Temat: brak zasięgu

brak zasięgu

Postautor: stokrotka » 24 sie 2009, 12:21

Czy ktoś z Was ma problemy z zasięgiem, zwłaszcza w Erze? Ja mieszkam na parterze i rozmowa przez komórkę jest możliwa właściwie tylko na tarasie :(
stokrotka

Re: brak zasięgu

Postautor: Chris » 24 sie 2009, 13:04

osiedle Aura Park, sieć Orange
- efekt ten sam, telefon leży blisko okien, bo inaczej brak zasięgu i nikt się nie dodzwoni.
Myślałem, że to wina ścian (zapewne trochę tak), ale chyba sam zasięg w miasteczku jest słabiutki.
Awatar użytkownikaChris

Postautor: DEROBSON » 24 sie 2009, 16:58

jest taka strona www.btsearch.pl na tejze stronie można sobie zobaczyć gdzie czyje maszty stoją , zawsze to jakaś informacja Ewentualnie do jakiego operatora migrować :)
DEROBSON

Postautor: sirk » 27 sie 2009, 12:17

Hej Stokrotko,

A więc Ty też już mieszkasz?
Ten nasz powitalny grill trochę się odwlekał ale może w końcu uda się go zrealizować.

My też mieszkamy na parterze ale żadnych problemów z zasięgiem (czy to w Erze czy w Play) nie zauważyliśmy.
Mało tego, zasięg mamy nawet w ciemnej łazience co wprowadziło mnie w niemałe zdumienie. Zasięg tracimy praktycznie tylko w garażu podziemnym (co jednak jest w pełni zrozumiałe).

Próbowałaś używać innych aparatów telefonicznych? W razie czego na rynku dostępne są wzmacniacze sygnały GSM (znajomi na Ursynowie muszą z takiego korzystać) choć cena raczej niezachęcająca.

Powodzenia w kwestii zasięgu i być może do zobaczenia :)
sirk

Postautor: stokrotka » 28 sie 2009, 18:42

Sirk, ja tak na dobre będę już mieszkać od niedzieli :) póki co jestem mocno zaganiana, bo czeka nas weselicho 10 października :D , ale o grilu możemy pomyśleć.
A z zasięgiem mamy problem niezależnie od aparatu. Nawet do ekipy remontowej nie bardzo mogłam się dodzwonić jak byli w mieszkaniu. Wkurzające to jest.
stokrotka

Postautor: cheatah » 28 sie 2009, 22:27

Stokrotka,

ja na pierwszym pietrze pd strony A2 zasieg tez mam praktycznie tylko przy oknach, i w lazience sobie nie pogadam :), nie mowiac juz o klatce schodowej. Siec Orange.

no to widze ze wprowadzamy sie w tym samym terminie :), tez od niedzieli zaczynam na dobre mieszkac :)

a grilla trzeba zrobic, poki jeszcze cieplo jest :)
cheatah

Postautor: konkus » 29 sie 2009, 9:05

Chcecie mieć zasięg? Sprawa jest banalnie prosta - jako wspólnota zaproście wszystkich operatorów komórkowych, żeby zrobili małe stacje bazowe na waszym dachu. Wtedy wszyscy w okolicznych blokach będą mieli zasięg, a wam wpadnie kilka tysięcy miesięcznie od każdego operatora.

Niestety, inaczej się nie da. Najbliższe stacje bazowe są na Wilanowie Wysokim albo na Ursynowie - trudno, żeby z tak daleka był dobry zasięg.
konkus

Postautor: jacor » 07 wrz 2009, 22:40

Z tymi stacjami bazowymi to faktycznie teraz kiszka w okolicy. Mi nawet czasem znika zasięg przed domem od ulicy Sarmackiej. A w garażu to już obowiązkowo. Sieć Orange.
jacor

Postautor: gallileo » 08 wrz 2009, 12:34

Witam,

Ja moge sie podlaczyc do narzekania na zasieg, ze strony osiedla Ostoja Wilanow.
Jestem w Plusie, ale zasieg do rozmow jest tylko w bliskiej okolicy okna :-(

Plus jak sie dowiadywalem dopiero w polowie 2010 planuje prace nad poprawa zasiegu
w tym rejonie.
Awatar użytkownikagallileo

Postautor: norbert » 29 sty 2011, 21:55

Podbijam temat. Cos sie w jakiejs sieci poprawilo w kwestii zasiegu?
Ja w A1 abonent Ery. Zasieg przy oknie tylko. Zalozylem tel. z kablowki, bo inaczej to bylem odciety od Swiata. Z jednej strony nikt w niczym nie przeszkadza, zle czasem tel. Sie przydaje!
Awatar użytkownikanorbert

Osiedle/Inwestycja: Wilanów ONE

Postautor: sober » 30 sty 2011, 0:07

Nie poprawiło się i jeszcze długo się nie poprawi. Chyba, że dofinansujecie budowę ŚOB. Jest gdzieś już wątek o tym na forum...
sober

Postautor: konkus » 31 sty 2011, 9:23

norbert pisze:Podbijam temat. Cos sie w jakiejs sieci poprawilo w kwestii zasiegu?
Ja w A1 abonent Ery. Zasieg przy oknie tylko. Zalozylem tel. z kablowki, bo inaczej to bylem odciety od Swiata. Z jednej strony nikt w niczym nie przeszkadza, zle czasem tel. Sie przydaje!

Przejdź do Orange albo Play. Zasięg jak brzytwa.
konkus

Postautor: pguraj » 31 sty 2011, 19:08

Orange, Play i Era mają anteny na szpitalu Medicover. Zasięg jest znośny.

W wypadku Plus'a jest tragedia - najbliższe nadajniki - Powsinek, lub Wysoki Wilanów.

Pzdr,p
pguraj

Postautor: norbert » 31 sty 2011, 22:40

konkus pisze:
norbert pisze:Podbijam temat. Cos sie w jakiejs sieci poprawilo w kwestii zasiegu?

Przejdź do Orange albo Play. Zasięg jak brzytwa.

Mialem modem ORANGE w lapie sluzbowym
Zenada... tylko gprs...

Teraz znow bede mial iPlusa, wiec z tego co piszecie bedzie jeszcze gorzej.

Mamy mieszkanie od wewn. strony budynku. Moze tu nigdy nie bedzie lepiej...
Tan antena na medicoverze to od dawna jest?
Awatar użytkownikanorbert

Osiedle/Inwestycja: Wilanów ONE

Postautor: pguraj » 31 sty 2011, 23:09

norbert pisze:Tan antena na medicoverze to od dawna jest?

Od co najmniej roku.
iPlusa zapomnij od razu...

p,p
pguraj

Wróć do Wilanów ONE