Temat: brak zasięgu
• Strona 1 z 2 • 1, 2
brak zasięgu
Czy ktoś z Was ma problemy z zasięgiem, zwłaszcza w Erze? Ja mieszkam na parterze i rozmowa przez komórkę jest możliwa właściwie tylko na tarasie 
- stokrotka
Re: brak zasięgu
osiedle Aura Park, sieć Orange
- efekt ten sam, telefon leży blisko okien, bo inaczej brak zasięgu i nikt się nie dodzwoni.
Myślałem, że to wina ścian (zapewne trochę tak), ale chyba sam zasięg w miasteczku jest słabiutki.
- efekt ten sam, telefon leży blisko okien, bo inaczej brak zasięgu i nikt się nie dodzwoni.
Myślałem, że to wina ścian (zapewne trochę tak), ale chyba sam zasięg w miasteczku jest słabiutki.
-
Chris
jest taka strona www.btsearch.pl na tejze stronie można sobie zobaczyć gdzie czyje maszty stoją , zawsze to jakaś informacja Ewentualnie do jakiego operatora migrować 
- DEROBSON
Hej Stokrotko,
A więc Ty też już mieszkasz?
Ten nasz powitalny grill trochę się odwlekał ale może w końcu uda się go zrealizować.
My też mieszkamy na parterze ale żadnych problemów z zasięgiem (czy to w Erze czy w Play) nie zauważyliśmy.
Mało tego, zasięg mamy nawet w ciemnej łazience co wprowadziło mnie w niemałe zdumienie. Zasięg tracimy praktycznie tylko w garażu podziemnym (co jednak jest w pełni zrozumiałe).
Próbowałaś używać innych aparatów telefonicznych? W razie czego na rynku dostępne są wzmacniacze sygnały GSM (znajomi na Ursynowie muszą z takiego korzystać) choć cena raczej niezachęcająca.
Powodzenia w kwestii zasięgu i być może do zobaczenia
A więc Ty też już mieszkasz?
Ten nasz powitalny grill trochę się odwlekał ale może w końcu uda się go zrealizować.
My też mieszkamy na parterze ale żadnych problemów z zasięgiem (czy to w Erze czy w Play) nie zauważyliśmy.
Mało tego, zasięg mamy nawet w ciemnej łazience co wprowadziło mnie w niemałe zdumienie. Zasięg tracimy praktycznie tylko w garażu podziemnym (co jednak jest w pełni zrozumiałe).
Próbowałaś używać innych aparatów telefonicznych? W razie czego na rynku dostępne są wzmacniacze sygnały GSM (znajomi na Ursynowie muszą z takiego korzystać) choć cena raczej niezachęcająca.
Powodzenia w kwestii zasięgu i być może do zobaczenia
- sirk
Sirk, ja tak na dobre będę już mieszkać od niedzieli
póki co jestem mocno zaganiana, bo czeka nas weselicho 10 października
, ale o grilu możemy pomyśleć.
A z zasięgiem mamy problem niezależnie od aparatu. Nawet do ekipy remontowej nie bardzo mogłam się dodzwonić jak byli w mieszkaniu. Wkurzające to jest.
A z zasięgiem mamy problem niezależnie od aparatu. Nawet do ekipy remontowej nie bardzo mogłam się dodzwonić jak byli w mieszkaniu. Wkurzające to jest.
- stokrotka
Stokrotka,
ja na pierwszym pietrze pd strony A2 zasieg tez mam praktycznie tylko przy oknach, i w lazience sobie nie pogadam
, nie mowiac juz o klatce schodowej. Siec Orange.
no to widze ze wprowadzamy sie w tym samym terminie
, tez od niedzieli zaczynam na dobre mieszkac 
a grilla trzeba zrobic, poki jeszcze cieplo jest
ja na pierwszym pietrze pd strony A2 zasieg tez mam praktycznie tylko przy oknach, i w lazience sobie nie pogadam
no to widze ze wprowadzamy sie w tym samym terminie
a grilla trzeba zrobic, poki jeszcze cieplo jest
- cheatah
Chcecie mieć zasięg? Sprawa jest banalnie prosta - jako wspólnota zaproście wszystkich operatorów komórkowych, żeby zrobili małe stacje bazowe na waszym dachu. Wtedy wszyscy w okolicznych blokach będą mieli zasięg, a wam wpadnie kilka tysięcy miesięcznie od każdego operatora.
Niestety, inaczej się nie da. Najbliższe stacje bazowe są na Wilanowie Wysokim albo na Ursynowie - trudno, żeby z tak daleka był dobry zasięg.
Niestety, inaczej się nie da. Najbliższe stacje bazowe są na Wilanowie Wysokim albo na Ursynowie - trudno, żeby z tak daleka był dobry zasięg.
- konkus
Z tymi stacjami bazowymi to faktycznie teraz kiszka w okolicy. Mi nawet czasem znika zasięg przed domem od ulicy Sarmackiej. A w garażu to już obowiązkowo. Sieć Orange.
- jacor
Witam,
Ja moge sie podlaczyc do narzekania na zasieg, ze strony osiedla Ostoja Wilanow.
Jestem w Plusie, ale zasieg do rozmow jest tylko w bliskiej okolicy okna :-(
Plus jak sie dowiadywalem dopiero w polowie 2010 planuje prace nad poprawa zasiegu
w tym rejonie.
Ja moge sie podlaczyc do narzekania na zasieg, ze strony osiedla Ostoja Wilanow.
Jestem w Plusie, ale zasieg do rozmow jest tylko w bliskiej okolicy okna :-(
Plus jak sie dowiadywalem dopiero w polowie 2010 planuje prace nad poprawa zasiegu
w tym rejonie.
-
gallileo
Podbijam temat. Cos sie w jakiejs sieci poprawilo w kwestii zasiegu?
Ja w A1 abonent Ery. Zasieg przy oknie tylko. Zalozylem tel. z kablowki, bo inaczej to bylem odciety od Swiata. Z jednej strony nikt w niczym nie przeszkadza, zle czasem tel. Sie przydaje!
Ja w A1 abonent Ery. Zasieg przy oknie tylko. Zalozylem tel. z kablowki, bo inaczej to bylem odciety od Swiata. Z jednej strony nikt w niczym nie przeszkadza, zle czasem tel. Sie przydaje!
-
norbert
- Osiedle/Inwestycja: Wilanów ONE
Nie poprawiło się i jeszcze długo się nie poprawi. Chyba, że dofinansujecie budowę ŚOB. Jest gdzieś już wątek o tym na forum...
- sober
norbert pisze:Podbijam temat. Cos sie w jakiejs sieci poprawilo w kwestii zasiegu?
Przejdź do Orange albo Play. Zasięg jak brzytwa.
- konkus
Orange, Play i Era mają anteny na szpitalu Medicover. Zasięg jest znośny.
W wypadku Plus'a jest tragedia - najbliższe nadajniki - Powsinek, lub Wysoki Wilanów.
Pzdr,p
W wypadku Plus'a jest tragedia - najbliższe nadajniki - Powsinek, lub Wysoki Wilanów.
Pzdr,p
- pguraj
konkus pisze:norbert pisze:Podbijam temat. Cos sie w jakiejs sieci poprawilo w kwestii zasiegu?
Przejdź do Orange albo Play. Zasięg jak brzytwa.
Mialem modem ORANGE w lapie sluzbowym
Zenada... tylko gprs...
Teraz znow bede mial iPlusa, wiec z tego co piszecie bedzie jeszcze gorzej.
Mamy mieszkanie od wewn. strony budynku. Moze tu nigdy nie bedzie lepiej...
Tan antena na medicoverze to od dawna jest?
-
norbert
- Osiedle/Inwestycja: Wilanów ONE
norbert pisze:Tan antena na medicoverze to od dawna jest?
Od co najmniej roku.
iPlusa zapomnij od razu...
p,p
- pguraj
• Strona 1 z 2 • 1, 2