Temat: wiosenne porządki 2010

wiosenne porządki 2010

Postautor: bierute » 01 mar 2010, 16:29

Drodzy mieszkańcy Miasteczka Wilanów.

Nadchodzi duzymi krokami wiosna, wiec pora zabrać się za uporządkowanie zaniedbanych spraw.

Nie specjalnie wiem, jaka formułe miałby taki temat przyjąć, aby był on po prostu skuteczny, ale na początek moze warto wymienić ZANIEDBANIA w dzielnicy, aby osoby odpowiedzialne poczuły ciepły oddech mieszkańców na plecach...

1. OZNAKOWANIE ulic, chodników i dróg rowerowych.

2. ZADBANIE o porządek parkingowy w miasteczku - główne problemy to ul.Sarmacka, na której jest obecnie totalna parkingowa wolna amerykanka...

kto da więcej?
C-5
bierute

Re: WIOSENNE PORZĄDKI

Postautor: konkus » 01 mar 2010, 18:36

Ustawienie koszy na śmieci z woreczkami na psie odpady. Ja naprawdę nie mam ochoty zostawiać po swoim psie pamiątek wokół bloku, chętnie sprzątnę - proszę tylko o minimum warunków ku temu.
konkus

Postautor: Aga » 01 mar 2010, 22:01

Jeszcze dzika reklama na latarniach - ale chyba jej jakby mniej przez tę okrutną zimę :-)

Mnie bardzo denerwuje dziki parking na trawniku u zbiegu Sarmackiej i Branickiego, w pobliżu delikatesów "niebieskich". Trawnik chyba sobie sam wyrósł, ale prezentował się dobrze. Teraz będzie rozjeżdżone błocko.

Nie ma ani jednej publicznej śmietniczki wzdłuż Królewskiego Przedmieścia II (nie wiem jak sprawa wygląda z innymi inwestycjami na południe od Branickiego, ale wydaje mi się, że tak samo). Podobno deweloper już przekazał miastu teren pod drogi, więc miasto powinno się tym zająć....
Aga

Postautor: konkus » 01 mar 2010, 22:11

Aga pisze:Mnie bardzo denerwuje dziki parking na trawniku u zbiegu Sarmackiej i Branickiego, w pobliżu delikatesów "niebieskich". Trawnik chyba sobie sam wyrósł, ale prezentował się dobrze. Teraz będzie rozjeżdżone błocko.

Dzisiaj widziałem, jak z tego błocka próbował wyjechać samochód. Jeden koleś za kierownicą, drugi po kostki w błocie i w fontannach błota spod kół próbował pomóc wypchnąć samochód z błotnej pułapki.
W pierwszym odruchu już zacząłem zwalniać, żeby pobiec z pomocą - ale potem zobaczyłem to klepisko urządzone przez piratów parkingowych i stwierdziłem - "a dobrze ci tak, pomęcz się".

Ciekawe, czy następnym razem koleś tam zaparkuje...
konkus

Postautor: Spock » 02 mar 2010, 10:15

Dzika reklama z latarń na Sarmackiej to zniknęła bo "nieznani sprawcy" :) się za nią wzięli za pomocą nożą i przecinaka...myślę że jak będzie odpowiednio szybko zrywana to w końcu ci "reklamodawcy" sobie dadzą spokój, zwłaszcza jeśli chodzi o większe "billboardy"...
Spock

Postautor: konkus » 02 mar 2010, 10:39

Spock pisze:Dzika reklama z latarń na Sarmackiej to zniknęła bo "nieznani sprawcy" :) się za nią wzięli za pomocą nożą i przecinaka...myślę że jak będzie odpowiednio szybko zrywana to w końcu ci "reklamodawcy" sobie dadzą spokój, zwłaszcza jeśli chodzi o większe "billboardy"...

Ja się w to bawiłem cały zeszły rok. Ale ileż można samemu walczyć z wiatrakami?...
konkus

Postautor: bierute » 02 mar 2010, 13:11

pamietajcie, ze ci, którzy rozklejaja to wynajeci ludzie przez zleceniodawców... dzwoniłem w tamtym roku do dwóch takich zleceniodawców "z mordą" i grzecznie przepraszali i obiecywali usunięcie reklam...
a co powiecie o NICZYIM "syfie" pomiędzy Królewskim Przedmieściem a szpitalem Medicover? Swoją drogą dziwię się troche Polnordowi, który ma nieopodal swój blaszak, przed którym strzyże trawkę a dookoła taki syf... nieźle to świadczy o takim deweloperze... chcą sprzedawać drogie powierzchnie biurowe bogatej klienteli, która przed podpisaniem umowy musi brnąć po kostki w błocie, syfie, bałaganie postbudowlanym i psich odchodach... prezes chyba z jakiejs zabitej dechami wsi, skoro taka okolica go w oczy nie kole...
C-5
bierute

Re: wiosenne porządki 2010

Postautor: Bernard » 05 kwi 2011, 9:22

test1
Awatar użytkownikaBernard

Re: wiosenne porządki 2010

Postautor: luka7k » 05 kwi 2011, 11:30

Zdubluję postulat
- oznakowanie
- porządek parkingowy

na Kazachskiej zaczyna się tworzyć jeszcze większy syf parkingowy niż na Sarmackiej.
Jak jeszcze wprowadzą się mieszkańcy do Dobrego Domu, to już w ogóle będzie nieprzejezdnie.
Awatar użytkownikaluka7k

Postautor: focia » 06 kwi 2011, 18:14

konkus pisze:Ustawienie koszy na śmieci z woreczkami na psie odpady. Ja naprawdę nie mam ochoty zostawiać po swoim psie pamiątek wokół bloku, chętnie sprzątnę - proszę tylko o minimum warunków ku temu.

Psie odchody można wyrzucać do normalnych koszy na śmieci - choć przyznaję, że tych w Miasteczku jest zdecydowanie zbyt mało.

Na pewno zwiększenie ilości koszy na śmieci, wspomniane wyżej uporządkowanie parkowania, uporządkowanie kanałku przy Klimczaka, rozwiązanie kwestii Orszady...
focia

Wróć do Akcje społeczne