Temat: droga wewnętrzna

droga wewnętrzna

Postautor: czekoladka » 13 gru 2009, 20:39

Witam,
nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie, ale nasza droga wewn. staje się ruchliwym objazdem ul. Branickiego dla wszystkich okolicznych mieszkańców. Mnie osobiście to przeszkadza, zwłaszcza kiedy samochody pędzą jak szalone i raz prawie mnie rozjechały. Nie wspominam już faktu, że miała to być cicha uliczka z małym natężeniem ruchu, a nie zastępować ulice, które powinno wybudować miasto. Co moi Sąsiedzi myślicie o tym? Czy możemy coś z tym zrobić?
Mamy okazje porozmawiać o tym i o innych sprawach na spotkaniu, które organizuje LUX DOM w środę 16.12.2009 o godz 19 dla mieszkańców Wilanów One
Pozdrawiam Serdecznie
czekoladka

Re: droga wewnętrzna

Postautor: Monique » 07 lip 2010, 12:01

Witam serdecznie,
Bardzo prosze o informacje czy jakies ustalenia odnosnie naszej drogi wewnetrznej zostaly podjete. W planach Wilanow One jest to droga zamknieta i osobiscie uwazam, ze trzeba ta droge zamknac jaknajszybciej dla pojazdow przejezdzajacych "na skroty" z predkoscia +60km/h. Inna drazniaca sprawa sa pojazdy zaparkowane bezposrednio na drodze oraz na rondzie, co uniemozliwia korzystanie z drogi, czy Ktos z Panstwa ingerowal juz w tej sprawie?
Awatar użytkownikaMonique

Postautor: norbert » 29 sty 2011, 23:07

Ha!

Czyli to tutaj zrodzil sie ten pomysl zamkniecia bramy...
Nie sadzicie, ze lepszym rozwiazaniem bylyby progi zwalniajace?

Odcinanie sobie jedynej sensownej drogi na Przyczolkowa to srednio elokwentne rozwiazanie...

Oczywiscie wiadomo, ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
Ja akurat czesto korzystalem z tego wyjazdu. Ciekaw jestem co mysli na ten temat reszta mieszkancow.

Nie moge sie doczekac dyskusji na zebraniu wspolnoty.
Acha i koniecznie trzeba ten samolubny zarzad wymienic :)

Pozdr.
Awatar użytkownikanorbert

Osiedle/Inwestycja: Wilanów ONE

Postautor: Pittrek » 24 mar 2011, 23:10

progi zwalniające także się już pojawiły :)
widocznie teraz to mieszkańcy bloku przesadzali z prędkościami ;)
zróbcie po prostu bramę przed wjazdem w uliczkę i po kłopocie, nikt "obcy" nie odważy się tam wjechać 8-)
Pittrek

Postautor: norbert » 29 mar 2011, 22:03

Ja bym jeszcze zastosował drut kolczasty i miny przeciw-samochodowe :) hmm albo inaczej.... moze tak zmienic cala ta uliczke wyjazdowa w deptak, postawic ławeczki na środku? Posadzic drzewka. Zaorać chodnik. Co Wy na to? :)

Postautor: konkus » 30 mar 2011, 7:41

norbert pisze:Ja bym jeszcze zastosował drut kolczasty i miny przeciw-samochodowe :) hmm albo inaczej.... moze tak zmienic cala ta uliczke wyjazdowa w deptak, postawic ławeczki na środku? Posadzic drzewka. Zaorać chodnik. Co Wy na to? :)

A ten pomysł akurat mi się podoba. Miałbym gdzie z dziećmi sparcerować w piękne wiosenne dni.
Chociaż prawdopodobnie wkrótce obudziłaby się tradycyjna polska mentalność - nie będzie mi tu obcy po moim deptaku deptał, bo ścieżkę wydepta. No i te rozkrzyczane cudze dzieci... Zamknąć furtkę i sprawdzać dowody osobiste przy wejściu!
konkus

Postautor: jacorl » 30 mar 2011, 10:18

Miny mozna rozbroic i ukrasc. Ja bym postawil doborowy oddzial zolnierzy GROM, polaczony z FORMOSA, stanowisko artylerii przeciwlotniczej i pare f-16 dla postrachu.
jacorl

Postautor: adad » 30 mar 2011, 11:11

Rozwiązanie jest proste: nie grodzić osiedli i nie będzie problemów z zamykaniem bram, furtek i sprawdzaniem dowodów wchodzących. Ale po co komu normalne życie na normalnym osiedlu.
Awatar użytkownikaadad

Osiedle/Inwestycja: Ostoja Wilanów

Postautor: norbert » 15 kwi 2011, 15:23

Niestety na zebraniu wlascicieli lokali wiekszosc obecnych byla za tym, aby brama pozostala zamknieta...

Zarzad Wspolnoty obiecal przedstawic "jakies" rozwiazanie, a raczej kilka mozliwych rozwiazan w postaci ankiety na podstawie ktorej bedzie podjeta decyzja, co dalej.

Gadali ogolnie od rzeczy, ze dziennie przejezdzaja tedy UWAGA tysiace samochodow....Gdyby nawet co dwie minuty przejezdzal tedy smochod (przez cala dobe nonstop) to mieli bysmy 720 samochodow, a nie tysiace. Jednak w taka czestotliwosc tez ciezko mi uwierzyc.

Postautor: waterdeep » 15 kwi 2011, 16:36

Po co dyskutować o bramie skoro Branickiego jest zamknięta?
waterdeep

Postautor: norbert » 27 kwi 2011, 22:39

kto Ci to wmówił? :) Dziś rano po niej jechałem i żadne znaki na to nie wskazywały na jej zamknięcie dla ruchu. Może Ci sie z jakas inna ulica pomylilo?

Postautor: marylewando » 29 kwi 2011, 10:09

oj chyba jednak jest zamknięta, jest znak zakaz ruchu, tylko postawiony jest na skrzyżowaniu z Sarmacka i na wjeździe z Przyczółkowej.
marylewando

Postautor: waterdeep » 29 kwi 2011, 14:12

Nie pomyliło mi się i nikt mi nie wmówił, natomiast możliwe, że coś się zmieniło i Branickiego na tym odcinku jest już ponownie otwarta. Całkowicie zgadzam się decyzją o zamknięciu bramy. Konieczność wyjazdu w stronę Konstancina, to pojedyncze przypadki a ruch na osiedlu znacznie się zmniejszył - co najważniejsze, nie jeżdżą już tędy busy z ekipami z budów i samochody ciężarowe. Stąd uważam, że wcześniejsza decyzja była słuszna.
waterdeep

Postautor: norbert » 29 kwi 2011, 23:32

A ktos z Was widzial taka mala tabliczke pod zakazem od strony Przyczolkowej? "Nie dotyczy pojazdow budowy i mieszkancow". Jak dla mnie to wlasnie oznacza, ze mnie ten zakaz nie dotyczy bo jestem tu zameldowany i mieszkam. No chyba, ze Ty nie jestes ani mieszkancem, ani budowlancem. Wtedy jak najbardziej ta ulica jest dla Ciebie zamknieta i masz calkowita racje :)

Postautor: focia » 30 kwi 2011, 21:19

W pewnym momencie tabliczka zmieniła się - teraz jest "nie dotyczy pojazdów budowy". Przynajmniej tak było jeszcze w zeszłym tygodniu :)
focia

Wróć do Wilanów ONE