Temat: budynek A - termin oddania

budynek A - termin oddania

Postautor: karen » 01 paź 2008, 16:20

Witam wszystkich przyszłych sąsiadów!

Czy ktoś z Was wie kiedy realnie dojdzie do odbiorów techniczych mieszkań w bud A?
Byłam w MW ok 2-3 tyg temu w naszej inwestycji i szczerze mówiąc nie zapowiadało się na dotrzymanie terminu październikowego :( mnóstwo rusztowań wokół budynku, brak infrastruktury, niewykończone części wspólne itd

pozdr, k
karen

termin oddania

Postautor: Kamila_W » 01 paź 2008, 18:03

Dziwna sytuacja jest. Jedna dziewczyna powtarza mi non stop, że odbiór będzie jeszcze w październiku, więc ekipa spokojnie może wejść w listopadzie. Natomiast niedawno rozmawiałam z inną dziewczyną z biura i ta powiedziała wprost, że: jest małe opóźnienie, odbiory techniczne pewnie będą w listopadzie, a ekipa to najwcześniej będzie mogła wejść w STYCZNIU!!! Mam problem, bo nie wiem, jak się umówić z ekipą wykończeniową.
PZDR

PS: Ma któś może jakieś inne info?
Kamilka
Kamila_W

Postautor: stokrotka » 02 paź 2008, 11:32

No i to jest właśnie problem z tymi dziewczynami. Mają różne wersje..

Ale tak czy inaczej, w listopadzie na pewno nie będzie można wejść z ekipą. Wykonawca jak dobrze pójdzie wyjdzie z budowy w październiku, wtedy rozpoczną się nasze odbiory, które pewnie trochę potrwają (u mnie np prawie wszystkie ściany są krzywe jak nie wiem co, więc będą musieli poprawiać). W międzyczasie będą się starali o pozwolenie na użytkowanie. Tak więc myślę, że dobrze będzie jeśli wejdziemy do mieszkań w styczniu, zwłaszcza, że zgodnie z tym co usłyszałam w dziale sprzedaży, nie oddadzą nam mieszkań dopóki wszyscy nie będą mieli swoich odbiorów, co brzmi nieciekawie.
stokrotka

Postautor: karen » 02 paź 2008, 12:40

u mnie w mieszkaniu jest cała masa zacieków na ścianach i suficie - wilgoć przerażająca i szczerze mówiąc dopóki nie będzie działać centralne ogrzewanie, które choć odrobinę będzie wysuszać mieszkania to żadne prace wykończeniowe raczej nie wchodzą w grę...
Oby styczeń nie okazał się zbyt optymistyczną wersją na wejście ekipy.
Byłam wczoraj wieczorem na budowie i przynajmniej z zewnątrz nic się nie ruszyło od 3 tyg - ja żadnych zmian nie zauważyłam.
karen

Postautor: stokrotka » 02 paź 2008, 12:45

Wilgoć na ścianach?? No to kiepsko.. Sama nie wiem czy nie lepsze krzywe ściany.
Tak czy inaczej nie wygląda to dobrze. Ciekawe jak inne mieszkania, bo jeżeli też zrobili fuszerki to poprawki będą trochę trwały i pewnie styczeń będzie optymistycznym terminem.
Załamka..
stokrotka

Postautor: Kamila_W » 02 paź 2008, 16:50

Najgorsze jest to, że teraz w ogóle nie można zobaczyć swojego mieszkania! Dziś dzwoniłam do dewelopera i powiedzieli, że dobiór techniczny październik, a klucze – listopad. Ale oczywiście bez żadnych konkretów, jak zwykle :/
Kamilka
Kamila_W

Postautor: stokrotka » 03 paź 2008, 9:22

Nie można już oglądać mieszkać, bo wykonawca ma mało czasu na zakończenie budowy i nie chcą żeby się tam ktoś kręcił po budowie.
stokrotka

Postautor: agaplzal » 03 paź 2008, 9:46

No tak, dziewczyna ktora ma mnie zrobic projekt wykonczenia mieszkania byla w tamtym tygodniu na budowie i gosc z budowy powiedział ze będzie dobrze, jesli im uda sie w pazdzierniku zrealizowac odbiory techniczne...
tak wiec jak piszecie pewnie najwczesniej w styczniu bedzie mozna wejsc z ekipa a szkoda, bo myslalam juz o przygotowaniu wigilii w nowym mieszkanku.... :-|
agaplzal

Postautor: stokrotka » 05 lis 2008, 12:11

hmmm.. mamy listopad i ani widu ani słychu o naszych odbiorach :(
stokrotka

Postautor: cheatah » 11 lis 2008, 17:47

wczoraj pofatygowalem sie do biura i niestety nie uslyszalem pozytywnych wiadomosci.

budowa prawdopodobnie skonczy sie do konca listopada, wtedy zaczyna sie procedura odbioru budynku przez developera od wykonawcy a nastepnie procedura uzyskiwania pozwolon na zamieszkanie (4-8 tygodni)

dopiero wtedy moga sie zaczac odbiory techniczne przez mieszkancow, w optymistycznym wariancie ok polowy stycznia.
Oczywiscie to nie koniec dobrych wiadomosci bo do mieszkan bedzie mozna wejsc i klucze dostaniemy dopiero po podpisaniu ostatecznych aktow notarialnych, nalezy liczyc dodatkowo kilka tygodni. Dzialka musi zostac podzelona i zalozone musza zostac ksiegi wieczyste.

Realny termin wejscia ekip to ok polowy lutego. ja juz zaczalem sie przyzwyczajac do tej mysli, tym bardziej ze po drodze sa swieta :(

jezeli z ekipa bedziecie chcieli dokonywac zmian, nalezy oczywiscie doliczyc czas na otrzymanie zgody od administracji.

pozdrawiam
m
cheatah

Postautor: Aga » 11 lis 2008, 21:20

Na pocieszenie napiszę, że roślinność chyba będziecie mieli ładną. Wczoraj widziałam kilka dorodnych, wysokich drzew leżących wzdłuż bloków - pewnie czekają na posadzenie :-)
Aga

Postautor: cheatah » 27 lis 2008, 10:49

czy macie jakies nowe wiadomosci odnosnie planowanego terminu, zapewne wstpnego, odbior mieszkan ?

pozdr
maciej
cheatah

Najnowsze wieści z biura Wilanów One

Postautor: sirk » 14 sty 2009, 14:46

Zadzwoniliśmy do biura z pytaniem o termin odbiorów technicznych i ... dowiedzieliśmy się, że w przyszłym tygodniu mamy otrzymać list z informacją nt. wyznaczonego terminu odbioru :)

Co ważne, odbiory będą odbywały się w kolejności klatek od A do H.

Istnieje więc szansa że pierwsi szczęśliwcy z klatki A otrzymają klucze do swojego apartamentu już w lutym (zazdrościmy :))

Pozdrawiamy wszystkich (już wkrótce) Sąsiadów!
sirk

Postautor: cheatah » 15 sty 2009, 11:45

potwierdzam :)
podobno w tym tygodniu ma byc jeszcze mail w tej sprawie :)

w zwiazku z tym ze jestem szczesliwym sasiadem, niestety z klatki H. Jezeli komus z wczesniejszych klatek nie zalezy na czasie to ja sie chetnie zamienie na wczesniejszy termin :)

czekamy na pierwsze opinie z odbiorow :)
cheatah

Postautor: karen » 16 sty 2009, 14:12

no to super - czekam czekam z niecierpliwością
Mam m w klatce A, także jak tylko wezwą mnie na odb tech to zdam relacje;)
Mam nadzieję, że poprawek nie będzie a jak będą to kosmetyczne i nie zaowocuje to kolejnym wydłuzeniem bo ekipa już zwarta i gotowa czeka na wejście...
karen

Wróć do Wilanów ONE