Temat: budynek A - termin oddania
budynek A - termin oddania
Witam wszystkich przyszłych sąsiadów!
Czy ktoś z Was wie kiedy realnie dojdzie do odbiorów techniczych mieszkań w bud A?
Byłam w MW ok 2-3 tyg temu w naszej inwestycji i szczerze mówiąc nie zapowiadało się na dotrzymanie terminu październikowego
mnóstwo rusztowań wokół budynku, brak infrastruktury, niewykończone części wspólne itd
pozdr, k
Czy ktoś z Was wie kiedy realnie dojdzie do odbiorów techniczych mieszkań w bud A?
Byłam w MW ok 2-3 tyg temu w naszej inwestycji i szczerze mówiąc nie zapowiadało się na dotrzymanie terminu październikowego
pozdr, k
- karen
termin oddania
Dziwna sytuacja jest. Jedna dziewczyna powtarza mi non stop, że odbiór będzie jeszcze w październiku, więc ekipa spokojnie może wejść w listopadzie. Natomiast niedawno rozmawiałam z inną dziewczyną z biura i ta powiedziała wprost, że: jest małe opóźnienie, odbiory techniczne pewnie będą w listopadzie, a ekipa to najwcześniej będzie mogła wejść w STYCZNIU!!! Mam problem, bo nie wiem, jak się umówić z ekipą wykończeniową.
PZDR
PS: Ma któś może jakieś inne info?
PZDR
PS: Ma któś może jakieś inne info?
Kamilka
- Kamila_W
No i to jest właśnie problem z tymi dziewczynami. Mają różne wersje..
Ale tak czy inaczej, w listopadzie na pewno nie będzie można wejść z ekipą. Wykonawca jak dobrze pójdzie wyjdzie z budowy w październiku, wtedy rozpoczną się nasze odbiory, które pewnie trochę potrwają (u mnie np prawie wszystkie ściany są krzywe jak nie wiem co, więc będą musieli poprawiać). W międzyczasie będą się starali o pozwolenie na użytkowanie. Tak więc myślę, że dobrze będzie jeśli wejdziemy do mieszkań w styczniu, zwłaszcza, że zgodnie z tym co usłyszałam w dziale sprzedaży, nie oddadzą nam mieszkań dopóki wszyscy nie będą mieli swoich odbiorów, co brzmi nieciekawie.
Ale tak czy inaczej, w listopadzie na pewno nie będzie można wejść z ekipą. Wykonawca jak dobrze pójdzie wyjdzie z budowy w październiku, wtedy rozpoczną się nasze odbiory, które pewnie trochę potrwają (u mnie np prawie wszystkie ściany są krzywe jak nie wiem co, więc będą musieli poprawiać). W międzyczasie będą się starali o pozwolenie na użytkowanie. Tak więc myślę, że dobrze będzie jeśli wejdziemy do mieszkań w styczniu, zwłaszcza, że zgodnie z tym co usłyszałam w dziale sprzedaży, nie oddadzą nam mieszkań dopóki wszyscy nie będą mieli swoich odbiorów, co brzmi nieciekawie.
- stokrotka
u mnie w mieszkaniu jest cała masa zacieków na ścianach i suficie - wilgoć przerażająca i szczerze mówiąc dopóki nie będzie działać centralne ogrzewanie, które choć odrobinę będzie wysuszać mieszkania to żadne prace wykończeniowe raczej nie wchodzą w grę...
Oby styczeń nie okazał się zbyt optymistyczną wersją na wejście ekipy.
Byłam wczoraj wieczorem na budowie i przynajmniej z zewnątrz nic się nie ruszyło od 3 tyg - ja żadnych zmian nie zauważyłam.
Oby styczeń nie okazał się zbyt optymistyczną wersją na wejście ekipy.
Byłam wczoraj wieczorem na budowie i przynajmniej z zewnątrz nic się nie ruszyło od 3 tyg - ja żadnych zmian nie zauważyłam.
- karen
Wilgoć na ścianach?? No to kiepsko.. Sama nie wiem czy nie lepsze krzywe ściany.
Tak czy inaczej nie wygląda to dobrze. Ciekawe jak inne mieszkania, bo jeżeli też zrobili fuszerki to poprawki będą trochę trwały i pewnie styczeń będzie optymistycznym terminem.
Załamka..
Tak czy inaczej nie wygląda to dobrze. Ciekawe jak inne mieszkania, bo jeżeli też zrobili fuszerki to poprawki będą trochę trwały i pewnie styczeń będzie optymistycznym terminem.
Załamka..
- stokrotka
No tak, dziewczyna ktora ma mnie zrobic projekt wykonczenia mieszkania byla w tamtym tygodniu na budowie i gosc z budowy powiedział ze będzie dobrze, jesli im uda sie w pazdzierniku zrealizowac odbiory techniczne...
tak wiec jak piszecie pewnie najwczesniej w styczniu bedzie mozna wejsc z ekipa a szkoda, bo myslalam juz o przygotowaniu wigilii w nowym mieszkanku....
tak wiec jak piszecie pewnie najwczesniej w styczniu bedzie mozna wejsc z ekipa a szkoda, bo myslalam juz o przygotowaniu wigilii w nowym mieszkanku....
- agaplzal
wczoraj pofatygowalem sie do biura i niestety nie uslyszalem pozytywnych wiadomosci.
budowa prawdopodobnie skonczy sie do konca listopada, wtedy zaczyna sie procedura odbioru budynku przez developera od wykonawcy a nastepnie procedura uzyskiwania pozwolon na zamieszkanie (4-8 tygodni)
dopiero wtedy moga sie zaczac odbiory techniczne przez mieszkancow, w optymistycznym wariancie ok polowy stycznia.
Oczywiscie to nie koniec dobrych wiadomosci bo do mieszkan bedzie mozna wejsc i klucze dostaniemy dopiero po podpisaniu ostatecznych aktow notarialnych, nalezy liczyc dodatkowo kilka tygodni. Dzialka musi zostac podzelona i zalozone musza zostac ksiegi wieczyste.
Realny termin wejscia ekip to ok polowy lutego. ja juz zaczalem sie przyzwyczajac do tej mysli, tym bardziej ze po drodze sa swieta
jezeli z ekipa bedziecie chcieli dokonywac zmian, nalezy oczywiscie doliczyc czas na otrzymanie zgody od administracji.
pozdrawiam
m
budowa prawdopodobnie skonczy sie do konca listopada, wtedy zaczyna sie procedura odbioru budynku przez developera od wykonawcy a nastepnie procedura uzyskiwania pozwolon na zamieszkanie (4-8 tygodni)
dopiero wtedy moga sie zaczac odbiory techniczne przez mieszkancow, w optymistycznym wariancie ok polowy stycznia.
Oczywiscie to nie koniec dobrych wiadomosci bo do mieszkan bedzie mozna wejsc i klucze dostaniemy dopiero po podpisaniu ostatecznych aktow notarialnych, nalezy liczyc dodatkowo kilka tygodni. Dzialka musi zostac podzelona i zalozone musza zostac ksiegi wieczyste.
Realny termin wejscia ekip to ok polowy lutego. ja juz zaczalem sie przyzwyczajac do tej mysli, tym bardziej ze po drodze sa swieta
jezeli z ekipa bedziecie chcieli dokonywac zmian, nalezy oczywiscie doliczyc czas na otrzymanie zgody od administracji.
pozdrawiam
m
- cheatah
Najnowsze wieści z biura Wilanów One
Zadzwoniliśmy do biura z pytaniem o termin odbiorów technicznych i ... dowiedzieliśmy się, że w przyszłym tygodniu mamy otrzymać list z informacją nt. wyznaczonego terminu odbioru
Co ważne, odbiory będą odbywały się w kolejności klatek od A do H.
Istnieje więc szansa że pierwsi szczęśliwcy z klatki A otrzymają klucze do swojego apartamentu już w lutym (zazdrościmy
)
Pozdrawiamy wszystkich (już wkrótce) Sąsiadów!
Co ważne, odbiory będą odbywały się w kolejności klatek od A do H.
Istnieje więc szansa że pierwsi szczęśliwcy z klatki A otrzymają klucze do swojego apartamentu już w lutym (zazdrościmy
Pozdrawiamy wszystkich (już wkrótce) Sąsiadów!
- sirk
potwierdzam
podobno w tym tygodniu ma byc jeszcze mail w tej sprawie
w zwiazku z tym ze jestem szczesliwym sasiadem, niestety z klatki H. Jezeli komus z wczesniejszych klatek nie zalezy na czasie to ja sie chetnie zamienie na wczesniejszy termin
czekamy na pierwsze opinie z odbiorow
podobno w tym tygodniu ma byc jeszcze mail w tej sprawie
w zwiazku z tym ze jestem szczesliwym sasiadem, niestety z klatki H. Jezeli komus z wczesniejszych klatek nie zalezy na czasie to ja sie chetnie zamienie na wczesniejszy termin
czekamy na pierwsze opinie z odbiorow
- cheatah
no to super - czekam czekam z niecierpliwością
Mam m w klatce A, także jak tylko wezwą mnie na odb tech to zdam relacje;)
Mam nadzieję, że poprawek nie będzie a jak będą to kosmetyczne i nie zaowocuje to kolejnym wydłuzeniem bo ekipa już zwarta i gotowa czeka na wejście...
Mam m w klatce A, także jak tylko wezwą mnie na odb tech to zdam relacje;)
Mam nadzieję, że poprawek nie będzie a jak będą to kosmetyczne i nie zaowocuje to kolejnym wydłuzeniem bo ekipa już zwarta i gotowa czeka na wejście...
- karen