Temat: Grillowanie
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Grillowanie
Ktoś rozpalił dziś grilla na tarasie. Nie można mieć otwartych okien, powietrze śmierdzi dymem. Jak dorwę to...
- ar156
Re: Grill
Mysle ze kazdy z nas kupil w takim miejscu mieszkanie miedzy innyni dlatego aby nie oddychac spalinami i wielkomiejskim smrodem. Dlatego uwazam ze smrodzenie sasiadom pod oknami jest karygodne. Przypominam ze w regulaminie jest zakaz rozpalania grilla.Uszanujmy prawo kazdego z nas do oddychania swiezym powietrzem we wlasnym
domu.Jesli ktos ma ochote na grilla to proponuje Powsin 10 minut jazdy rowerem...
domu.Jesli ktos ma ochote na grilla to proponuje Powsin 10 minut jazdy rowerem...
- olomonia
Grill na balkonie
Witam serdecznie
Chciałbym poruszyć sprawę grilla na balkonie. W budynku B na 4 piętrze szanowny właściciel już po raz drugi organizuje sobie grill’a na swoim pięknym tarasie. Uważam, że trzeba być naprawdę kompletnie pozbawionym wyobraźni lub być po prostu zwykłym burakiem żeby przez swoje widzimisie zasmrodzić pól osiedla.
Ponieważ mieszkam na przeciwko już w trakcie rozpalania po moim mieszkaniu roznosi się aromat rozpałki, który wkrótce zamienia się w smród kiełbasy i kotletów. Uważam, że takie praktyki są niedopuszczalne. Rozumiem, że trzeba błysnąć przed znajomymi nowym mieszkaniem z tarasem natomiast proponuje nie robić tego kosztem sąsiadów. Są inne sposoby oczarowania znajomych a jeśli już ktoś nie wyobraża sobie tarasu bez grilla to proponuje zakup wersji elektrycznej.
Pozdrawiam
Chciałbym poruszyć sprawę grilla na balkonie. W budynku B na 4 piętrze szanowny właściciel już po raz drugi organizuje sobie grill’a na swoim pięknym tarasie. Uważam, że trzeba być naprawdę kompletnie pozbawionym wyobraźni lub być po prostu zwykłym burakiem żeby przez swoje widzimisie zasmrodzić pól osiedla.
Ponieważ mieszkam na przeciwko już w trakcie rozpalania po moim mieszkaniu roznosi się aromat rozpałki, który wkrótce zamienia się w smród kiełbasy i kotletów. Uważam, że takie praktyki są niedopuszczalne. Rozumiem, że trzeba błysnąć przed znajomymi nowym mieszkaniem z tarasem natomiast proponuje nie robić tego kosztem sąsiadów. Są inne sposoby oczarowania znajomych a jeśli już ktoś nie wyobraża sobie tarasu bez grilla to proponuje zakup wersji elektrycznej.
Pozdrawiam
- Egi
Re: Grill na balkonie
U nas (budynek D) niestety to samo... Z dołu elektryczny grill, a z góry na węgiel. Smród w mieszkaniu straszny, zwłaszcza gdy są okna na jedną stronę świata i nie ma możliwości zrobienia przeciągu.
Na szczęście jeden z sąsiadów jest wyrozumiały i po zwróceniu uwagi zaprzestał smażenia karkówek na powietrzu.
Na szczęście jeden z sąsiadów jest wyrozumiały i po zwróceniu uwagi zaprzestał smażenia karkówek na powietrzu.
- Aga
to może warto na zebraniu wspólnoty powalczyć o zakazanie grillowania ?
- DEROBSON
z tego co wiem w regulaminie osiedla jest zakaz grillowania...
- Egi
U nas nie ma jeszcze regulaminu, z tego co wiem. Myślę jednak, że kulturalny sąsiad po kulturalnym zwróceniu uwagi, zaniecha kulinarnych praktyk na tarasie. Może warto od tego zacząc, a przy okazji pozna się sąsiadów? 
- Aga
Głosowaliśmy przecież nad regulaminem, który m.in. zakazuje grillowania. Wydaje mi się, że regulamin został przyjęty więc grillować nie wolno!!!
- ar156
A ja uwielbiam grilowac na tarasie i uwielbiam ten zapach,dlatego kupilem mieszkanie na ostatnim pietrze zeby sie rozkoszowac przyjemnoscia grilowania co najmniej raz w tygodniu,to mnie relaksuje. Zapraszam na szaszlyki.
Pzdr.
Pzdr.
- Porczak
Było sobie kupić dom, a nie zamieszkać w blokowisku. Wtedy byś nikomu nie przeszkadzał z grillowaniem.
Zaskakujące podejście do tematu.
No, chyba że się nie poznałam na żarciku. 
Zaskakujące podejście do tematu.
- Aga
Porczak pisze:A ja uwielbiam grilowac na tarasie i uwielbiam ten zapach,dlatego kupilem mieszkanie na ostatnim pietrze zeby sie rozkoszowac przyjemnoscia grilowania co najmniej raz w tygodniu,to mnie relaksuje. Zapraszam na szaszlyki.
Pzdr.
A ja nie mam zamiaru wąchać twojego grilla i zamykać okien przed dymem.
Pierwszymi w KP, o których wiem, że grillują na balkonie są mieszkańcy lokalu Sarmacka 28A m. 57. Zostaną zgłoszeni do Zarządcy, pozostali też. Inni byli na tyle mądrzy, że kupili grille gazowe i te ewentualnie można uznać za dopuszczalne. Wobec całej reszty będą wyciągnięte konsekwencje przewidziane ustawą o własności lokali.
- ar156
ar156 pisze:Pierwszymi w KP, o których wiem, że grillują na balkonie są mieszkańcy lokalu Sarmacka 28A m. 57.
ar, rozumiem twój zal, ale jestes juz o krok od linczu...
C-5
- bierute
Nie martw się o mnie, moje pośladki są ok. Prawo trzeba egzekwować, a naganne zachowania tępić.
Niestety widać, że w przypadku wielu mieszkańców stare powiedzenie jest na czasie "chłop ze wsi wyjdzie, wieś z chłopa nigdy" - przykładem jest grilowanie mimo zakazu i olewanie innych, którym zatruwa się powietrze, stawianie worków ze śmieciami przed drzwiami śmietnika, wystawianie śmieci na klatkę schodową.
Niestety widać, że w przypadku wielu mieszkańców stare powiedzenie jest na czasie "chłop ze wsi wyjdzie, wieś z chłopa nigdy" - przykładem jest grilowanie mimo zakazu i olewanie innych, którym zatruwa się powietrze, stawianie worków ze śmieciami przed drzwiami śmietnika, wystawianie śmieci na klatkę schodową.
- ar156
zdecydowanie popieram i podpisuje się pod poniższym - burakom mówimy nie!!
ar156 pisze:Nie martw się o mnie, moje pośladki są ok. Prawo trzeba egzekwować, a naganne zachowania tępić.
- Egi
• Strona 1 z 2 • 1, 2