Temat: Wspólny portret mieszkańców MW - 13.03.2011, godz. 13.00
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Wspólny portret mieszkańców MW - 13.03.2011, godz. 13.00
Drodzy Sąsiedzi i Przyjaciele,
redakcja tygodnika „POLITYKA” wystąpiła z propozycją zrobienia nam wspólnego zdjęcia - PORTRETU MIESZKAŃCÓW Miasteczka Wilanów. Podejmijmy to wyzwanie, a już w kwietniu br. szukajcie się w artykule poświęconym mieszkańcom Miasteczka. Redakcja planuje opisać fenomen socjologiczny tego miejsca i jego wspaniałych mieszkańców, stąd wspólne foto będzie najlepszą ilustracją materiału.
Akcja jest w pełni spontaniczna, więc wybaczcie tryb zaproszenia, ale kierujemy je do Was niezwłocznie, tuż po otrzymaniu tej propozycji - licząc, że jak zawsze nie zawiedziecie :-)
Stowarzyszenie Mieszkańców Miasteczka Wilanów
GORĄCO ZAPRASZA MIESZKAŃCÓW DO WSPÓLNEGO PORTRETU
NIEDZIELA 13.03.2011, godz. 13.00
Skrzyżowanie ul. Klimczaka/Sarmacka
Po wykonaniu zdjęcia, co zajmie najwyżej 15 min., chętnie porozmawiamy. Obecni będą przedstawiciele Kapituły i radni SMMW.
Prosimy o wsparcie pomysłu i rozesłanie tego zaproszenia do jak największej liczby znajomych i sąsiadów. Przyjdźcie całymi rodzinami.
ZAPRASZAMY
redakcja tygodnika „POLITYKA” wystąpiła z propozycją zrobienia nam wspólnego zdjęcia - PORTRETU MIESZKAŃCÓW Miasteczka Wilanów. Podejmijmy to wyzwanie, a już w kwietniu br. szukajcie się w artykule poświęconym mieszkańcom Miasteczka. Redakcja planuje opisać fenomen socjologiczny tego miejsca i jego wspaniałych mieszkańców, stąd wspólne foto będzie najlepszą ilustracją materiału.
Akcja jest w pełni spontaniczna, więc wybaczcie tryb zaproszenia, ale kierujemy je do Was niezwłocznie, tuż po otrzymaniu tej propozycji - licząc, że jak zawsze nie zawiedziecie :-)
Stowarzyszenie Mieszkańców Miasteczka Wilanów
GORĄCO ZAPRASZA MIESZKAŃCÓW DO WSPÓLNEGO PORTRETU
NIEDZIELA 13.03.2011, godz. 13.00
Skrzyżowanie ul. Klimczaka/Sarmacka
Po wykonaniu zdjęcia, co zajmie najwyżej 15 min., chętnie porozmawiamy. Obecni będą przedstawiciele Kapituły i radni SMMW.
Prosimy o wsparcie pomysłu i rozesłanie tego zaproszenia do jak największej liczby znajomych i sąsiadów. Przyjdźcie całymi rodzinami.
ZAPRASZAMY
-
karadzi
- Radny
Re: Zdjęcie mieszkańców MIASTECZKA - ta Niedziela !!!
Fenomen socjologiczny? A cóż się pod tym kryje?
- michauek
Wysoki poziom integracji MW oraz tożsamość lokalna.
KR
KR
-
karadzi
- Radny
Chyba wyczuwam ironię 
-
Chris
Nie przyjdę, nie znając kontekstu artykułu. Mam niemiłe doświadczenia w tym względzie. Jaką mamy pewność, że nasza facjata nie będzie firmowała tekstu o frajerach, którzy dali się nabrać na wizję architekta i miraże deweloperów? Albo o gettcie w granicach Warszawy? Dziękuję, postoję.
- michauek
michauek - żal mi Ciebie... niewiem skad to wrazenie o tym gettcie... wiedzial co kupowal a teraz narzeka ... ŚWIETNA INICJATYWA ! oby wiecej takich ..
-
QQrydziany
- Osiedle/Inwestycja: Królewskie Przedmieście
QQrydziany pisze:michauek - żal mi Ciebie... niewiem skad to wrazenie o tym gettcie... wiedzial co kupowal a teraz narzeka ... ŚWIETNA INICJATYWA ! oby wiecej takich ..
Żal zachowaj dla siebie. Masz kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem? Napisałem wyraźnie, że z racji tego, iż MW jest karykaturą tego czym miało być, jest wygodnym celem dla miłośników paszkwili. A o tym, że za MW ciągnie się opinia getta (podobnie zresztą jak za Mariną), wiedzą chyba nawet dzieci w przedszkolu. Ja się z tym nie zgadzam, ale nie zgadzam się również żeby takie plotki pogłębiać. Dlatego zapytałem o kontekst artykułu. A Tobie się dziwię, bo masz w stopce "elkę", więc chyba najlepiej powinieneś wiedzieć, jak gryzipiórki mogą manipulować rzeczywistością i naginać fakty to bzdurnych tez.
- michauek
Witam,
mieszkańcy dopisali. Dzieki ;-)))) Jesteście świetni. Było bardzo fajnie, nawet troche porozmawialismy o naszych sprawach. Dziekuje za wszystkie pytania i pomysły na nowe interpelacje.
Autor artykułu zapewnia, że będzie to tekst o trendach socjologicznych, w kontekscie powstawnia SMMW, jako organizacji stricte lokalnej. Sądząc z relacji z redakcją, powinno byc OK. Ale rozumiem, gdyż tez nie znam, ani nikt z SMMW ostecznego tekstu, obawę. Zaryzykowalismy, ale jednak na podstawie tematu zdjęcia i pytań - liczymy na material obiektywny. Ot, taki urok pracy z mediami :-))
Pozdrawiam
KAsia
mieszkańcy dopisali. Dzieki ;-)))) Jesteście świetni. Było bardzo fajnie, nawet troche porozmawialismy o naszych sprawach. Dziekuje za wszystkie pytania i pomysły na nowe interpelacje.
Autor artykułu zapewnia, że będzie to tekst o trendach socjologicznych, w kontekscie powstawnia SMMW, jako organizacji stricte lokalnej. Sądząc z relacji z redakcją, powinno byc OK. Ale rozumiem, gdyż tez nie znam, ani nikt z SMMW ostecznego tekstu, obawę. Zaryzykowalismy, ale jednak na podstawie tematu zdjęcia i pytań - liczymy na material obiektywny. Ot, taki urok pracy z mediami :-))
Pozdrawiam
KAsia
-
karadzi
- Radny
w takim wydawnictwie też kalkulują jak zarobić (naczelny vs. zarząd) więc moim skromnym zdaniem, im raczej chodzi o ilość czytelników - czyli większa sprzedaż ...
a jak mniemam dużo więcej "odbiorców" Polityki chętniej poczyta o pozytywnym fenomenie (czy coś w tym guście!?) który nagle "rozkwitł" na zabagnionych polach SGGW ....
, niż kolejną dołująca wypocinę, o tym, że nic w tym kraju nie wychodzi ..., a już z pewnością żaden plan 5-cio czy 10-cio letni 
Ja byłem z całą rodzinką
a jak mniemam dużo więcej "odbiorców" Polityki chętniej poczyta o pozytywnym fenomenie (czy coś w tym guście!?) który nagle "rozkwitł" na zabagnionych polach SGGW ....
Ja byłem z całą rodzinką
-
mruw77
Witam,
ja też byłem z żoną i synowcem, staliśmy obok brązowego i białego pieska
Uważam, że szkoda tylko, że poprzestano na samym zdjęciu.
Bo zrozumiałem, że autorzy chcą porozmawiać nie tylko z ciałem formalnym SMmW ale również z samymi mieszkańcami, oraz nie tylko wykorzystać nasze facese jako ilustrację
Napewno takie akcje są b. potrzebne jeśli chcemy budować w Miasteczku Wilanów na serio - górnolotnie mówiąc- społeczność zorientowaną obywatelsko.
Oraz dzielic się i na forum i w realu tym co dla nas jako społeczności ważne i potrzebne.
Dlatego może jak przyjdzie maj SMMW w ramach rewanżu zorganizuje majówkę z kiełbaskami i piwem
?
Każdy przyniesie co nieco i może byc przyjemnie, tylko gdzie rozstawimy grille?
pozdr w bardzo miło pachnący wiosną wtorkowy poranek
Ja_cek
ja też byłem z żoną i synowcem, staliśmy obok brązowego i białego pieska
Uważam, że szkoda tylko, że poprzestano na samym zdjęciu.
Bo zrozumiałem, że autorzy chcą porozmawiać nie tylko z ciałem formalnym SMmW ale również z samymi mieszkańcami, oraz nie tylko wykorzystać nasze facese jako ilustrację
Napewno takie akcje są b. potrzebne jeśli chcemy budować w Miasteczku Wilanów na serio - górnolotnie mówiąc- społeczność zorientowaną obywatelsko.
Oraz dzielic się i na forum i w realu tym co dla nas jako społeczności ważne i potrzebne.
Dlatego może jak przyjdzie maj SMMW w ramach rewanżu zorganizuje majówkę z kiełbaskami i piwem
Każdy przyniesie co nieco i może byc przyjemnie, tylko gdzie rozstawimy grille?
Ja_cek
-
Ja_cek
Ja_cek pisze:Napewno takie akcje są b. potrzebne jeśli chcemy budować w Miasteczku Wilanów na serio - górnolotnie mówiąc- społeczność zorientowaną obywatelsko.
Kiedyś mieszkałem na Moktowie, i szczerze mówiąc było mi wszystko jedno co się dzieje wokół. W Miasteczku jest inaczej. Pomimo fali narzekań i jęków traktuje to miejce jak swój dom. Więc zależy mi na obywatelkiej postawie, na początek sprzątam po swoim psie i mówię sąsiadom "dzień dobry", a czasem pogawędzę z kimś, kto wyszedł na spacer, i absolutnie nie smiecę.
Pozdrawiam sąsiada, nie wiem , z jakiego osiedla, ale co mi tam
- Paweł80
Pozdrawiam również
z osiedla Ostoja
-
Ja_cek
A tak byśmy wyglądali (zapewne)
jakby artykuł z masteczka zamieszczał
np. "Kurier Warszawski" 100 lat temu
Polecam do poczytania fajny blog lokalny z Powsinka z super archiwaliami
http://powsinoga1.blox.pl
http://powsinoga1.blox.pl/resource/stroj_wilanowski.jpg
pozdr
ja_cek
np. "Kurier Warszawski" 100 lat temu
Polecam do poczytania fajny blog lokalny z Powsinka z super archiwaliami
http://powsinoga1.blox.pl
http://powsinoga1.blox.pl/resource/stroj_wilanowski.jpg
pozdr
ja_cek
-
Ja_cek
przegapiłem!
czy może ktoś wrzucić jakieś zdjęcie ze spotkania? tak, żeby było widać ile osób dopisało.
no i żeby można się było pochwalić kto gdzie i koło kogo stał
czy może ktoś wrzucić jakieś zdjęcie ze spotkania? tak, żeby było widać ile osób dopisało.
no i żeby można się było pochwalić kto gdzie i koło kogo stał
facebook.com/pantunieszczal
-
klientwkrawacie
- Osiedle/Inwestycja: Ostoja Wilanów
za 2-3 tygodnie do "Polityki" bedzie dolaczony dodatek pt. LIFESTYLE. I tam bedzie mozna sprawdzic, ile osob dopisalo 
-
jcyrul
• Strona 1 z 2 • 1, 2