Temat: Zamknieta brama z drogi wewnetrznej na "ulice" Branickiego
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Zamknieta brama z drogi wewnetrznej na "ulice" Branickiego
Witam
Chcialbym poprosic o Wasze opinie na temat zamkniecia drogi wewnetrznej z "ulica" Branickiego. Co sadzicie? Ilu z Was przeszkadzal ruch samochodow "obcych" na tyle, zeby owa droge zamknac?
Osobiscie, mnie ten pomysl sie nie podoba. Trudnosc omijania naszego bloku i przejechania przez bajora i dziury w okolicy skrzyzowania z Sarmacka jest duzo wieksza niz, niezauwazalny przeze mnie, wzmorzony ruch owych "obcych" pojazdow na drodze wewnetrznej..
Ale mniejsza o moja opinie - byc moze okaze sie, ze wiekszosc mysli inaczej.
Bardziej martwi mnie fakt, ze ta decyzja zostala podjeta pomiedzy Zarzadem Wspolnoty a Administracja. Uwazam bowiem, ze jako czlonek Wspolnoty mam prawo wyrazic swoje zdanie i uczestniczyc w procesie podejmowania decyzji. Nie moze byc, moim zdaniem, tak, ze kilkuosobowy Zarzad podejmuje decyzje bez konsultacji z Mieszkancami. W dobie internetu latwo jest zebrac nasze glosy. Niech to bedzie Demokracja a nie Autokracja.
Co myslicie, Drodzy Sasiedzi?
Pozdrawiam
P.S. Nie chce doprowadzic do wywolania zazartej dyskusji na tym forum
Wiec Love and Peace:)
Chcialbym poprosic o Wasze opinie na temat zamkniecia drogi wewnetrznej z "ulica" Branickiego. Co sadzicie? Ilu z Was przeszkadzal ruch samochodow "obcych" na tyle, zeby owa droge zamknac?
Osobiscie, mnie ten pomysl sie nie podoba. Trudnosc omijania naszego bloku i przejechania przez bajora i dziury w okolicy skrzyzowania z Sarmacka jest duzo wieksza niz, niezauwazalny przeze mnie, wzmorzony ruch owych "obcych" pojazdow na drodze wewnetrznej..
Ale mniejsza o moja opinie - byc moze okaze sie, ze wiekszosc mysli inaczej.
Bardziej martwi mnie fakt, ze ta decyzja zostala podjeta pomiedzy Zarzadem Wspolnoty a Administracja. Uwazam bowiem, ze jako czlonek Wspolnoty mam prawo wyrazic swoje zdanie i uczestniczyc w procesie podejmowania decyzji. Nie moze byc, moim zdaniem, tak, ze kilkuosobowy Zarzad podejmuje decyzje bez konsultacji z Mieszkancami. W dobie internetu latwo jest zebrac nasze glosy. Niech to bedzie Demokracja a nie Autokracja.
Co myslicie, Drodzy Sasiedzi?
Pozdrawiam
P.S. Nie chce doprowadzic do wywolania zazartej dyskusji na tym forum
- wilanowszczyk
Re: Zamknieta brama z drogi wewnetrznej na "ulice" Branickie
ja od poczatku glosowalam za zamknieciem tej drogi.( sprawa byla dyskutowana na zebraniu mieszkancow...) Mieszkalam wczesniej w centrum i w efekcie bylo ciszej w sypialni niz tu. Nasze okna niestety sa totalnie nieszczelne i nie pochlaniaja dzwiekow a akurat obie sypialnie wychodza na ta uliczke. Dochodzi do tego wiecznie zepsuta trzaskajaca furtka i halas gotowy. Kupujac mieszkanie bylam przekonywana ze bedzie to cicha osiedlowa wewnetrzna uliczka(i pewnie dlatego jest zbudowana z kostki, co doklada sie do halasu), a teraz stala sie ona tranzytem do Przyczolkowej dla sasiednich osiedli. Po za tym wyjazd z garazu przy pedzacych ta ulica "obcych" zawsze wprawial mnie w duzy niepokoj. Z tego co wiem jest to rozwiazanie tymczasowe, bo na razie nie ma kasy na wykonanie szlabanow otwieranych na piloty dla wilanow one...
pozdrawiam
pozdrawiam
- czekoladka
czekoladka pisze:Nasze okna niestety sa totalnie nieszczelne i nie pochlaniaja dzwiekow a akurat obie sypialnie wychodza na ta uliczke. Dochodzi do tego wiecznie zepsuta trzaskajaca furtka i halas gotowy.
W takiej sytuacji proponuję raczej złożyć reklamację na nieszczelne okna. Masz na to bodajże 3 lata od momentu odbioru mieszkania. 3 lata miną, ruch i tak się pojawi, i zostaniesz z problemem.
P.S.: Mnie temat nie dotyczy, z Waszej drogi korzystam może raz na 2 miesiące
- konkus
konkus pisze: Mnie temat nie dotyczy, z Waszej drogi korzystam może raz na 2 miesiące.
Czyli jednak dotyczy.
-
adad
- Osiedle/Inwestycja: Ostoja Wilanów
??? Z tego co wiem na terenie Miasteczka nie powinno być tak zamkniętych inwestycji? Wszystkie miały być otwarte. Nie bardzo sobie mogę wyobrazić jedną inwestycję zamkniętą w ten sposób. I jak? Płotem z drutu? O ile mogę zrozumieć irytację mieszkańców z powodu wzmożonego ruchu pod oknami, o tyle rozwiązanie jakie chcecie zastosować, moim zdaniem totalnie nie pasuje do koncepcji Miasteczka.czekoladka pisze:Z tego co wiem jest to rozwiazanie tymczasowe, bo na razie nie ma kasy na wykonanie szlabanow otwieranych na piloty dla wilanow one...
- focia
Przecież teren nie będzie zamknięty.
Będzie można swobodnie wjechać od strony ul. Sarmackiej. Zamknięta jest tylko brama od strony w zasadzie nieistniejącej ulicy Branickiego.
Niestety wielu mieszkańców spoza naszego osiedla nadużywa tej otwartości pędząc codziennie pod naszymi oknami (po drodze wewnętrznej).
Pozdrawiam, pg.
Będzie można swobodnie wjechać od strony ul. Sarmackiej. Zamknięta jest tylko brama od strony w zasadzie nieistniejącej ulicy Branickiego.
Niestety wielu mieszkańców spoza naszego osiedla nadużywa tej otwartości pędząc codziennie pod naszymi oknami (po drodze wewnętrznej).
Pozdrawiam, pg.
- pguraj
bardzo wazna sprawą tutaj jest takze kwestia utrzymania tej drogi. Poniewaz jest to droga wewn( nie ma nawet nazwy) i nalezy do naszego osiedla, to my ponosimy koszty oświetlania, odsniezania, sprzatania i takze remontow jesli bedzie szybko niszczona przez nadmierny ruch do ktorego nie zostala przystosowana. Z calym szacunkiem przepraszam Państwa z innych osiedli, ale ja osobiscie nie chce miec wyzszego czynszu z powodu Państwa ewentualnego niezadowolenia z tej sytuacji....
pozdrawiam
pozdrawiam
- czekoladka
Ja Was naprawdę rozumiem - zgadzam się, że ta uliczka powinna pozostać wewnętrzną uliczką Waszej inwestycji, a nie drogą pozwalającą spokojnie ominąć skandalicznie zaniedbaną ulicę Branickiego. Ale nie wyobrażam sobie jednocześnie na terenie Miasteczka szlabanów - to jest niezgodne z koncepcją całego Miasteczka.
- focia
ciekawe czy "czekoladka" nie parkuje na parkingu pod "naszym " koszyczkiem, który to parking odśnieżany jest z naszego budżetu, posypywany sola z "naszych" kieszeni, ba, nawet wybudowany był przez naszego dewelopera! i czy "czekoladka" wchodzi do koszyczka po "naszych" schodach trzymając się "naszej" poręczy! no i zanieczyszcza spalinami "nasze" powietrze... 
C-5
- bierute
czekoladka robi zakupy w hipermarketach i nie ma zwyczaju korzystac z nie swoich rzeczy bez pytania.... a tym bardziej jesli jej sie to nieswiadomie zdarzy i wlasciciel jest z tego niezadowolony to bardzo grzecznie przeprasza 
- czekoladka
ciekawe co będzie jak mieszkańcy którzy mają okna od ulicy Sarmackiej stwierdzą że przeszkadza im ruch samochodów
ciekawe czy wszyscy mieszkańcy Wilanów One są zachwyceni, że zamiast przejechać kawałek po równej drodze do Przyczółkowej muszą teraz objeżdżać całe osiedle... no chyba że ktoś chce się utopić po jakimś większym deszczu
rewelacja, zamiast pomyśleć o poprawie dojazdów i wyjazdów z naszego osiedla, zaczeliśmy zamykać wszelkie ułatwiające drogi
chyba niektórym najwygodniej by było jakby na całym terenie osiedla obowiązywał zakaz poruszania się samochodami
zastanawiam się jaki był cel zbudowania całkiem ładnej drogi z zatoczkami, latarniami oraz rondem... ba nawet z dwoma
na myśl przychodzą inne abstrakcyjne inwestycje możliwe tylko w naszym kraju
jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała, korzystaliście kiedyś ze skrótu na ursynów? jak jeszcze był przejezdny, tam to dopiero mieli mieszkańcy na co narzekać, zamknięcie tego skrótu był dla nich wybawieniem
inny przykład to skrót powsin - kabaty, szczerze to chyba w tych domach już nikt tam nie mieszka bo ruch pod samymi oknami mają praktycznie całą dobę
ciekawe czy wszyscy mieszkańcy Wilanów One są zachwyceni, że zamiast przejechać kawałek po równej drodze do Przyczółkowej muszą teraz objeżdżać całe osiedle... no chyba że ktoś chce się utopić po jakimś większym deszczu
rewelacja, zamiast pomyśleć o poprawie dojazdów i wyjazdów z naszego osiedla, zaczeliśmy zamykać wszelkie ułatwiające drogi
chyba niektórym najwygodniej by było jakby na całym terenie osiedla obowiązywał zakaz poruszania się samochodami
zastanawiam się jaki był cel zbudowania całkiem ładnej drogi z zatoczkami, latarniami oraz rondem... ba nawet z dwoma
na myśl przychodzą inne abstrakcyjne inwestycje możliwe tylko w naszym kraju
jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała, korzystaliście kiedyś ze skrótu na ursynów? jak jeszcze był przejezdny, tam to dopiero mieli mieszkańcy na co narzekać, zamknięcie tego skrótu był dla nich wybawieniem
inny przykład to skrót powsin - kabaty, szczerze to chyba w tych domach już nikt tam nie mieszka bo ruch pod samymi oknami mają praktycznie całą dobę
- Pittrek
czekoladka, mysle ze najpierw powinniscie sprzatnac swoje podworko zajmujac sie piratami z waszej inwestycji,wczoraj o 23 na odcinku Branickiego do waszego parkingu przejechal samochod z naddzwiekowom szybkoscia skrecajac na wasz parking z piskiem opon zapewniam ze nie byl to wizytujacy gosc
moze powinnas dac nam jakis namiar na siebie zebysmy nastepnym razem mogli cie powiadomic o przejezdzie pod twoimi oknami no i oczywiscie otrzymac pozwolenie
moze powinnas dac nam jakis namiar na siebie zebysmy nastepnym razem mogli cie powiadomic o przejezdzie pod twoimi oknami no i oczywiscie otrzymac pozwolenie
-
Aga50
mysle, ze czego racjonalnego bym nie napisala, to i tak grono osob ktore chcialyby korzystac z tej drogi ale juz niekoniecznie partycypowac w jej utrzymaniu bedzie niezadowolone
i wymysli duzo roznych argumentow zeby miec cos za darmo
mam nadzieje ze kazdy dokladnie wybral miejsce gdzie kupil mieszkanie.... Ja kupilam w bloku bez lokali uzytkowych i przy planowanej cichej osiedlowej uliczce i niech tak zostanie........
pozdrawiam serdecznie
mam nadzieje ze kazdy dokladnie wybral miejsce gdzie kupil mieszkanie.... Ja kupilam w bloku bez lokali uzytkowych i przy planowanej cichej osiedlowej uliczce i niech tak zostanie........
pozdrawiam serdecznie
- czekoladka
tak się nie da 
utwierdzam się w tym czytając inne tematy na forum
zawsze znajdzie się imprezowy sąsiad, albo taki który lubi sobie powiercić w ścianie z kolegami
cisza i spokój tylko w wolnostojącym domu na pustkowiu, mnie osobiście mieszkanie w bloku coraz bardziej irytuje
a że tak pozwolę się zapytać, jaki był cel wybudowania tej drogi?
rozumiem, że miała być tylko i wyłącznie dla mieszkańców tego jednego budynku, tak?
więc znowu się zapytam, a co jeśli ludzie mający okna od ulicy sarmackiej stwierdzą, że nie chcą słyszeć samochodów mieszkańców z Waszego bloku?
utwierdzam się w tym czytając inne tematy na forum
zawsze znajdzie się imprezowy sąsiad, albo taki który lubi sobie powiercić w ścianie z kolegami
cisza i spokój tylko w wolnostojącym domu na pustkowiu, mnie osobiście mieszkanie w bloku coraz bardziej irytuje
a że tak pozwolę się zapytać, jaki był cel wybudowania tej drogi?
rozumiem, że miała być tylko i wyłącznie dla mieszkańców tego jednego budynku, tak?
więc znowu się zapytam, a co jeśli ludzie mający okna od ulicy sarmackiej stwierdzą, że nie chcą słyszeć samochodów mieszkańców z Waszego bloku?
- Pittrek
Fajna sprawa: teraz będziecie utrzymywać drogę, z której nikt nie może skorzystać - również Wy. Fantastyczna sprawa!!! Współczuję jeżdżenia dookoła przez dziurawą Branickiego, które właśnie sobie zafundowaliście.
Przypomina mi to anegdotę:
Niemiecki góral prosi: Panie Boże, sąsiad ma 100 owieczek, ja mam tylko jedną - spraw, abym też miał 100 owieczek, jak ten sąsiad!
Polski góral prosi: Panie Boże, sąsiad ma 100 owieczek, ja mam tylko jedną - spraw, aby mu te wszystkie owce wyzdychały, coby miał gorzej ode mnie!
P.S.: Ponownie informuję, że patrzę na ten temat bezstronnie - korzystałem z tej drogi może raz na 2 miesiące, bardziej po drodze mi jechać dziurawą Branickiego.
Przypomina mi to anegdotę:
Niemiecki góral prosi: Panie Boże, sąsiad ma 100 owieczek, ja mam tylko jedną - spraw, abym też miał 100 owieczek, jak ten sąsiad!
Polski góral prosi: Panie Boże, sąsiad ma 100 owieczek, ja mam tylko jedną - spraw, aby mu te wszystkie owce wyzdychały, coby miał gorzej ode mnie!
P.S.: Ponownie informuję, że patrzę na ten temat bezstronnie - korzystałem z tej drogi może raz na 2 miesiące, bardziej po drodze mi jechać dziurawą Branickiego.
- konkus
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4