Temat: myszy

myszy

Postautor: cheatah » 28 paź 2009, 15:36

Drodzy Sasiedzi,

czy Wy tez zauwazyliscie male gryzonie u siebie na balkonach lub w mieszkaniach ?

CZy to mozliwe, ze myszki podrozuja sobie w kanalach w ktorych prowadzone sa rury do grzejnikow ? Ja ostatnio zobaczylem ze w jednym z pokoi w miejscu w ktorym rura wchodzi w scianie, dookola tejze rury otwor sie znacznie poszerzyl, mimo tego ze jakis czas temu to samo miejsce bylo wykonczone. Mam podejrzenie ze to moze wlasnie myszy :/
Czy ktos z Was zauwazyl u siebie podobne objawy ?

Maciej
cheatah

Re: myszy

Postautor: agnes » 29 paź 2009, 9:58

Witam cię.
Z wielkim okrzykiem powiem że TAK TAK TAK są przepiękne malutkie i szybko pędzące MYSZY....Pewnie szukają jedzenia bądz chcą się ogrzać, a może przeczuwają srogą zimę.

A tak na poważnie, również u siebie zauważyłam kilka razy na balkonie wiem że chowają się pod parapetem na balkonie.
Pozdrawiam.
agnes

Postautor: cheatah » 30 paź 2009, 1:03

juz jest dwie mniej :), jeszcze pewnie z milion zostalo :). Najgorsze jest to ze nie wiem jak wchodza do mieszkania :/

na balkonie sobie moga zyc. tez widzialem kilka razy jak sie chowaly pod parapatem na balkonie, a pozniej kawaleczki styropianu sie walaly :/
cheatah

Postautor: azjia » 02 lis 2009, 11:39

U nas tez sie pojawily :( na razie na szybko zabezpieczylem wszystkie luki/braki w styropianie pianka izolacyjna, zobaczymy jak dlugo wytrzyma ...
Awatar użytkownikaazjia

Postautor: jacor » 06 lis 2009, 13:13

widocznie nasz dom ustawiono na ich terenie, a teraz gryzonie upominają się o swoje :)))

u mnie pojawiły się na balkonie jeszcze latem. teraz za to zauważyłem dwa szerszenie w domu... jakaś plaga?
jacor

Postautor: agaplzal » 15 lis 2009, 15:54

myslalam ze to nasz balkon jest został potraktowany jako wybrany, a tu widze ze nie koniecznie :-)
u nas mysz mieszkała od lata, obecnie sie nie pokazuje, a przynajmniej dawno jej nie widzialam...
faktycznie chowala sie pod parapetem na balkonie, byla jednak dosyc niesforna, bo nie przeszkadzalo jej nawet to ze na parapetowce ludzie tam siedzieli i palili papierosy, biegała sobie po balkonie mimo to :-(
pewnie nie ma co sie dziwic, sciągają z pol przed zimą, a blok mamy niedaleko pol posadowiony :-(

nigdy jeszcze czegos takiego nie widzialam, zeby myszy po balkonach biegały w Warszawie, ale jak widac jest to mozliwe :-)
agaplzal

Postautor: Sebol » 15 lis 2009, 17:50

Ja również zauważyłem mysz polną na balkonie, pewnie po elewacji z powodzeniem wędrują. Mogą więc bez problemu dostać się do mieszkania przez uchylone okno.
Przyznam, że czegoś takiego jeszcze nie widziałem, szczególnie w Warszawie na balkonie :mrgreen:
Sebol

Postautor: agaplzal » 15 lis 2009, 18:02

no wlasnie dzisiaj zaraz po tym jak odpisalam, zamknelam okna w salonie :-)
agaplzal

Postautor: ef-ka » 23 lip 2010, 12:25

Witam,
jestem przyszła sasiadka z sasiedniej inwestycji, przyznm ze bardzo zaciekawił mnie tamat myszek...jak teraz sprawa wyglada??
przyznam ze nie należe do sympatyków tych zwierzątek, szczególnie chodzacych nie wiadomo gdzie i po czym
:cry:
pozdr.
ef-ka

Postautor: norbert » 29 sty 2011, 22:58

U nas tez, u nas tez !

Balkon drugie pietro, strona patio. W mieszkaniu jeszcze nie zauwazylem. To bylo w listopadzie. Wtedy tak jak u Was uciekla po blache/parapet przy elewacji.

Lepsze to niz jakies karaluchy albo mrowki, ale chyba bym nie chcial,zeby mi po kuchni brykały :)
Awatar użytkownikanorbert

Osiedle/Inwestycja: Wilanów ONE

Postautor: sober » 30 sty 2011, 0:04

Na Nowym Wilanowie też są. Wbiła się w styropian na tarasie. Niech tylko cieplejszy weekend znajdę :hevil:
sober

Postautor: AnjaS » 30 sty 2011, 16:52

Myszy -to normalne.Przecież mieszkamy na łąkach.Jest tu też pełno jeży,tchórzofretek.Myszy wyniosą się na wiosnę ale ich wędrówka do domów na jesieni jest noramalna i w tej okolicy nie do zwalczenia.W kanałku przy Wilanowskiej mieszkają szczury-to trochę gorsze niż myszy-wystarczy postać przy kładce dla pieszych pół godziny i poobserwować dorodne okazy
AnjaS

Postautor: pguraj » 30 sty 2011, 21:20

W innym wątku ktoś pisał, że to nie szczury tylko piżmaki. Jest ich ponoć pokaźna rodzinka.

pzdr,p.
pguraj

Postautor: socia » 17 mar 2011, 14:44

niestety mysza znowu się pojawiła na balkonie tym razem na trzecim pietrze od strony patio, do tego stopnia bezczelna że siedzi sobie przy szybie i obserwuje co sie dzieje w mieszkaniu :shock:
socia

Postautor: klientwkrawacie » 17 mar 2011, 17:36

a może po prostu przyszła poprzeglądać się w szybie? :)
facebook.com/pantunieszczal
Awatar użytkownikaklientwkrawacie

Osiedle/Inwestycja: Ostoja Wilanów

Wróć do Wilanów ONE