Temat: Królowej Marysieńki Bis vs. Sarmacka

Czy podoba się Wam nazwa ul. Królowej Marysieńki Bis?

Czas głosowania minął 30 paź 2008, 10:42

Tak
0
Brak głosów
Nie
6
100%

Liczba głosów : 6

Królowej Marysieńki Bis vs. Sarmacka

Postautor: sirk » 30 wrz 2008, 10:42

Witam ponownie Szanownych przyszłych Sąsiadów ;)

Po mojej ostatniej rozmowie z deweloperem porzuciłem niemal wszelką nadzieję, że nasz budynek "stanie" przy ul. Sarmackiej lub jakiejkolwiek innej niż KM Bis :( Nadzieję, którą dał mi ten sam deweloper przy naszej poprzedniej rozmowie. Okazuje się bowiem, że wszystko wskazuje na to, iż nasz nowy dom będzie znajdował się na ul. Królowej Marysieńki Bis.

Z całym szacunkiem dla Królowej Marysieńki (bo wciąż zakładam że chodzi o Marysieńkę od Sobieskiego a nie tą obecną :P) ale ta nazwa trochę mnie przeraża :-|
Wyobrażacie sobie wypełnianie wszystkich wniosków/dokumentów/druków i wpisywanie całej tej nieco przydługaśnej nazwy? Że już nie wspomnę o podawanie adresu za granicami Polski. Poza tym, ten "Bis"...

Czy ktoś z Was wie od czego zależy nazwa ulicy?
A może podoba się Wam pomysł mieszkania przy Królowej Marysieńki Bis?

Pozdrawiam serdecznie,
sirk
sirk

Postautor: cheatah » 30 wrz 2008, 13:21

hej,

ja mieszkam teraz przy al komisji edukacji narodowej (KEN) i szczerze mowiac nie sprawia to jakichs wiekszych problemow, takze nie obawialbym sie o dlugosc nazwy :)

niemniej jednal zgadzam sie ze ulica powinna sie nazywac sarmacka a nie krolowej marysienki BIS (KMB) tym bardziej ze jest to przedluzenie sarmackiej :)

podsumowujac jestem za sarmacka :)
cheatah

Postautor: DEROBSON » 30 wrz 2008, 14:00

czy aby Krolowej Marysieńki BIS to nazwa docelowa ulicy?zazwyczaj tak jest, ze zanim ulica sie fizycznie nie pojawi, to ma nazwę tymczasową

może KM Bis istnieje ona jedynie na potrzeby planistyczne - gdy podpisywałem uwowę przedwstępną sprzedaży, bydybek był opisany oczywiście działkami i Planem, a nazwa ulicy to była Projektowana 9 czy jakoś tak - dziś to Sarmacka

nie sądzę, aby dzielnica ( czy kto to te nazwy nadaje) nazwała ulicę ulicą Królowej Marysieński BIS - to juz lepiej rzeczywiście dać Alternatywy :) :mrgreen: :mrgreen:
DEROBSON

Postautor: Aga » 30 wrz 2008, 14:21

Albo zamiast Alternatywy dać ul. Rzeczypospolitej - tak jak u nas. Ulicy jeszcze nie nie ma, i jeszcze kilka lat na tym odcinku nie bedzie, ale adres już jest. Ech....
A zatem sąsiedzie z Wilanów ONE, wszystko jest możliwe..... :roll:
Aga

Postautor: majkeloski » 03 paź 2008, 17:15

gratuluje wiedzy i kompetencji przedstawicielowi Wilanow ONE, z ktorym rozmawiales! Wasz budynek bedzie mial adres ul. Sarmaca iles tam, mi wychodzi, ze 19. Nie ma ulicy KM bis i nie bedzie. To byla robocza nazwa ulicy, ktora funkcjonowala jakis czas temu, podczas sprzedazy pierwszych mieszkan w MW. Obecnie ulica ta nosi nazwe ul. Sarmacka. Ciagnie sie od skrzyzowania z Al. Wilanowska, przecina Klimczaka, projektowana Przyczolkowa BIS, a konczy sie na budynkach Krakowskiego Przedmiescia. Wszystkie bloki za skrzyzowaniem Sarmackiej i Klimczaka maja adresy od ul. Sarmackiej, w tym moj (Sarmacka 13) :)

pozdrawiam,

m.
majkeloski

Postautor: Artek » 10 gru 2008, 3:06

apropos długosci nazwy ulicy to czy wiecie jak nazywa się ul Franciszka Klimczaka (czyli ul.Klimczaka)za skrzyżowaniem z Al. Rzeczypospolitej?

nazywa się:

ul. Księdza Kardynała Augusta Hlonda

jak Wam się podoba??

:D zajefajna :D
Artek

Postautor: Artek » 10 gru 2008, 3:11

ups, ciut przekręciłem stopień patrona tej ulicy.

to ulica Księdza Prymasa Augusta Hlonda :)

to tak dla podania własciwej nazwy, co niewiele zmienia- też jest niezła :D:D i co najważniejsze krótka :D:D:D
Artek

Postautor: Pohor » 17 gru 2008, 0:47

Artek pisze:Kardynała
Artek pisze:Prymasa

:mrgreen: :lol: :lol: to Ci się udało :lol:
Awatar użytkownikaPohor
admin

Czyżby jednak Sarmacka?

Postautor: sirk » 17 sty 2009, 15:42

Przeglądałem ostatnio okolice naszej inwestycji na zumi i zauważyłem że ulica, która jeszcze niedawno figurowała tam jako Królowej Marysieńki bis została przemianowana na ul. Sarmacką.

majkeloski - Miałeś więc chyba rację!
Mam nadzieję, że wkrótce juz wszystko będzie jasne :)

Pozdrawiam!
sirk

Wróć do Wilanów ONE