewnych myśli zastąpić. Zacznę od początku. Jak większość mieszkańców posiadających taras, mam problem z zalewaniem mieszkania ( zaznaczam- od 2 lat!!!!!!). Od kiedy się wprowadziłem do tego lokalu (zarówno wykonanie jak i materiały czyt. np. okna, to najgorsze i najtańsze produkty jakie można było znaleźć) moja sypialnia po każdym deszczu miała mokrą ścianę. Zgłosiłem to do nich, oczywiście zareagowali po roku czasu. Zamiast poprawić to w lato prace rozpoczęli zimą -zaznaczam w największe opady deszczu i śniegu (mam kilka filmików z tych działań które zamieszczę na mojej stronie- niedługo podam Państwu link na której będziecie mogli to obejrzeć. Uchwyciłem również loga na ciuchach Unibeb, żeby jakiś pajac nie zaczął wypisywać bzdur). Codziennie o 6 rano rozgrzebywali kilka płytek tarasowych i próbowali to uszczelnić jakimś cholerstwem; proszę sobie to wyobrazić, kolesie uszczelniają a deszcz i śnieg pada- kosmos). Oczywiście ludzie którzy to robili nie mieli zbytnio pojęcia na temat tej pracy (ukraińcy, którzy prawdopodobnie wcześniej pracowali w masarniach, albo kopalniach- na pewno nie w budowlance). Zaznaczę może od razu, że kilka dni po odbiorze mieszkania (było już moje) jakie zdziwienie mnie ogarnęło, jak wszedłem do domu, a tu w sypialni stoją wszystkie płytki kamienne z tarasu, szyba w drzwiach tarasowych wybita, a najlepsze jest to, że zrobili to bez mojej wiedzy!!!!!!! Jak powiedział Pan kierownik cyt. "okazało się, że taras jest nieszczelny i musieliśmy poprawić" .... Myślałem, że wyjdę z siebie, biorąc pod uwagę to, że za kilka dni miałem już umówionego parkieciarza. Oczywiście g....no to dało, ponieważ kilka miesięcy po tym znowu ściana zaczęła być wilgotna. Taras tak spartaczyli, że szkoda gadać. Mam zrobiony skos na ścianę mieszkania zamiast do odpływu. Najgorsze stało się w poprzednim roku, dokładnie w kwietniu w Boże Ciało. Przyjechałem do domu po tygodniowym wyjeździe i zastałem w sypialni ....... kilka centymetrów wody!!!! Zgłosiłem to i do Polnordu i do Skarbca a nawet do Unibepu. Zareagowali po tygodniu!!!! Przyjechało kilku Panów, którzy stwierdzili, że odpływ jest zatkany i dlatego mieszkanie zalało. Odpływ był zatkany i to się zgadza, ale stało się to przez ten cały syf nazywany żwirkiem który jest pod płytami kamiennymi. To nie żwirek, tylko piach z jakimś syfem połączony ze żwirkiem. Najlepsze jest to, że na każdym tarasie jest odpływ awaryjny, który powinien nadmiar wody odprowadzić. U mnie niestety to atrapa która od początku nie działa!!!!!! Woda stała kilka dni. Ci Panowie stwierdzili, mimo tego , że odpływ awaryjny nie spełnił swojej funkcji (jeśli się woda przelewa oraz jest zatkany odpływ tarasu, ten odpływ awaryjny powinien odprowadzić wodę poza loggię) że to moja wina. Pan z Polnordu (taki starszy facet w okularach- nazwisko podam w następnym poście; zamieszczę również na stronie) w bezczelny o chamski sposób wziął mnie na bok i powiedział cyt: "jeśli ma Pan ubezpieczenie to przecież nie ma problemu". Moja Żona to słyszała i powiedziała krótko- bezczelny stary.... nie będę już Państwu tego pisał. Przez partactwo tych firm, woda zniszczyła mi parkiet za prawie 20 tyś pln. Sprawa trwa od 2 lat, pisałem pisma do tychże firm, ale po prostu mnie zlewali. Dostałem odpowiedź na piśmie (skany wszystkich pism też zamieszczę na forum, żeby Państwo nie myśleli, że wyssałem sobie to wszystko z palca) że nie poprawią tarasu, bo to zalanie to moja wina, ponieważ taras nie był drożny. Co ma piernik do wiatraka??? Czy to moja wina, że taras jest źle ułożony i po każdym deszczu woda stoi przy oknie i ścianie mieszkania, zamiast spływać do kratki??? Reszta tarasu jest sucha, a ja mam kałużę na kilka centymetrów koło okna i ścian. Czy to jest normalne??? Na pewno nie. Czy moją winą jest to, że ktoś spier....olił odpływ awaryjny i że nie działa??? Chyba też nie. Jakiś miesiąc temu, znowu przyszli do mnie Panowie, z rzeczoznawcą , który ewidentnie stwierdził, że taras jest źle ułożony i że woda stoi przy oknie i ścianie mieszkania, mimo tego, że reszta tarasu już jest sucha. I widzieli to na własne oczy. Po czym dostaję (po wymuszeniu, z cholerną łaską) protokół w którym jest opisana usterka- niedrożny odpływ awaryjny, źle wykonany taras, ale na końcu w ostatnim punkcie napisał , że taras jest zabrudzony i źle czyszczony. Jak to przeczytałem to zdębiałem. Taras był nie dość , że posprzątany, udrożniony (od prawie 2 lat czyszczę go systematycznie, przelewam wodą, żeby nie doprowadzić do kolejnego zalania) Myślałem, że sprawa jest już zakończona, ponieważ jeśli stwierdził ich rzeczoznawca (swoją drogą za kasę można zrobić wszystko- podejrzewam, że tak właśnie znalazł się ten ostatni punkt), że taras jest źle wykonany, odpływ awaryjny niedrożny, to wyczekuję tylko na kontakt od Skarbca kiedy wchodzą to poprawić. Nic bardziej mylnego. Dzwonię do Pani Agnieszki Tymińskiej i dostaję info, że sprawa nie jest wyjaśniona i że nic z moim tarasem nie będą robić. Sprawa jest u projektanta do wyjaśnienia. Czy to jest normalne????? Co ma projektant do spieprz....go tarasu?????? Nie wiem i pewnie się nie dowiem. Ci ludzie traktują wszystkich jak zło konieczne jak debili. Ale ja sobie na to nie pozwolę. Miarka się przebrała. Zapłaciłem za to gówni...ane mieszkanie tyle pieniędzy , że teraz czuję się po prostu wycyckany. Do kupujących mieszkania do Polnordu i Skarbca- z całego serca nie polecam!!!!! Nie popełniajcie tego błędu co ja!!! Jeśli już się Państwo uprzecie na mieszkanie od nich to proszę wziąć z sobą na inspekcję dobrego inżyniera budowlanego, żeby się Państwo nie męczyli z tym stadem baranów jak ja. Nawet sobie nie wyobrażacie ile nerwów mi ta sprawa zjadła. Te mieszkanie są tak wykonane, że nie powinny kosztować więcej niż 4 tyś za metr !!! Zamieszczę zdjęcia mojego tarasu, zniszczeń, żeby mieli Państwo obraz jak to wygląda. Oczywiście będę Państwa informował na tym forum jak sprawa się dalej potoczyła. Napiszę i pokażę zdjęcia, filmiki na wszystkich możliwych stronach i forach mieszkaniowych. Nie życzę nikomu, żeby został tak potraktowany płacąc prawie 700 tyś za to coś, co nazywają apartamentami...... śmiech na sali......
IMG_3776 [800x600].jpg
pod parapetem okna kilka tyg. po zalaniu
Obraz 001 [800x600].jpg
Tak wygląda róg okna obecnie- po każdym deszczu mokry, woda leci na podłogę. Ta dziura powstała od wody.
IMG_3780 [800x600].jpg
Tak wygląda taras przez kilka godzin o każdym deszczu. Woda stoi w drzwiach i ścianie mieszkania. Proszę zwrócić uwagę gdzie jest kratka odpływowa. Tej wodzie nigdy nie uda się do niej dotrzeć niestety......
IMG_3781 [800x600].jpg
Kolejny obraz partactwa tych firm
IMG_3776 [800x600].jpg
IMG_3776 [800x600].jpg
Załączniki
IMG_3783 [800x600].jpg
IMG_3785 [800x600].jpg
IMG_3787 [800x600].jpg
Obraz 002 [800x600].jpg
Obraz 003 [800x600].jpg
Obraz 004 [800x600].jpg
KRISS

Re: Przestroga dla wszystkich nabywajacych lokale od Polnord

Postautor: KRISS » 08 sie 2011, 22:56

Proszę zwrócić uwagę na ten próg aluminiowy okna; przed pierwszym poprawianiem tarasu kamień był na równi z progiem, więc nie było problemu ze spływaniem wody. Zresztą na drugim tarasie mam przykład jak powinno to być ułożone. Czyli dokładnie kamień powinien prawie równać się z progiem. Zresztą Patrzyłem jak to wygląda u innych sąsiadów na takiej samej loggi i rzeczywiście, nie jest to u mnie dobrze zrobione. Tu troszkę chłopakom nie wyszło, ale przedstawiciele Polnordu i Skarbca i tak uważają że jest ok. Czy to nie debilizm do kwadratu???? Zastanawiam się czy Państwu też takie kity pociskają?
KRISS

Postautor: KRISS » 09 sie 2011, 8:21

Dla wszystkich nowych forumowiczów, oraz osób zastanawiających się nad kupnem mieszkania w KP, KP II, Kryształ Wilanowa czy Dobry Dom realizowanym przez Polnord(to jest chyba najtaniej wykończone osiedle na MW jakie można spotkać; stolarka ta samo co w KP II czyli totalne dziadostwo) krótkie przypomnienie mojej sprawy. Zapraszam do przeczytania postu z linka:
http://www.e-wilanow.pl/forum/7/532. Zobaczycie tam Państwo, jak developer robi z ludzi idiotów.
Dawno nie wchodziłem na stronę internetową królewskiego przedmieścia (ta nazwa to przeciwieństwo tego co się tu dzieje) ale jak przeczytałem info ukazujące się na stronie głównej cyt" Zejdź po marmurowych schodach, nad górski potok" to po prostu padłem:) Po pierwsze- to nie marmur, po drugie, czy nie jest bezczelne nazywanie sadzawki pełnej komarów i innego syfu górskim potokiem???? Nie wprowadzajcie ludzi w błąd!!!!! Powinniście zamieścić moim zdaniem taki cyt, który jest w 100% adekwatny do sytuacji- "Wejdź po kamiennych schodach do swojego mieszkania, ale uważaj, na każdym kroku kamień ze ściany może wylądować na Twojej głowie". Zamieszczę też zdjęcia garaży, zalanych ścian klatki schodowej, odpadających kamieni ze ścian które ważą po kilka kilogramów. Wyobraźcie sobie teraz Państwo co by się stało, gdyby taki kamień spadł na jakiekolwiek dziecko??? Ja nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić. Widziałem jak były klejone te kamienie, więc wiem jaką może to mieć żywotność. Kilku lub kilkunasto-kilogramowe kamienie przyklejali do ściany jak płytki ceramiczne. Po prostu szok!!!! Postaram się w miarę szybko odnaleźć te zdjęcia i zamieścić na forum. Wstawię również skany pism, jakie otrzymałem od developera w mojej sprawie, żeby mieli Państwo pełen obraz. Z tego co wiem, podobno ma zapaść decyzja odnośnie mojego tarasu. Jak tylko coś będę wiedział, na pewno podzielę się tą informacją z Państwem.
KRISS

Postautor: leszek.d » 09 sie 2011, 10:06

Przykro słyszeć o kłopotach, jednak trudno się nie zgodzić, że jakość wykonania naszych mieszkań dalece odbiega od "wysokich standardów", do tego wszystkiego dochodzi fakt, że każde roszczenie sprawia, że człowiek czuje się jak natręt, ponieważ musi interweniować do, przysłowiowej, usranej śmierci - na dowód mogę podać sytuacje gniazdek telekomunikacyjnych, które nie dość, że wykonane są z materiałów nie należących do żadnej kategorii, to jeszcze są niepoobszywane - zgłosiłem sprawę 09.03.2010, do tej pory cierpliwe czekam, chociaż muszę przyznać, że obawiam się wizyty ekipy technicznej, bo maja przykrą tendencję do zniszczenia kilku rzeczy przy naprawie nawet najmniejszej usterki. Przy odbiorze mieszkań warto też zwracać uwagę na to czy z gniazdek elektrycznych najzwyczajniej w świecie nie wieje (rozwiązaniem ekipy fachowców było wpuszczenie całej puszki pianki w gniazdko - nie muszę opisywać jak wyglądała wcześniej pomalowana ściana dookoła gniazdka po tym zabiegu) ;-) Stolarka okienna była kupiona chyba na wyprzedaży w biedronce (przy całej mojej sympatii do tej sieci), ciągle się coś podwija, wykrzywia, uszczelki spadają, itp. W łazience mamy punkt rekonesansowy, pozwalający mi ocenić, co sąsiedzi z mojego pionu jedzą dzisiaj na obiad, bo wentylacja zamiast wentylować zasysa powietrze do budynku ;-)
Niestety takich kwiatków jest dużo, moim zdaniem za dużo jak na "wysoki standard".
leszek.d

Postautor: KRISS » 09 sie 2011, 14:41

Dzięki Leszku za wsparcie. Widzę, że nie tylko mnie dymają jak chcą. Co do gniazdek to masz rację; u mnie zimą w dużym pokoju (bo tego salonem nazwać się nie da) wieje jak na zewnątrz. boje się, że niedługo zacznie się po prostu wlewać tam woda. Wyobraźcie sobie co się może wtedy wydażyć. Jeśli macie Państwo również takie problemy, zachęcam do opisywania zdarzeń, wklejajcie zdjęcia. Organizuję akcję programu w mediach, żeby pokazać światu jak nasz developer traktuje Klienta. Zbieram materiały (zdjęcia, pisma, filmy) od 2 lat, także tegona pewno nie braknie. Ale szukam ludzi którzy również mają podobne problemy do mnie i którzy równie chętnie opowiedzą o nich przed kamerą.
KRISS

Postautor: Maciek1971 » 09 sie 2011, 23:40

Szanowni Sąsiedzi. Ja kupiłem i też widzę że nie wszystko jest cacy ale nie jest tak źle. Oczywiście przypadek KRISSa jest szczególny i tego nie kwestionuję. Niemniej jednak dziwię się, ze nie zwróciłeś się KRISS w sposób który najtwardszego nawet dewelopera, firmę wykonawczą itd itd zawsze stawia do pionu. Wzywa się stronę przeciwną do spełnienia określonego świadczenia, do usunięcia braków itd itd. W tym czasie równolegle prowadzi się rozmowy. Grzecznie miło ale stanowczo. Następnie pierwszego dnia po którym upłynął termin ustalony w rozmowach kieruje się sprawę do sądu. Sprawa Twoja wygląda na oczywistą (oczywiście "pieściłeś" się z nią zbyt długo i być może teraz jest już po okresie rękojmi - tego nie rozstrzygam) więc wszystkie wydatki w tym na powołanych licznych biegłych i tak na końcu pokryje sprzedający jako strona przegrywająca. Ty tymczasem dodatkowo możesz wystąpić o odszkodowanie. Przy ogólnej wartości lokalu, czasie który upłynął, zszarganych nerwach, narażeniu zdrowia ze względu na wilgoć versus reklamy dewelopera oferta publiczna w postaci określonych warunków i standardu wskazanego w folderach, niespełnieniu oczekiwań mieszkania w warunkach luksusu, komfortu i prestiżu itd bla bla bla myślę, że spokojnie byłoby zasądzone na mały samochodzik dla małżonki. Ze swojej strony borykam się z partaczami wykonawcami na swojej inwestycji (ale to już moja osobista wina bo sobie ich sam wybrałem - tzn już się nie borykam bo wylecieli tylko mam jeszcze roszczenie które egzekwuję - swoją drogą trafili do innych nieszczęśników na KP którzy ich prawdopodobnie mi "podebrali"......swoją drogą nie gniewam się wręcz przeciwnie stawiam butelkę dobrego wina za ten fakt :) ) , więc nie mam czasu na zabawę z deweloperem ale już w tym tygodniu wystosowuję pismo oficjalne i podpisane najpierw przeze mnie o wywiązanie się z usterek poodbiorowych (2 miesiące już upłynęły), dam im na to 5 dni po tym terminie kolejne pismo podpisze mój Mecenas a kolejnego nie będzie tylko skieruję sprawę do sądu jeżeli temat nie zostanie załatwiony. I tu podobny scenariusz...sprawa, biegły, koszty i przy normalnym załatwieniu sprawy kosztowało by ich to 2-3 tys a tak ryzykują 5-6. Jeżeli ich stać to czemu nie. Pamiętajcie o magii żółtej karteczki sąsiedzi. Każde pisemko albo na biuro podawcze albo pocztą ZPO. NIe wierzcie politykom że sądy w tym kraju działają niemrawo. Znam sie na tym działają lepiej niż się wydaje:) Krissowi współczuję bo wygląda to dziadowsko. Sam sie martwie bo moze do mnie dopłynąc ten jego grzyb. Z drugiej strony jak siedze w temacie kilkanaście lat nie widziałem jeszcze inwestycji bez problemów.
Maciek1971

Postautor: abc » 12 sie 2011, 22:41

Witam,
Potwierdzam fatalną jakość wykończenia całej inwestycji. W gniazdkach wieje, wentylacja wciąga zamiast wyciągać, okna przeciekają, za słabe zawiasy do wagi okien, więc okna opadają, tynk miękki i pęka, w garażu przecieka woda (cały sufit zalany), piaskowiec pokrywa grzyb po każdym deszczu. Nie spotkałem się z czymś takim wcześniej. Tylko w częściach wspólnych zgłoszonych jest 440 usterek do poprawy i od 2 lat prace trwają i nie mogą się skończyć! Chętnie dołączę się do akcji przeciwko temu partactwu.
abc

Postautor: abc » 12 sie 2011, 22:57

Dodam szybko, że mieszkańcy AuraPark, mający problem z wadliwym odwodnieniem budynku (zalewane ogródki i garaże) wystąpili z pozwem do sądu. Od lipca tego roku niezależna firma prowadzi prace na osiedlu. Z powyższych wypowiedzi wynika (a także z mojego doświadczenia), że Unibep nie jest w stanie wykonać skutecznych poprawek, a jak coś zrobi to i tak się będzie sypać. Czy możemy wystąpić z pozwem zbiorowym wobec tego partactwa?
abc

Postautor: Maciek1971 » 13 sie 2011, 20:27

ten piaskowiec wygląda marnie ale to raczej nie grzyb. Nie przesadzajmy. Grzyb albo tam jest albo nie ale na pewno nie powstaje w skutek deszczu w godzinę. Wydaje sie ze material nie zostal wlaściwie zaimpregnowany i nasiąka. Okna jak słyszałem w KPII są znacznie gorsze niż w KPI. Kiedy ogladaliśmy przed zakupem też mi sie wydawało że z nimi coś nie tak jakościowo ale w sumie nie pociągnąłem tematu z deweloperem. Zresztą kupiłem na KPI. Klatka jest faktycznie z góry na dół popękana. A co do Unibep to wine nie w nich tylko w ich oszczednościach. Przecież tych prac nie wykonuje Unibep tylko wynajal przez nich firemka która nie daje sobie rady z robota i dawno powinna byc wyrzucona. Ostatecznie wina Unibep ale za skąpstwo.
Maciek1971

Postautor: sylwia » 16 sie 2011, 23:07

okna faktycznie są do niczego, a w dodatku podobno w całym budynku (KPII) są szyby antywłamaniowe - nie wiem po jaki...- w związku z czym są za ciężkie. Ale to jeszcze nic - ja bym wzięła architekta, który projektował nasz dom i w nagrodę za cudowny projekt pozwoliła myć moje okna specjalnej troski - wielkie, zamontowane na stałe i niedostępne połacie szkła. Niestety nie da się zmienić samego środka - musiałabym wywalić całe okno a to już spory koszt
sylwia

Postautor: KRISS » 19 sie 2011, 22:10

abc, dzięki za wsparcie. Oczywiście, że da się złożyć pozew zbiorowy. Mam nadzieję, że się przyłączasz do akcji??? Właśnie takich osób jak Ty szukam. Zachęcam wszystkich, którzy mają problemy z tym developerem do pozwu zbiorowego; musimy coś z tym zrobić, żeby nie czuli się bezkarnie.
Miałem wszystkich Państwa poinformować co dalej z moim tarasem. Odezwali się do mnie, niestety nie w sposób profesjonalny, bo zamiast zadzwonić dzień, dwa wcześniej (tak chyba to powinno wyglądać) to przyszli i zapukali w drzwi, że chcą wejść obejrzeć ( po raz kolejny od 2 lat......) taras. Przyszli znowu w składzie: Pan z Unibep, Pan z Integry; przyciągnęli nawet Pana projektanta. Chcieli prawdopodobnie zwalić winę zalewania mieszkania, na źle zaprojektowany taras; śmieszne, bo wszystkie są tak samo zaprojektowane. Tak jak wspominałem, Ci Panowie w tym samym składzie (a nawet rozszerzonym; nie było tego starego cwaniaka w okularach- ten który mi wmawiał, że jak mam przecież ubezpieczenie, to nie ma problemu...k...as!!!) i niech Państwo zgadną co się okazało??? Odpływ awaryjny (znajdujący się naprzeciw okna balkonowego) nie działał, bo nie miał prawa działać w takim stanie jak to było zrobione!!!!!! Panowie zdjęli cokół, pod którym był tynk i styropian. to zostało wycięte łącznie z jedną płytką pod odpływem. Okazało się, że nie tylko styropian i tynk blokują odpływ ale również izolacja!!!!!! Odpływ był po prostu zaizolowany aby woda się do niego nie dostała!!!! Proszę Państwa, ja jak to zobaczyłem po prostu zdębiałem. Ci debile zalepili odpływ awaryjny, zaizolowali, położyli styropian, tynk i cokół metalowy. Odpływ awaryjny był najlepiej zaizolowanym przed wodą miejscem na moim tarasie!!!! Zapytałem tych panów, czy zdają sobie sprawę z tego, że przez 2 lata mnie olewali, moje pisma, pisali jakieś głupoty, że to moja wina itd. Gdyby ten odpływ działał, nie miałbym zalanego mieszkania, uszkodzonych ścian ,parkietu i zszarganych nerwów. Brak słów po prostu......... Wynająłem prawnika, i wiem jedno, bekną za wszystko co zostało zniszczone przez brak profesjonalizmu z ich strony. Zastanawia mnie jedno, czy w tej firmie jest coś takiego jak "kontrola wykonania"??? Chyba tylko na papierze, w biurze Pana cwaniaka.... Oczywiście zamieszę zdjęcia jak to wyglądało i co zostało zrobione. Mam również nagrany film z tej akcji, także postaram się udostępnić go na youtube i podać linka. Wszystkie osoby które są zainteresowane pozwem zbiorowym jak i chcącym wziąć udział w programie telewizyjnym na temat fuszerki wykonania na naszym osiedlu, proszę pisać na priw, na pewno się z Państwem skontaktuję. Nie wiem jak , Państwo, ale mnie tak wku....ili, że nie puszczę im tego płazem.
KRISS

Postautor: KRISS » 21 sie 2011, 15:09

Witam,
Przedstawię Państwu parę zdjęć z ostatniego przeglądu na moim tarasie. Po 2 latach okazało się, że Panowie wykonawcy po prostu zaizolowali odpływ.
Załączniki
Picture 178 [800x600].jpg
Poszukiwanie odpływu awaryjnego; zdjęcie metalowego cokołu i wycięcie kawałka styropianu.
Picture 179 [800x600].jpg
Prawdopodobnie odpływ jest tutaj :) Ale zaklejony izolacją.
Picture 180 [800x600].jpg
Dalsze poszukiwania i wycinanie izolacji......
Picture 181 [800x600].jpg
Izolacja wycięta i co ukazało się naszym oczom???? Odpływ awaryjny. Jak Państwo widzicie, nie miał prawa działać. Przez to partactwo od 2 lat mam wodę i wilgoć w mieszkaniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Picture 182 [800x600].jpg
Odpływ w całej okazałości, czyli tak jak być to powinno zrobione na samych początku (czyt. ponad 2 lata temu!!!!) Panowie z Polnordu, Integry, Skarbca, Unibep-u cały czas wmawiali mi, że odpływ jest drożny!!!!! Na wszstko mam oczywiście pisma do nich jak i od nich. W sądzie na pewno będą pomocne:) Macie Państwo teraz pojęcie, jak te firmy traktują swoich Klientów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Picture 183 [800x600].jpg
Trzeba było również wykuć płytkę kamienną aby wyciąć dziurę w odplywie.
Witajcie na "Królewskim Przedmieściu" :)
KRISS

Postautor: KRISS » 21 sie 2011, 15:22

w przyszłym tygodniu Panowie z Unibep wchodzą poprawiać taras. Będę Państwa informował na bieżąco o całej akcji. Tak jak obiecywałem, postaram się w miarę możliwości podać linka do Youtube, na którym zamieszczę film z tego zdarzenia, jak i film, jak wygląda mój taras po każdym deszczu.
Poniżej kilka obiecanych zdjęć z klatek schodowych; czyli jak nie powinno się kleić kamieni do ścian.
Załączniki
Picture 172 [1024x768].jpg
Tak wyglądają nasze klatki.......... człowiek boi się podchodzić, żeby przypadkiem nie zawadzić butem, bo może odpaść.....
Picture 173 [1024x768].jpg
kolejny ciekawy przykład.....
Picture 174 [1024x768].jpg
Niech Państwo spojrzą jak to jest zrobione; to nie ma prawa się trzymać!!!
Ja nie pozwalam dziecku chodzić samemu po klatce bo się boję, że taki kamień może wylądować kiedyś na jego głowie. Proszę sobie wyobrazić, że jedna taka sztuka to kilka kilogramów; zaznaczam, to nie płytka tylko kamień, więc swoje waży.
Picture 175 [1024x768].jpg
.........
KRISS

Postautor: ruda_57 » 29 sie 2011, 20:57

Kriss jeżeli masz namiar na prawnika, który specjalizuje się w sprawach takich jak Twoja - daj proszę namiar. Mieszkam w 2A, od ponad dwóch lat borykam się z Fadesą Polnord. Mają w ...... nasze mieszkania usterki w nich. Sprzedawać - tylko to się liczy.
Jestem też gotowa dołączyć do pozwu zbiorowego ale do tego potrzeba kilkanaście osób.
ruda_57

Postautor: KRISS » 31 sie 2011, 15:13

Witam,
Cieszę się na widok kolejnej osoby, która ma zamiar walczyć z partactwem Polnordu. Co do prawnika to jak najbardziej mam taką osobę. Skontaktujemy się na priv to porozmawiamy na ten temat. Tak jak napisałem wcześniej, szukam ludzi chętnych, którzy wezmą udział w reportażu dotyczącym naszego kochanego developera. Nie piszę specjalnie w jakiej telewizji; to będzie niespodzianka dla przedstawicieli developera i całej reszty. Właśnie dzwoniła do mnie dzisiaj Pani Redaktor i rozmawialiśmy na temat programu. Jeszcze raz apeluję- Jeśli macie Państwo taki sam problem (albo inny- ważne, żeby to dotyczyło tego developera) zgłaszajcie się do mnie. Trzeba pokazać innym co "oni" sprzedają za ciężkie pieniądze i jak wygląda w przypadku tego developera egzekwowanie swoich praw. Ja wiem jedno, tak być nie powinno!!!! Za długo czekałem z tym tematem, ale na pewno to nadrobię:)

Szanowni Państwo forumowicze,
Kolejny krok na moim tarasie; Panowie zrobili próbę wodną (zalali cały taras wodą) i okazało się, że oprócz zatkanego przelewu miałem nieszczelną izolację na tarasie. Woda przechodziła przez izolację po każdym większym deszczy na ścianę. Ściana po prostu wypiła wodę!!!!!!!
Poniżej zamieszczam zdjęcia z akcji. Jak Państwo zobaczycie na zdjęciach, będzie kolejny "daszek" na osiedlu.
Załączniki
Obraz 010 [800x600].jpg
Tak wygląda ściana po próbie wodnej; to ciemne miejsce to oczywiście woda....
Obraz 012 [800x600].jpg
Ściana w kuchni...
Obraz 014 [800x600].jpg
również ściana w kuchni; proszę zwrócić uwagę na te 2 otwory- Panowie sprawdzali tam wilgotność. Wtyczka weszła w ścianę jak nóż w masło.
Obraz 015 [800x600].jpg
W kuchni za szafkami; zwrócicie Państwo dokładnie uwagę na to miejsce- można palcem tynk wyciągać, tak jest to mokre.
Obraz 016 [800x600].jpg
lepsze ujęcie.
Obraz 017 [800x600].jpg
róg ściany sypialni
Obraz 018 [800x600].jpg
Ściana w sypialni. Proszę spojrzeć co jest w rogu ściany; cała mokra. Specjalnie zrobiłem zbliżenie, żeby było widać róg szafy. Nie wiem, co z tym teraz zrobić, bo szafa jest zamontowana na stałe i rozebranie jej nie wchodzi w grę.
Obraz 020 [800x600].jpg
Parapet pod oknem również po próbie wodnej; ciemne miejsca to wychodząca woda....
Obraz 022 [800x600].jpg
Obraz 023 [800x600].jpg
taras już bez płyt granitowych; widać izolację (tą nieszczelną)
KRISS

Wróć do Królewskie Przedmieście