Temat: Wilanow One - ściany
• Strona 1 z 2 • 1, 2
ściany
Ja co prawda dopiero przymierzam sie do kupienia mieszkania w Wilanow One, ale juz dostalam korekte do dokumentu "standard wykonczenia" z informacją ze ściany wewnetrzne beda z cegly. Widzialam tez w budynku cegle w mieszkaniach na parterze przygotowana na sciany.
Pozdrawiam
Aga
Pozdrawiam
Aga
- agaplzal
Re: ściany
agaplzal pisze: Widzialam tez w budynku cegle w mieszkaniach na parterze przygotowana na sciany.
Dzwniłam do biura sprzedaży i powiedzieli mi, że zmienili standard wykończenia, na szczęście tym razem na korzyść, tzn ściany będą jednak murowane :-)
- stokrotka
stokrotka pisze:Dzwniłam do biura sprzedaży i powiedzieli mi, że zmienili standard wykończenia
A to oni tak mogą? Zmienić standard wykończenia (niezeleżnie czy na lepsze czy na gorsze) bez poinformowania nabywców i sporządzenia aneksów do umowy?
Nie wiem jak do Was ale do mnie z Wilanów One żadne informacje nie docierają... czytałem że podobno rozsyłane były jakieś maile ws. konsultacji z Panią architekt?
Pozdrawiam,
sirk
- sirk
Podobno mają dzownić do klientów i umawiać się na aneksy do umów. A standard zmieniają już drugi raz. Kiedy podpisywałam umowę rezerwacyjną ściany miały być murowane, przy podpisywaniu umowy przedwstępnej dostałam już nowy standard bez wideodomofonów i ściany k-g. Nie wiem czego tym razem jeszcze oprócz ścian dotyczy zmiana standardu.
To ty jeszcze z Panią architekt nie rozmawiałeś?
To ty jeszcze z Panią architekt nie rozmawiałeś?
- stokrotka
Dzięki serdeczne za odpowiedź.
No właśnie nie rozmawiałem... nawet nie wiedziałem że jest taka opcja
Nie znam na pamięć standardu wykończenia ale wydaję mi się że videodomofon był tam umieszczony. To również usunięto? Muszę to sprawdzić.
Wracając do p. Architekt... czytałem ile WO liczy sobie za akceptację zmian w planach i chyba jednak odbiorę mieszkanie a dopiero później będę na własną rękę dokonywał zmian.
A Wy jesteście zadowoleni z pomocy Architekta?
No właśnie nie rozmawiałem... nawet nie wiedziałem że jest taka opcja
Nie znam na pamięć standardu wykończenia ale wydaję mi się że videodomofon był tam umieszczony. To również usunięto? Muszę to sprawdzić.
Wracając do p. Architekt... czytałem ile WO liczy sobie za akceptację zmian w planach i chyba jednak odbiorę mieszkanie a dopiero później będę na własną rękę dokonywał zmian.
A Wy jesteście zadowoleni z pomocy Architekta?
- sirk
Według nowego aneksu do umowy
oprócz ścian i tynków gipsowych zmienił sie podpunkt zagospodarowanie terenu i
teraz nie ma placu zabaw ale
za to jest "Wysoki standard zagospodarowania krajobrazu",
cokolwiek miałoby to znaczyć :-)
pozdrawiam
Maciek
oprócz ścian i tynków gipsowych zmienił sie podpunkt zagospodarowanie terenu i
teraz nie ma placu zabaw ale
za to jest "Wysoki standard zagospodarowania krajobrazu",
cokolwiek miałoby to znaczyć :-)
pozdrawiam
Maciek
- Maciek777
Hej!
Cieszę się że ktoś jeszcze to zauważył. Bo mnie zapewniano że to pewnie jakaś pomyłka w druku...
Dodatkowo w punkcie dotyczącym garaży do zapisu: "Odwodnienie liniowe w systemie ACO DRAIN" dopisano "lub podobnym", cokolwiek by to miało znaczyć :-D
Rozważałem nawet niepodpisanie aneksu i egzekwowanie zapisów starego standardu wykończenia mieszkania (w punkcie dotyczącym placu zabaw, choć sam dzieci nie mam) i wcale nie dlatego, że nie podoba mi się pomysł z murowanymi ścianami.
Koniec, końców aneks podpisałem i odesłałem do BSR kurierem (bo przecież Poczta Polska nie daje żadnych gwarancji dostarczenia listu priorytetowego jeszcze przed Świętami).
Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów i życzę Wesołych Świąt.
Oby przyszłe udało się nam spędzić we własnych czterech ścianach! :-)
Cieszę się że ktoś jeszcze to zauważył. Bo mnie zapewniano że to pewnie jakaś pomyłka w druku...
Dodatkowo w punkcie dotyczącym garaży do zapisu: "Odwodnienie liniowe w systemie ACO DRAIN" dopisano "lub podobnym", cokolwiek by to miało znaczyć :-D
Rozważałem nawet niepodpisanie aneksu i egzekwowanie zapisów starego standardu wykończenia mieszkania (w punkcie dotyczącym placu zabaw, choć sam dzieci nie mam) i wcale nie dlatego, że nie podoba mi się pomysł z murowanymi ścianami.
Koniec, końców aneks podpisałem i odesłałem do BSR kurierem (bo przecież Poczta Polska nie daje żadnych gwarancji dostarczenia listu priorytetowego jeszcze przed Świętami).
Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów i życzę Wesołych Świąt.
Oby przyszłe udało się nam spędzić we własnych czterech ścianach! :-)
Ostatnio zmieniony 10 cze 2008, 16:26 przez sirk, łącznie zmieniany 1 raz
- sirk
Proponuję, nie stawiać w ogóle ścian działowych przez developera. Koszt ścian, jak i budowy, powinni Wam odjąć z ceny mieszkania, a potem postawić na własny koszt. Ja niestety tak nie zrobiłem i mam dosłownie wsystkie ściany popękane 
-
radioland
Wilanow One - ściany
Witam,
planuję kupić mieszkanie w A2, Wilanow One. Mam pytanie o standard wykończenia sciań w pokojach. Trochę niepokoi mnie rodzaj tynku użyty na ścianach - jest b. chropowaty i nierówny (chyba kat. II?).
Jak to wyglądało u Was? Czy przypadkiem wykończenie tynkiem gipsowym i zagruntowanie ściany farbą nie było w standardzie?
Dziekuję i pozdrawiam przyszłych sąsiadów
planuję kupić mieszkanie w A2, Wilanow One. Mam pytanie o standard wykończenia sciań w pokojach. Trochę niepokoi mnie rodzaj tynku użyty na ścianach - jest b. chropowaty i nierówny (chyba kat. II?).
Jak to wyglądało u Was? Czy przypadkiem wykończenie tynkiem gipsowym i zagruntowanie ściany farbą nie było w standardzie?
Dziekuję i pozdrawiam przyszłych sąsiadów
- wilanowszczyk
• Strona 1 z 2 • 1, 2