Temat: Wilanow One - ściany

ściany

Postautor: gość » 09 maj 2007, 16:44

Doszły mnie słuchy że BSR postanowił zrobić wewnętrzne ściany z karton-gipsu. Może nie jestem specjalistą, ale to chyba przegięcie robić karton-gipsowe ściany w apartamentach...
gość

Postautor: Lyyar » 19 maj 2007, 11:16

Faktycznie, przegiecie ... to w wilanow ONE beda sciany z tektury ?????????? Zgroza !!!
Lyyar

Postautor: Chris » 19 maj 2007, 22:44

Ja bym nie wierzył komuś kto pisze jako gość :)
Pewnie tylko chce siać zamęt (czyżby konkurencja?)
Awatar użytkownikaChris

Postautor: gość » 21 maj 2007, 9:42

wierzyć mi kolega nie musi, wystarczy telefon do biura sprzedaży aby usłyszeć tak powalającą wiadomość..
gość

Postautor: Chris » 21 maj 2007, 20:12

Jeśli to prawda to będziemy wiedzieć na czym oszczędzał inwestor aby się tak mocno reklamować...

Reklamy WILANÓW ONE w telewizji, na autobusach, w gazetach...
...aż zabrakło pieniędzy na lepsze ściany (?) :-P
Awatar użytkownikaChris

Postautor: stalmi » 03 paź 2007, 19:58

A ja bym wierzył, tak np. robi Robyg.
stalmi

ściany

Postautor: agaplzal » 29 lis 2007, 12:12

Ja co prawda dopiero przymierzam sie do kupienia mieszkania w Wilanow One, ale juz dostalam korekte do dokumentu "standard wykonczenia" z informacją ze ściany wewnetrzne beda z cegly. Widzialam tez w budynku cegle w mieszkaniach na parterze przygotowana na sciany.

Pozdrawiam
Aga
agaplzal

Re: ściany

Postautor: stokrotka » 29 lis 2007, 18:01

agaplzal pisze: Widzialam tez w budynku cegle w mieszkaniach na parterze przygotowana na sciany.

Dzwniłam do biura sprzedaży i powiedzieli mi, że zmienili standard wykończenia, na szczęście tym razem na korzyść, tzn ściany będą jednak murowane :-) :!: mam tylko nadzieję że nie kosztem czegoś innego.. i instalacje nie będą poprowadzone tak jak w słynnym Aura Park..
stokrotka

Postautor: sirk » 30 lis 2007, 0:58

stokrotka pisze:Dzwniłam do biura sprzedaży i powiedzieli mi, że zmienili standard wykończenia

A to oni tak mogą? Zmienić standard wykończenia (niezeleżnie czy na lepsze czy na gorsze) bez poinformowania nabywców i sporządzenia aneksów do umowy?

Nie wiem jak do Was ale do mnie z Wilanów One żadne informacje nie docierają... czytałem że podobno rozsyłane były jakieś maile ws. konsultacji z Panią architekt?

Pozdrawiam,
sirk
sirk

Postautor: stokrotka » 30 lis 2007, 11:44

Podobno mają dzownić do klientów i umawiać się na aneksy do umów. A standard zmieniają już drugi raz. Kiedy podpisywałam umowę rezerwacyjną ściany miały być murowane, przy podpisywaniu umowy przedwstępnej dostałam już nowy standard bez wideodomofonów i ściany k-g. Nie wiem czego tym razem jeszcze oprócz ścian dotyczy zmiana standardu.

To ty jeszcze z Panią architekt nie rozmawiałeś?
stokrotka

Postautor: sirk » 30 lis 2007, 12:49

Dzięki serdeczne za odpowiedź.
No właśnie nie rozmawiałem... nawet nie wiedziałem że jest taka opcja :)

Nie znam na pamięć standardu wykończenia ale wydaję mi się że videodomofon był tam umieszczony. To również usunięto? Muszę to sprawdzić.

Wracając do p. Architekt... czytałem ile WO liczy sobie za akceptację zmian w planach i chyba jednak odbiorę mieszkanie a dopiero później będę na własną rękę dokonywał zmian.

A Wy jesteście zadowoleni z pomocy Architekta?
sirk

Postautor: Maciek777 » 19 gru 2007, 15:13

Według nowego aneksu do umowy
oprócz ścian i tynków gipsowych zmienił sie podpunkt zagospodarowanie terenu i
teraz nie ma placu zabaw ale
za to jest "Wysoki standard zagospodarowania krajobrazu",
cokolwiek miałoby to znaczyć :-)

pozdrawiam
Maciek
Maciek777

Postautor: sirk » 19 gru 2007, 17:18

Hej!

Cieszę się że ktoś jeszcze to zauważył. Bo mnie zapewniano że to pewnie jakaś pomyłka w druku...

Dodatkowo w punkcie dotyczącym garaży do zapisu: "Odwodnienie liniowe w systemie ACO DRAIN" dopisano "lub podobnym", cokolwiek by to miało znaczyć :-D

Rozważałem nawet niepodpisanie aneksu i egzekwowanie zapisów starego standardu wykończenia mieszkania (w punkcie dotyczącym placu zabaw, choć sam dzieci nie mam) i wcale nie dlatego, że nie podoba mi się pomysł z murowanymi ścianami.

Koniec, końców aneks podpisałem i odesłałem do BSR kurierem (bo przecież Poczta Polska nie daje żadnych gwarancji dostarczenia listu priorytetowego jeszcze przed Świętami).

Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów i życzę Wesołych Świąt.
Oby przyszłe udało się nam spędzić we własnych czterech ścianach! :-)
Ostatnio zmieniony 10 cze 2008, 16:26 przez sirk, łącznie zmieniany 1 raz
sirk

Postautor: radioland » 07 lut 2008, 0:05

Proponuję, nie stawiać w ogóle ścian działowych przez developera. Koszt ścian, jak i budowy, powinni Wam odjąć z ceny mieszkania, a potem postawić na własny koszt. Ja niestety tak nie zrobiłem i mam dosłownie wsystkie ściany popękane :(
Awatar użytkownikaradioland

Wilanow One - ściany

Postautor: wilanowszczyk » 24 paź 2009, 18:46

Witam,
planuję kupić mieszkanie w A2, Wilanow One. Mam pytanie o standard wykończenia sciań w pokojach. Trochę niepokoi mnie rodzaj tynku użyty na ścianach - jest b. chropowaty i nierówny (chyba kat. II?).
Jak to wyglądało u Was? Czy przypadkiem wykończenie tynkiem gipsowym i zagruntowanie ściany farbą nie było w standardzie?
Dziekuję i pozdrawiam przyszłych sąsiadów :)
wilanowszczyk

Wróć do Wilanów ONE