Temat: Królowej Marysieńki Bis vs. Sarmacka
• Strona 1 z 1
Królowej Marysieńki Bis vs. Sarmacka
Witam ponownie Szanownych przyszłych Sąsiadów
Po mojej ostatniej rozmowie z deweloperem porzuciłem niemal wszelką nadzieję, że nasz budynek "stanie" przy ul. Sarmackiej lub jakiejkolwiek innej niż KM Bis
Nadzieję, którą dał mi ten sam deweloper przy naszej poprzedniej rozmowie. Okazuje się bowiem, że wszystko wskazuje na to, iż nasz nowy dom będzie znajdował się na ul. Królowej Marysieńki Bis.
Z całym szacunkiem dla Królowej Marysieńki (bo wciąż zakładam że chodzi o Marysieńkę od Sobieskiego a nie tą obecną
) ale ta nazwa trochę mnie przeraża
Wyobrażacie sobie wypełnianie wszystkich wniosków/dokumentów/druków i wpisywanie całej tej nieco przydługaśnej nazwy? Że już nie wspomnę o podawanie adresu za granicami Polski. Poza tym, ten "Bis"...
Czy ktoś z Was wie od czego zależy nazwa ulicy?
A może podoba się Wam pomysł mieszkania przy Królowej Marysieńki Bis?
Pozdrawiam serdecznie,
sirk
Po mojej ostatniej rozmowie z deweloperem porzuciłem niemal wszelką nadzieję, że nasz budynek "stanie" przy ul. Sarmackiej lub jakiejkolwiek innej niż KM Bis
Z całym szacunkiem dla Królowej Marysieńki (bo wciąż zakładam że chodzi o Marysieńkę od Sobieskiego a nie tą obecną
Wyobrażacie sobie wypełnianie wszystkich wniosków/dokumentów/druków i wpisywanie całej tej nieco przydługaśnej nazwy? Że już nie wspomnę o podawanie adresu za granicami Polski. Poza tym, ten "Bis"...
Czy ktoś z Was wie od czego zależy nazwa ulicy?
A może podoba się Wam pomysł mieszkania przy Królowej Marysieńki Bis?
Pozdrawiam serdecznie,
sirk
- sirk
hej,
ja mieszkam teraz przy al komisji edukacji narodowej (KEN) i szczerze mowiac nie sprawia to jakichs wiekszych problemow, takze nie obawialbym sie o dlugosc nazwy
niemniej jednal zgadzam sie ze ulica powinna sie nazywac sarmacka a nie krolowej marysienki BIS (KMB) tym bardziej ze jest to przedluzenie sarmackiej
podsumowujac jestem za sarmacka
ja mieszkam teraz przy al komisji edukacji narodowej (KEN) i szczerze mowiac nie sprawia to jakichs wiekszych problemow, takze nie obawialbym sie o dlugosc nazwy
niemniej jednal zgadzam sie ze ulica powinna sie nazywac sarmacka a nie krolowej marysienki BIS (KMB) tym bardziej ze jest to przedluzenie sarmackiej
podsumowujac jestem za sarmacka
- cheatah
czy aby Krolowej Marysieńki BIS to nazwa docelowa ulicy?zazwyczaj tak jest, ze zanim ulica sie fizycznie nie pojawi, to ma nazwę tymczasową
może KM Bis istnieje ona jedynie na potrzeby planistyczne - gdy podpisywałem uwowę przedwstępną sprzedaży, bydybek był opisany oczywiście działkami i Planem, a nazwa ulicy to była Projektowana 9 czy jakoś tak - dziś to Sarmacka
nie sądzę, aby dzielnica ( czy kto to te nazwy nadaje) nazwała ulicę ulicą Królowej Marysieński BIS - to juz lepiej rzeczywiście dać Alternatywy

może KM Bis istnieje ona jedynie na potrzeby planistyczne - gdy podpisywałem uwowę przedwstępną sprzedaży, bydybek był opisany oczywiście działkami i Planem, a nazwa ulicy to była Projektowana 9 czy jakoś tak - dziś to Sarmacka
nie sądzę, aby dzielnica ( czy kto to te nazwy nadaje) nazwała ulicę ulicą Królowej Marysieński BIS - to juz lepiej rzeczywiście dać Alternatywy
- DEROBSON
gratuluje wiedzy i kompetencji przedstawicielowi Wilanow ONE, z ktorym rozmawiales! Wasz budynek bedzie mial adres ul. Sarmaca iles tam, mi wychodzi, ze 19. Nie ma ulicy KM bis i nie bedzie. To byla robocza nazwa ulicy, ktora funkcjonowala jakis czas temu, podczas sprzedazy pierwszych mieszkan w MW. Obecnie ulica ta nosi nazwe ul. Sarmacka. Ciagnie sie od skrzyzowania z Al. Wilanowska, przecina Klimczaka, projektowana Przyczolkowa BIS, a konczy sie na budynkach Krakowskiego Przedmiescia. Wszystkie bloki za skrzyzowaniem Sarmackiej i Klimczaka maja adresy od ul. Sarmackiej, w tym moj (Sarmacka 13)
pozdrawiam,
m.
pozdrawiam,
m.
- majkeloski
Czyżby jednak Sarmacka?
Przeglądałem ostatnio okolice naszej inwestycji na zumi i zauważyłem że ulica, która jeszcze niedawno figurowała tam jako Królowej Marysieńki bis została przemianowana na ul. Sarmacką.
majkeloski - Miałeś więc chyba rację!
Mam nadzieję, że wkrótce juz wszystko będzie jasne
Pozdrawiam!
majkeloski - Miałeś więc chyba rację!
Mam nadzieję, że wkrótce juz wszystko będzie jasne
Pozdrawiam!
- sirk
• Strona 1 z 1