Temat: Wspólny portret mieszkańców MW - 13.03.2011, godz. 13.00

Wspólny portret mieszkańców MW - 13.03.2011, godz. 13.00

Postautor: karadzi » 12 mar 2011, 0:24

Drodzy Sąsiedzi i Przyjaciele,

redakcja tygodnika „POLITYKA” wystąpiła z propozycją zrobienia nam wspólnego zdjęcia - PORTRETU MIESZKAŃCÓW Miasteczka Wilanów. Podejmijmy to wyzwanie, a już w kwietniu br. szukajcie się w artykule poświęconym mieszkańcom Miasteczka. Redakcja planuje opisać fenomen socjologiczny tego miejsca i jego wspaniałych mieszkańców, stąd wspólne foto będzie najlepszą ilustracją materiału.

Akcja jest w pełni spontaniczna, więc wybaczcie tryb zaproszenia, ale kierujemy je do Was niezwłocznie, tuż po otrzymaniu tej propozycji - licząc, że jak zawsze nie zawiedziecie :-)

Stowarzyszenie Mieszkańców Miasteczka Wilanów
GORĄCO ZAPRASZA MIESZKAŃCÓW DO WSPÓLNEGO PORTRETU
NIEDZIELA 13.03.2011, godz. 13.00
Skrzyżowanie ul. Klimczaka/Sarmacka

Po wykonaniu zdjęcia, co zajmie najwyżej 15 min., chętnie porozmawiamy. Obecni będą przedstawiciele Kapituły i radni SMMW.
Prosimy o wsparcie pomysłu i rozesłanie tego zaproszenia do jak największej liczby znajomych i sąsiadów. Przyjdźcie całymi rodzinami.

ZAPRASZAMY
Awatar użytkownikakaradzi
Radny

Re: Zdjęcie mieszkańców MIASTECZKA - ta Niedziela !!!

Postautor: michauek » 12 mar 2011, 1:28

Fenomen socjologiczny? A cóż się pod tym kryje?
michauek

Postautor: karadzi » 12 mar 2011, 9:30

Wysoki poziom integracji MW oraz tożsamość lokalna.

KR
Radny

Postautor: Chris » 12 mar 2011, 17:06

Chyba wyczuwam ironię :mrgreen:
Awatar użytkownikaChris

Postautor: michauek » 13 mar 2011, 12:02

Nie przyjdę, nie znając kontekstu artykułu. Mam niemiłe doświadczenia w tym względzie. Jaką mamy pewność, że nasza facjata nie będzie firmowała tekstu o frajerach, którzy dali się nabrać na wizję architekta i miraże deweloperów? Albo o gettcie w granicach Warszawy? Dziękuję, postoję.
michauek

Postautor: QQrydziany » 13 mar 2011, 17:29

michauek - żal mi Ciebie... niewiem skad to wrazenie o tym gettcie... wiedzial co kupowal a teraz narzeka ... ŚWIETNA INICJATYWA ! oby wiecej takich ..
Awatar użytkownikaQQrydziany

Osiedle/Inwestycja: Królewskie Przedmieście

Postautor: michauek » 14 mar 2011, 11:04

QQrydziany pisze:michauek - żal mi Ciebie... niewiem skad to wrazenie o tym gettcie... wiedzial co kupowal a teraz narzeka ... ŚWIETNA INICJATYWA ! oby wiecej takich ..

Żal zachowaj dla siebie. Masz kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem? Napisałem wyraźnie, że z racji tego, iż MW jest karykaturą tego czym miało być, jest wygodnym celem dla miłośników paszkwili. A o tym, że za MW ciągnie się opinia getta (podobnie zresztą jak za Mariną), wiedzą chyba nawet dzieci w przedszkolu. Ja się z tym nie zgadzam, ale nie zgadzam się również żeby takie plotki pogłębiać. Dlatego zapytałem o kontekst artykułu. A Tobie się dziwię, bo masz w stopce "elkę", więc chyba najlepiej powinieneś wiedzieć, jak gryzipiórki mogą manipulować rzeczywistością i naginać fakty to bzdurnych tez.
michauek

Postautor: karadzi » 14 mar 2011, 12:55

Witam,
mieszkańcy dopisali. Dzieki ;-)))) Jesteście świetni. Było bardzo fajnie, nawet troche porozmawialismy o naszych sprawach. Dziekuje za wszystkie pytania i pomysły na nowe interpelacje.

Autor artykułu zapewnia, że będzie to tekst o trendach socjologicznych, w kontekscie powstawnia SMMW, jako organizacji stricte lokalnej. Sądząc z relacji z redakcją, powinno byc OK. Ale rozumiem, gdyż tez nie znam, ani nikt z SMMW ostecznego tekstu, obawę. Zaryzykowalismy, ale jednak na podstawie tematu zdjęcia i pytań - liczymy na material obiektywny. Ot, taki urok pracy z mediami :-))

Pozdrawiam
KAsia
Radny

Postautor: mruw77 » 14 mar 2011, 20:33

w takim wydawnictwie też kalkulują jak zarobić (naczelny vs. zarząd) więc moim skromnym zdaniem, im raczej chodzi o ilość czytelników - czyli większa sprzedaż ... :hevil:

a jak mniemam dużo więcej "odbiorców" Polityki chętniej poczyta o pozytywnym fenomenie (czy coś w tym guście!?) który nagle "rozkwitł" na zabagnionych polach SGGW .... :roll: , niż kolejną dołująca wypocinę, o tym, że nic w tym kraju nie wychodzi ..., a już z pewnością żaden plan 5-cio czy 10-cio letni ;)

Ja byłem z całą rodzinką :mrgreen:
Awatar użytkownikamruw77

Postautor: Ja_cek » 15 mar 2011, 8:25

Witam,
ja też byłem z żoną i synowcem, staliśmy obok brązowego i białego pieska :lol:
Uważam, że szkoda tylko, że poprzestano na samym zdjęciu.
Bo zrozumiałem, że autorzy chcą porozmawiać nie tylko z ciałem formalnym SMmW ale również z samymi mieszkańcami, oraz nie tylko wykorzystać nasze facese jako ilustrację :-/

Napewno takie akcje są b. potrzebne jeśli chcemy budować w Miasteczku Wilanów na serio - górnolotnie mówiąc- społeczność zorientowaną obywatelsko.
Oraz dzielic się i na forum i w realu tym co dla nas jako społeczności ważne i potrzebne.
Dlatego może jak przyjdzie maj SMMW w ramach rewanżu zorganizuje majówkę z kiełbaskami i piwem :roll: ?
Każdy przyniesie co nieco i może byc przyjemnie, tylko gdzie rozstawimy grille?
pozdr w bardzo miło pachnący wiosną wtorkowy poranek
Ja_cek
Awatar użytkownikaJa_cek

Postautor: Paweł80 » 15 mar 2011, 9:39

Ja_cek pisze:Napewno takie akcje są b. potrzebne jeśli chcemy budować w Miasteczku Wilanów na serio - górnolotnie mówiąc- społeczność zorientowaną obywatelsko.

Kiedyś mieszkałem na Moktowie, i szczerze mówiąc było mi wszystko jedno co się dzieje wokół. W Miasteczku jest inaczej. Pomimo fali narzekań i jęków traktuje to miejce jak swój dom. Więc zależy mi na obywatelkiej postawie, na początek sprzątam po swoim psie i mówię sąsiadom "dzień dobry", a czasem pogawędzę z kimś, kto wyszedł na spacer, i absolutnie nie smiecę. :).

pozdr w bardzo miło pachnący wiosną wtorkowy poranek

Pozdrawiam sąsiada, nie wiem , z jakiego osiedla, ale co mi tam :mrgreen:
Paweł80

Postautor: Ja_cek » 15 mar 2011, 10:04

Pozdrawiam również :) z osiedla Ostoja
Załączniki
stary Wilanów.jpg
Awatar użytkownikaJa_cek

Postautor: Ja_cek » 15 mar 2011, 10:44

A tak byśmy wyglądali (zapewne) ;) jakby artykuł z masteczka zamieszczał
np. "Kurier Warszawski" 100 lat temu
Polecam do poczytania fajny blog lokalny z Powsinka z super archiwaliami
http://powsinoga1.blox.pl
http://powsinoga1.blox.pl/resource/stroj_wilanowski.jpg
mieszkańcy wilanowa.jpg

pozdr
ja_cek
Awatar użytkownikaJa_cek

Postautor: klientwkrawacie » 15 mar 2011, 12:10

przegapiłem!

czy może ktoś wrzucić jakieś zdjęcie ze spotkania? tak, żeby było widać ile osób dopisało.
no i żeby można się było pochwalić kto gdzie i koło kogo stał :)
facebook.com/pantunieszczal
Awatar użytkownikaklientwkrawacie

Osiedle/Inwestycja: Ostoja Wilanów

Postautor: jcyrul » 17 mar 2011, 11:09

za 2-3 tygodnie do "Polityki" bedzie dolaczony dodatek pt. LIFESTYLE. I tam bedzie mozna sprawdzic, ile osob dopisalo :)
Awatar użytkownikajcyrul

Wróć do Akcje społeczne