Temat: UWAGA!!! Nieuczciwy Wykonawca Stol Mark Marek S.

Sarmacka 28,28a,28b
Al.Rzeczypospolitej 2, 2a

UWAGA!!! Nieuczciwy Wykonawca Stol Mark Marek S.

Postautor: Maciek1971 » 10 wrz 2011, 23:22

W czerwcu 2011 roku podisałem umowę na wykonanie adaptacji nowego mieszkania z p. Markiem S. prowdzącym działalność gospodarczą pod firma STOL MARK Marek S. Umowa została podpisana na piśmie na podstawie mojego szczegółowego zamówienia oraz na podstawie wyceny Pana Marka S. Wykonawca nalegał żeby umowę podpisać na osobę fizyczną jako umowę mająca charakter umowy o dzieło co tez uczyniliśmy. Pan Mrek S. od samego poczatku okazał się osoba nie godną zaufania. Okazało się, ze ekipa budowlana która chwalił się na stronie interentowej to on sam. Sprowadził jakiegos przypadkowego człowieka który wypytany przez mnie przyznał się, że pracuje z Panem S. pierwszy dzień !!!!. To poważnie ograniczyło moje zufanie ale ponieważ uznałem, ze tak wygląda obecnie ten rynek dopuściłem Pana S, i jego firme do prac. Po około 2 tygodniach Pan S, napisał do mnie maila w którym wyliczył serię prac dodatkowych które chciał wycenić od nowa. mimo, ze w zamówieniu jasno było sprecyzowane , że wykonanie łazienek opiewało na realizację łazienek " na gotowo" Pan S, uznał, ze szlifowanie kafelek, wbudowanie baterii oraz między innymi wbudowanie za przeproszeniem "kibla" sa pracami dodatkowymi. Kiedy poinformowałem go tym fakcie oraz dodatkowo wezwałem do nadrobienia opóźnień w związku z faktem, ze miała się odbyć inspekcja banku (do wypłaty transzy kredytu) pan S.twierdził, że robi wszystko żeby zdążyć. W tym tez terminie był opóźniony o 3 tygodnie z wprowadzenim elektryka!!!!! wymyślajac coraz to nowe przyczyny jego nieobecnosci. Przesuwałem inspekcję z banku o kolejne terminy a Pan S z firmy STOLMARK informowal mnie o przyspieszniau prac i obecności kolejnych "sił" na placu budowy. W pewnym momencie kiedy terminy były krytyczne okazało się, że Pan S. poszedł na inna "fuchę" na tym samym osiedlu. I w tym momencie powinno znaleźć sie, ze nastąpiła grecka tragedia ale dla mnie to było khatarsis. Nowi wykonawcy szybko nadrobili zaległość istotną z punktu widzenia banku co pozwoliło nam wyjść z tych problemów mimo, ze bank wstrzymał transzę co zdecydowanie pogorszyło mój nieskazitelny wizerunek w oczach banku ( to jest dodatkowy element mojego sporu z Panem S.) Nowi wykonawcy wykonuja swoja prace nadrabiając terminy mimo, ze opóznienia w stosunku do pierwotnie założnego planu który sobie prywatnie założyliśmy nie da sie przez firme Stol-Mark i Pana S. juz nadrobić. dodatkowo okazało się ze z wąłsnej kieszeni musiałem wyłożyc spora kwotę na naprawę PARTACTWA które p. S. zaliczył na mojej iunwestycji. Obejmowalo to kilkadzieisiąt mniejszych lub większych pozycji które skrzętnie opisałem i sfotografowałem oraz przy świadkach w tym nowych wykonawcach zinwentaryzowałem. Z ciekawczych elementów wymienię partactwo przy układaniu kafli, krzywy montaz baterii podtynkowych, brak wykoanania wogóle lub partactwo przy elekrtyce, murowanie (nie tynkowanie) ścian przy pomocy "GIPSU" itp. Generalnie obraz partacza i amatora. Na moje szczęście (przepraszam za te słowa) poszedł człowiek ze swoją pseudo firemką na inną inwestycję a prace u mnie były na takim etapie, ze teraz mając je bardzo zaawansowane mogę uznać, ze miałem szczęście. Oczywiście wystepuję z tym Panem na droge sądowa i na podstawowych portalach internetowych na których sie reklamowal umieściłem stosowne opinie o jego pracy. Pan S. uznając swoją winę oraz fakt, że zmarnował mój czas nerwy oraz fakt, że NIE ROZLICZYL SIE Z ZALICZEK po odstapieniu przeze mnie od umowy, podpisał stosowne uznanie długu oraz zobowiązał się do zwrotu zaliczek oraz kwot które w dobrej wierze wypłaciłem mu mimo, że nie wykonał prac do końca. Oczywiście tego umówionego terminu też nie dotrzymał co powoduje, że w najbliższym czasie po zakończeniu niezbędnej procedury odwiedzi go komornik sądowy. Niezależnie od tego zastanawiam się, nad wystąpieniem z powództwem o odszkodowanie w zwiazku z narażeniem mnie na utratę wizerunku rzetelnego kontrahenta w stosunku do banku kredytującego ale ta kwota prawdopodbnie i tak już znacznie przekracza to co komornik będzie mógł z niego ściągnąc przy zaspakajaniu moich roszczeń umownych. Oczywiście o dochowaniu takich elementów jak odstąpienie od umowy oraz wezwanie do zapłaty uznanie długu itp. nie opisuje szczegółowo bo juz jestem na dalszym etapie działań. Tekst piszę dlatego, ze Pan Marek S. jako osoba fizyczna prowadzaca działalność gospodarczą po firma STOL MARK (STOLMARK) wciąż ogłasza się na portalach internetowych. Takich ludzi i firm trzeba unikac choc nie jest to łatwe. Współczuje tym którym ten człowiek wykonał większe prace niż u mnie. Sprawdźcie wszystko nawet szukajac najmniejszych drobiazgów. WARTO!!!! . Nie pisze nazwiska tego Pana ze względu, ze nie oceniam tutaj bezpośredniej oferty umieszczonej przez niego na portalu tak jak uczyniłem to wcześniej. Ostrzegam ponieważ Pan S. moze próbować wystepowac pod firmą lub tylko nazwiskiem. Ponadto zniknęła jego strona internetowa. Na szczęscie zdążyłem zapisac jej elementy gdzie rekalmował swoje prace przy pomocy ściągniętych z netu zdjęc kóre nie miały z jego praca nic wspólnego do czego przyznał mi się argumentując że to tylko projekty które umieszcza (mimo, że zdecydowanie były to zdjęcia juz wykonanych prac).

pozdrawiam sąsiad.

P.S. Obecny wykonawca nadrobił terminy i poprawił po Panu S. mimo, ze nie było to łatwe i było kosztowne. Przywraca to wiarę w człowieka. Do tego to świetny glazurnik i pracowity człowiek. POLECAM.
Maciek1971

Re: UWAGA!!! Nieuczciwy Wykonawca Stol Mark Marek S.

Postautor: KRISS » 14 wrz 2011, 16:09

Witam,
Dobrze Pan zrobił, zamieszając informacje o tej firmie na tym forum. Z tego co wyczytałem możliwe jest to, że ten człowiek pracuje na naszym osiedlu i to nie u jednej osoby a u kilku. Zawsze warto ostrzec sąsiadów przed partaczami. Ja pewnie dodatkowo inaczej rozwiązałbym ten temat, ponieważ uważam, że partactwo,nierzetelność i brak pojęcia o wykonywanej robocie trzeba tępić. U mnie nasz deweloper podobnie wykonał taras więc wiem co czujesz. Na szczęście miałem doskonałą ekipę 2 osobową, która zrobiła mi w domu dosłownie wszystko; od ścian poprzez elektrykę oświetlenie, glazury itd. Ale takich ekip jest jak na lekarstwo niestety......
pozdrawiam,
kriss
KRISS

Postautor: gajkat » 11 paź 2011, 13:43

WITAM PROSZE O KONTAKT !!!On w sierpniu trafił do mnie na Rzeczypospolitej 2 i ta sama historia!!!!!!
gajkat

Osiedle/Inwestycja: Królewskie Przedmieście

Postautor: gajkat » 11 paź 2011, 13:45

Maciek1971 pisze:W czerwcu 2011 roku podisałem umowę na wykonanie adaptacji nowego mieszkania z p. Markiem S. prowdzącym działalność gospodarczą pod firma STOL MARK Marek S. Umowa została podpisana na piśmie na podstawie mojego szczegółowego zamówienia oraz na podstawie wyceny Pana Marka S. Wykonawca nalegał żeby umowę podpisać na osobę fizyczną jako umowę mająca charakter umowy o dzieło co tez uczyniliśmy. Pan Mrek S. od samego poczatku okazał się osoba nie godną zaufania. Okazało się, ze ekipa budowlana która chwalił się na stronie interentowej to on sam. Sprowadził jakiegos przypadkowego człowieka który wypytany przez mnie przyznał się, że pracuje z Panem S. pierwszy dzień !!!!. To poważnie ograniczyło moje zufanie ale ponieważ uznałem, ze tak wygląda obecnie ten rynek dopuściłem Pana S, i jego firme do prac. Po około 2 tygodniach Pan S, napisał do mnie maila w którym wyliczył serię prac dodatkowych które chciał wycenić od nowa. mimo, ze w zamówieniu jasno było sprecyzowane , że wykonanie łazienek opiewało na realizację łazienek " na gotowo" Pan S, uznał, ze szlifowanie kafelek, wbudowanie baterii oraz między innymi wbudowanie za przeproszeniem "kibla" sa pracami dodatkowymi. Kiedy poinformowałem go tym fakcie oraz dodatkowo wezwałem do nadrobienia opóźnień w związku z faktem, ze miała się odbyć inspekcja banku (do wypłaty transzy kredytu) pan S.twierdził, że robi wszystko żeby zdążyć. W tym tez terminie był opóźniony o 3 tygodnie z wprowadzenim elektryka!!!!! wymyślajac coraz to nowe przyczyny jego nieobecnosci. Przesuwałem inspekcję z banku o kolejne terminy a Pan S z firmy STOLMARK informowal mnie o przyspieszniau prac i obecności kolejnych "sił" na placu budowy. W pewnym momencie kiedy terminy były krytyczne okazało się, że Pan S. poszedł na inna "fuchę" na tym samym osiedlu. I w tym momencie powinno znaleźć sie, ze nastąpiła grecka tragedia ale dla mnie to było khatarsis. Nowi wykonawcy szybko nadrobili zaległość istotną z punktu widzenia banku co pozwoliło nam wyjść z tych problemów mimo, ze bank wstrzymał transzę co zdecydowanie pogorszyło mój nieskazitelny wizerunek w oczach banku ( to jest dodatkowy element mojego sporu z Panem S.) Nowi wykonawcy wykonuja swoja prace nadrabiając terminy mimo, ze opóznienia w stosunku do pierwotnie założnego planu który sobie prywatnie założyliśmy nie da sie przez firme Stol-Mark i Pana S. juz nadrobić. dodatkowo okazało się ze z wąłsnej kieszeni musiałem wyłożyc spora kwotę na naprawę PARTACTWA które p. S. zaliczył na mojej iunwestycji. Obejmowalo to kilkadzieisiąt mniejszych lub większych pozycji które skrzętnie opisałem i sfotografowałem oraz przy świadkach w tym nowych wykonawcach zinwentaryzowałem. Z ciekawczych elementów wymienię partactwo przy układaniu kafli, krzywy montaz baterii podtynkowych, brak wykoanania wogóle lub partactwo przy elekrtyce, murowanie (nie tynkowanie) ścian przy pomocy "GIPSU" itp. Generalnie obraz partacza i amatora. Na moje szczęście (przepraszam za te słowa) poszedł człowiek ze swoją pseudo firemką na inną inwestycję a prace u mnie były na takim etapie, ze teraz mając je bardzo zaawansowane mogę uznać, ze miałem szczęście. Oczywiście wystepuję z tym Panem na droge sądowa i na podstawowych portalach internetowych na których sie reklamowal umieściłem stosowne opinie o jego pracy. Pan S. uznając swoją winę oraz fakt, że zmarnował mój czas nerwy oraz fakt, że NIE ROZLICZYL SIE Z ZALICZEK po odstapieniu przeze mnie od umowy, podpisał stosowne uznanie długu oraz zobowiązał się do zwrotu zaliczek oraz kwot które w dobrej wierze wypłaciłem mu mimo, że nie wykonał prac do końca. Oczywiście tego umówionego terminu też nie dotrzymał co powoduje, że w najbliższym czasie po zakończeniu niezbędnej procedury odwiedzi go komornik sądowy. Niezależnie od tego zastanawiam się, nad wystąpieniem z powództwem o odszkodowanie w zwiazku z narażeniem mnie na utratę wizerunku rzetelnego kontrahenta w stosunku do banku kredytującego ale ta kwota prawdopodbnie i tak już znacznie przekracza to co komornik będzie mógł z niego ściągnąc przy zaspakajaniu moich roszczeń umownych. Oczywiście o dochowaniu takich elementów jak odstąpienie od umowy oraz wezwanie do zapłaty uznanie długu itp. nie opisuje szczegółowo bo juz jestem na dalszym etapie działań. Tekst piszę dlatego, ze Pan Marek S. jako osoba fizyczna prowadzaca działalność gospodarczą po firma STOL MARK (STOLMARK) wciąż ogłasza się na portalach internetowych. Takich ludzi i firm trzeba unikac choc nie jest to łatwe. Współczuje tym którym ten człowiek wykonał większe prace niż u mnie. Sprawdźcie wszystko nawet szukajac najmniejszych drobiazgów. WARTO!!!! . Nie pisze nazwiska tego Pana ze względu, ze nie oceniam tutaj bezpośredniej oferty umieszczonej przez niego na portalu tak jak uczyniłem to wcześniej. Ostrzegam ponieważ Pan S. moze próbować wystepowac pod firmą lub tylko nazwiskiem. Ponadto zniknęła jego strona internetowa. Na szczęscie zdążyłem zapisac jej elementy gdzie rekalmował swoje prace przy pomocy ściągniętych z netu zdjęc kóre nie miały z jego praca nic wspólnego do czego przyznał mi się argumentując że to tylko projekty które umieszcza (mimo, że zdecydowanie były to zdjęcia juz wykonanych prac).

pozdrawiam sąsiad.

P.S. Obecny wykonawca nadrobił terminy i poprawił po Panu S. mimo, ze nie było to łatwe i było kosztowne. Przywraca to wiarę w człowieka. Do tego to świetny glazurnik i pracowity człowiek. POLECAM.

Prosze o kontakt !!!!
gajkat

Osiedle/Inwestycja: Królewskie Przedmieście

Wróć do Królewskie Przedmieście