Temat: telewizja, internet, telefon
• Strona 1 z 1
telewizja, internet, telefon
Witam,
mam pytanko do osob ktore juz sie wprowadzily i juz podlaczyli sie do TV. Czy gniazdka zrobione jeszcze przez dewelopera podlaczone sa do jakiejs skrzynki monterskiej, tzn czy wystarczy zadzwonic np do UPC i pan monter tylko uaktywni dostep do TV czy trzeba jeszcze je do jakiejs skrzynki samodzielnie poprowadzic.
Pytam teraz bo akurat kuje wszystko, a do tego odkrylem magiczna skrzynke w przedpokoju, ktora teoretycznie tez jest telewizyjna (koncza sie w niej 3 kable od tv)
z gory dzieki za odpowiedz.
pzdr
m
mam pytanko do osob ktore juz sie wprowadzily i juz podlaczyli sie do TV. Czy gniazdka zrobione jeszcze przez dewelopera podlaczone sa do jakiejs skrzynki monterskiej, tzn czy wystarczy zadzwonic np do UPC i pan monter tylko uaktywni dostep do TV czy trzeba jeszcze je do jakiejs skrzynki samodzielnie poprowadzic.
Pytam teraz bo akurat kuje wszystko, a do tego odkrylem magiczna skrzynke w przedpokoju, ktora teoretycznie tez jest telewizyjna (koncza sie w niej 3 kable od tv)
pzdr
m
- cheatah
Re: do juz mieszkajacych
Skrzynka w mieszkaniu to prawdopodobnie rozdzielnia na poszczególne pokoje, tzn. kabel zasilający i te, które są rozprowadzone w mieszkaniu do pomieszczeń - przynajmniej tak jest u mnie w KP. Jeśli nie są połączone to monter UPC je połączy.
Skrzynka UPC jest w piwnicy i jak zadzwonisz do UPC przyjdzie monter i wepnie twój kabel do przyłącza w skrzynce. Kabel nie jest standardowo wpięty.
Skrzynka UPC jest w piwnicy i jak zadzwonisz do UPC przyjdzie monter i wepnie twój kabel do przyłącza w skrzynce. Kabel nie jest standardowo wpięty.
- ar156
ar156, jezeli mowimy o rozdzielni w mieszkaniu na pokoje, to dobrze rozumiem ze jeden kabel powinien byc jako 'przyjscie' sygnalu ze skrzynki UPC, a dwa pozostale do wyjscia ze skrzynki do pokoi (mialem oryginalnie dwa gniazdka tv)? I to by sie nawet wtedy zgadzalo
, bo faktycznie kable nie sa polaczone.
dobrze ze tej rozdzielni nie zamurowalem, bo mialem takie zakusy
dzieki i pzdr
dobrze ze tej rozdzielni nie zamurowalem, bo mialem takie zakusy
dzieki i pzdr
- cheatah
Ja juz się podłączyłem i Pan z Astera wiedział co robić i wszystko sprawnie podłączył.
Robert
Robert
cheatah pisze:Witam,
pzdr
m
- Robert K.
• Strona 1 z 1